Паническо разстройство - 49

• 30 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Е на мен ми смениха скорострелно терапията с ксанакс за 18 дни+ципралекс.
От вчера ги пия и ми е странно малко колко добре се чувствам. Имах само една лека тревожност за около 20 минути. Оказа се, че колкото и да е била добра предната терапия с Лирика и лароксин, просто на този етап за мен не е подходяща. И след поредната нервна криза, след която ме изнесоха от нас, просто мъжът ми ме заведе на психиатър и така… дано се оправя. Отчитам като страничен ефект един кофти несърбящ обрив от вътрешната страна на бедрата. 😔 Но поне спя нормално и се храня вече!

# 511
Здравейте.От 2 месеца съм в депресия и от тогава насам почнах да виждам размазано понякога се увеличава , понякога намалява в момента пия Деанксит дали е от него?
Някой ако пие Деанксит да сподели дали има такъв страничен ефект?

# 512
Здравейте.От 2 месеца съм в депресия и от тогава насам почнах да виждам размазано понякога се увеличава , понякога намалява в момента пия Деанксит дали е от него?
Няма такъв страничен.

Цветелина, как така са те изнесли?!?

# 513

Нак вероятно е нещо от страх мисля аз 🤷‍♀️

# 514

Нак вероятно е нещо от страх мисля аз 🤷‍♀️

Може би, но не минава а  аз се чувствам добре само зрението ме дразни.

# 515
Размазаното зрение се дължи точно на депресията и паниката, която я съпътства. На мен Деанксит не ми подейства.

# 516
От тъпата депресия е, имам го това размазване вече години. ПА нямам, но това си остана и на моменти изчезва, на моменти е толкова силно, че имам чувството, че не мога да фокусирам нищо и сякаш всеки момент ще падна. При мен като се засили, получавам и едно напрежение отпред в челото като при синузит и ме избива на рев. Понякога както ми няма нищо и изведнъж ми се завива свят сякаш всеки момент ще припадна, или за секунди виждам изцяло в черно, друг път виждам нещо като примигващи светулки около мен. Даже съм имала три - четири много странни случки, които не знам на ПР ли се дължат, но ги свързвам с него. Първият път както седях на работа, изведнъж от нищото черно перде навсякъде около мен. Сякаш просто ослепях. В същото време изтръпнах цялата, започна да ме втриса, а едновременно с това по цялото ми тяло започна да избива адски много пот, а аз по принцип почти не се потя. С напипване стигнах до тоалетната и ме изби на диария. Това продължи повече от 20 минути. Много се бях изплашила. После ми се случи докато спях. Събудих се посред нощ и същото - слепота, пот, изтръпване, диария и втрисане. Тогава влязох под душа и се поливах с хладка вода. Зрението ми липсваше може би около 4-5 минути. Беше много странно, защото докато избърша потта от мен и виждах как капки нова пот избиват по цялото ми тяло. След това ми се е случвало още няколко пъти. В единия случай бях с майка ми вкъщи и предположи, че ми е паднала захарта, измери ми я, но беше наред, нямах и температура, нито ми беше лошо.

# 517
Аз съм имала такъв момент с невъзможност за фокусиране и черни кръгове. Изкарах си акъла.

# 518
Няма такъв страничен.

От нас в спешното. След поредния нервен срив, в който крещях като обезумяла от страх, че умирам. 😔

# 519
Няма такъв страничен.

От нас в спешното. След поредния нервен срив, в който крещях като обезумяла от страх, че умирам. 😔
Лоша работа. Ами дано новото лечение помогне. Впрочем ксанакса до настъпване на ефекта на АД ще е доста ефективен. Лошото е, че понякога и с него се случва паника.

# 520
Аз съм на бахова терапия, освен другата, но ми трябва още време да почувствам резултата, ако го почувствам.
Цвeтелина Иванова 606608, при започването и спирането на АД се получава точно такова гадене. Ще отмине,
Да не казвам голяма дума, но успях да заместя лексотана с дормиплант по предписание на лекар.

На мен рескю ми помагаше нощем - направо цял капкомер под езика. Доволна съм и от cbd oil, направо смъква напрежението като раница от плещите.
Дормиплант не ми действа при силна тревожност. Въпреки, че като бях бременна и много зле, само това ми бяха изписали и го пих три месеца и някак бях закърпила положението. Е и с терапия два пъти в седмицата.

Терапията за мен е много по важна от лекарствата - тя учи точно да се разпознава това състояние и мислите като симптоми. Така напреженеито се сваля.

След поста ти се насилих и изядох цяла кофичка мляко, един банан, едно пакетче солети и един кроасан. Но адски ме болят зъбите, понеже ги стискам много силно и денем и нощем.
Забелязвам, че вечер се чувствам по-добре, денем е ад. Не знам дали е нормално…]  След поста ти се насилих и изядох цяла кофичка мляко, един банан, едно пакетче солети и един кроасан. Но адски ме болят зъбите, понеже ги стискам много силно и денем и нощем.
Забелязвам, че вечер се чувствам по-добре, денем е ад. Не знам дали е нормално…

Нормално е - ако депресията е клинична сутрин е най-силна и отпуска вечер, ако е от ежедневието - сутрин си ок, вечер си зле. Това ми го е казвала психиатърка.

Четох и коментар на Linchetou за контрол на мислите (така и не знам как се цитират повече от един коментар в пост) - за котрол на мислите - пълен абсурд. Точно бутането на негативните мисли назад води до “избухването” им в главите ни. Напротив - тях трябва да разпознаваме като симптоми и да не зацикляме на тях. Така те сами изчезват в един момент. Няма как да мислим само положително, ние сме хора, имаме и негативни мисли. Въпроса е да не им се поддаваме.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 09:20 от Ofortuna

# 521
Да и аз щях да пиша че началото ми преди 20 г беше вечер и нощем зле, денят биваше. Сега е обратното.
 Георги диагнозата е невроза и силна емоционална нестабилност, понеже всичко беше ОН лайн да се надяваме че съм описала всичко добре и е вярна. Дори и да не е съвсем точна е начало. Според лекарят нямам психози и депресии, последното чак не го вярвам, но тя е специалист.
Иначе тази нощ беше ад, спах много часове, защото наистина я искам тази терапия но се потях обилно, треперих завих се - на тия градуси и пак пот, нямаше сухо място - чаршаф, дрехи аз. Но мисля е от спирането на клонарекса имам спомен за това и преди. Станах без онова гадно напрежение, но сега пак го имам. Знам че трябва време.

Цвети - и аз имам обриви алергични са ми, но сега чета при АД, който пия че лекува и това и ако ми помогне и за тях уау ще съм супер щастлива!
П.п забравих да пиша че ръцете ми изтръпваха и също беше адски неприятно.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 10:44 от opelcorsa

# 522
Няма такъв страничен.

Лоша работа. Ами дано новото лечение помогне. Впрочем ксанакса до настъпване на ефекта на АД ще е доста ефективен. Лошото е, че понякога и с него се случва паника.

Мислите ли, че за 18 дни ще започне да действа? Тъй като тя мислеше първоначално ксанакс да е за 24 дни. Дали не беше по-добре така

# 523
Аз съм имала такъв момент с невъзможност за фокусиране и черни кръгове. Изкарах си акъла.
След колко време ви мина?
Ходили ли сте на очен лекар?

# 524
Вече непоносимост към бензодиазепини. Злоупотреба от няколко години с тях с прекъсване. Сега пия от 0,25 ксанакс. сутрин - Цяло; обед - Половинка ; следобед - Половинка ; вечер - Цяло. Никак не ми влияят добре като ги пия, предполагам злоупотребата си казва думата. Никъде не мога да намеря схема за спирането им. Чудя се как да постъпя. Пия и антидепресант - искам да си остана само на него. като не го пия ставам зле, като го пия друг вид зле. Чудя се коя част на деня първо да намалям и с колко и за колко време.

Общи условия

Активация на акаунт