Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

 • 16 467
 • 362
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 197
Мерната единица е pmol/l.
790 pmol/l - при реф. стойност до 490 pmol/l.
Цибалаб


Mo0onllight колко е В12? В норма не значи, че е добре, често при негов дефицит еритроцитите са високи.


Здравейте, пуснах си пакет щитовидна жлеза, какъвто предлагаха в лабораторията. Понеже от известно време боря акне а и докато бях бременна (преди 2 години) TSH ми се беше покачило, реших да изследвам всичко. Ще съм благодарна ако дадете мнение. Blush
Скрит текст:

Има лека хипофункция, следете се пак.


Darling* в каква мерна единица е този резултат на В12?

# 16
 • Мнения: 9 443
Darling* тази горна граница е занижена, но да 790 си е малко завишен. Попитах, защото ако беше в другата мерна единица pg/ml не е висок.
Приемала ли си някакви витамини в които да е имало В12?

# 17
 • Мнения: 93
Mo0onllight колко е В12? В норма не значи, че е добре, често при негов дефицит еритроцитите са високи.
Б12 е 396

# 18
 • Мнения: 197
Витамини не е приемала (за друг човек става въпрос), но след дълга употреба на лекарства/антибиотик за Токскароза излязоха от норма АСАТ, АЛАТ и всички чернодробни, както и Б12, който преди това беше 390 pmol. Затова се чудя дали е възможно и повишението на Б12 да идва от там... или не знам каква може да е причината...

Darling* тази горна граница е занижена, но да 790 си е малко завишен. Попитах, защото ако беше в другата мерна единица pg/ml не е висок.
Приемала ли си някакви витамини в които да е имало В12?

# 19
 • Мнения: 9 443
Darling* наистина нямам идея, но е възможно да има логика с черния дроб, защото всичко се преработва там все пак. Иначе понякога завишен В12 има, когато лития е нисък и човек не може да усвоява В12 и той "плува" в кръвта. Изчакайте още малко и проверете пак, ако не спада обърнете се към хематолог.


Mo0onllight ако мерната единица е pg/ml е нисък, ако е в pmol/l е добре . Иначе еритроцитите могат да са леко завишени, при дехидратация също

# 20
 • Мнения: 218
Някой знае ли какво означава това:
Ренген:
Петнисто ивицесто засенчване двустранно перихилерно и базално-инфилтративни изменения

Беше в епикризата на починал от Ковид близък. Знам,че е имала двустранна пневмония,но не разбирма другите думи.

# 21
 • Мнения: 58
Това е описание на рентгеновия образ на инфилтративните изменения(пневмонии). Перихилерно(покрай хилусите) и базално ( в основата) са локализациите на посочените изменения.
Моите съболезнования!

# 22
 • Мнения: 9 443
В предната тема, където коментирахме за пиенето на вода преди изследвания...сега чета една статия кога да се изследваме за антитела за Ковид. И към края на статията пише това за вземането на кръв по принцип:

Препоръчва се да изпиете поне 2 чаши вода преди изследването - така вените набъбват и кръвта става по-течлива и така се избягва леката болка и  дискомфорт.

Статията, ако на някой му представлява интерес https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9824067

# 23
 • Пеликания
 • Мнения: 2 003
Аз веднъж като ходих да ми вземат кръв и естествено гладна и жадна и тогава лаборантката ми каза, че е хубаво да се пие вода преди вземане на кръв. Аз по принцип съм трудна с вените и все ми дупчат двете ръце и от тогава си знам.

# 24
 • Мнения: 173
Здравейте, има ли нещо притеснително в този  резултат?Благодаря ви..
CRP 14.7

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 03:29 от Sun_ladyyy

# 25
 • Мнения: 230
Здравейте, има ли нещо притеснително в този  резултат?Благодаря ви..
CRP 14.7

Еозонофилите са високи това показва,че имаш някаква алергия

# 26
 • Мнения: 686
Онзи ден излезе тест на еякулат и урина на половинката. Прави го, защото лекувах уреаплазма парвум, за щастие успешно, но трябваше да видим и при него как са нещата. За щастие няма, но има ей това нещо в урината

"Силно изявена дисбактериоза с преобладаващи опортюнистични анаеробни микроорганизми."

Освен, че е подходящо за скоропоговорка има ли нещо ултра-притеснително по въпроса?

# 27
 • Мнения: 1 509
Здравейте! Ще помоля за коментар на резултатите от изследванията, които пуснах.
Ще мога да ги обсъдя с доктор чак към средата на следващия месец.
От това, което разбирам hs CRP ми е доста високо и ме притеснява този резултат. Каква може да е причината и по какъв начин може да му се влияе за понижаване? А при забременяване какво се предприема?
Аptt също е над референтната стойност. Какво означава?
Хомоцистеин ми се вижда нисък? А фолиевата е близо до горната граница, приемам метафолиева киселина. Дали трябва да разредя приема й да не е всеки ден?
Благодаря предварително!# 28
 • Мнения: 55
Здравейте, пуснах си профилактични изследвания, защото имам проблем с постоянен сърбеж по тялото вечер. Излезе 116 хемоглобин, но всичко друго е в референтни стойности. Притесних се само, че при ензимите АСАТ ми е 33 /при референт 32/, а АЛАТ 11 /при референт 33/ - дали е нормално да има такава голяма разлика между двата? Чудя се какъв лекар да потърся и ще съм благодарна за съвет!

# 29
 • Мнения: 9 443
Хомоцистеинът е лошо когато е висок, така, че колкото по-нисък толкова по-добре. Резултата на фолиевата е абсолютно нереален. Витамини се изследват след като се спре приема им за поне 14 дни.

Общи условия

Активация на акаунт