Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 702
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, може ли мнение за резултатите и на какво могат да се дължат отклоненията? За магнезия специално го приемам от дълго време и вероятно заради това, но за другите неща се чудя, понеже досега винаги са били в норма.

# 226
Какво може да означава това вариране при електроцитите? Чак другата седмица съм на лекар..

# 227
Аз да си кажа, че моето MID % не било страшно и често излизало.
Съжалявам от една страна, че нищо не разбирам да отговоря и на някого другиго, да бъда полезна, от друга се радвам, защото не ми се е налагало да се изследвам така обстойно досега в тоя живот. Ама иначе ви чета, за да поразбера малко повече.
На мен утре ми предстои изследване на хормони на стреса. Пролактин и други.
В листа ми написаха: галакторея и хиперпролактинемия, заради едва забележим всъщност секрет от гърдите, който случайно бях забелязала преди седмици, в съмненията за бременност, които отхвърли кръвният тест. И ми дойде, след доста време само. Тъкмо ми бяха изписали лекарство за предизвикване.
Някой имал ли е горните неща и има ли къде да прочета повече по темата?
Предполагам, че ще си покажа и изследванията от утре... Ако може да помагате. Личната ме успокоява, че в най-лошия случай ще пия 2-3 месеца лекарства и ще ми минело...

# 228
Здравейте,може ли мнение за моите резултати,има ли нещо обезпокоително?

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 17:58 от bubanka

# 229
Здравейте, някой може ли да ми съдейства с разчитане на тези изследвания. Виждам, че има някакви наличностни на организми, но не успявам да се ориентирам в числата

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 23:08 от bubanka

# 230
Колко пъти  джипито може да дава направление за кръвни изследвания по каса?

# 231
Според заболяването.

# 232

Правени изследвания   през май и веднага  след това  операция на жлъчката. Сега 3 м след операцията  може ли джипито да пусне изследвания  за контрола.

# 233
Може и би трябвало.Ако не пусне,поне да ви каже какво да изследвате и да си ги платите.

# 234
Може и би трябвало.Ако не пусне,поне да ви каже какво да изследвате и да си ги платите.
Исках да зная ,дали може да пусне втори път  изследвания  по каса.

# 235
Здравейте, до колко време след като се вземе влагалищен секрет за микробиология, е нужно да се занесе в лабораторията?Предния път аг каза, че не е проблем вечерта да ми го вземе и сутринта рано да си го занеса в лаб. Но сега се зачудих дали е достатъчно достоверно по този начин?

# 236
Здравейте, моля за коментар, освен, че е видно, че имам Ентерококи и Ешерихия, какво означават тези цифри 10/5 и 10^4, дали е нужно лечение? (до преди седмица бих аб за ешерихия, дали е възможно много рано да съм пуснала изследването, са се окаже, че е излекувано?)

# 237
Имате си ги, трябва лечение.
Какъв антибиотик сте пила до момента?

# 238
Когато има две големи колонии най-често се касае за замърсена проба. Това първо. Второ - контрола се пуска поне 7 дни след последния антибиотик.
Моя съвет е да пуснете контрола след като вземете урина по правилата - тоалет, не първа струя и после контейнерчето да се занесе веднага, за предпочитане в лаборатория, която ще работи пробата веднага, а няма да седи на някой шкаф в приемна и да чака транспорт не знам колко часа. Аз урина пускам изключително само в Токуда, защото им имам доверие.

# 239
Аугментин е аб, който пих. (излезе чувствителен на антибиограмата)
Относно пробата, пуснах я на 6ти ден след приключил аб, след тоалет, средна струя и веднага я занесох, но не я обработват на място. Най-вероятно е обработена на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт