Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 63 111
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Много благодаря!
Ще направим препоръчаните изследвания.
Дано не е нещо сериозно!

# 421
Здравейте, може ли коментар за тези изледвания? Пускани са профилактично, без оплаквания, с Хашимото съм.

Скрит текст:

# 422
TheAxe, това ниво на калий не е добро. Андростендионът е завишен, кръвта - сгъстена. Разговаряй с лекаря ти, трябва да се проследи какво се случва и причината. Витамините са ти ниски, но първо трябва да се оправиш с калия в кръвта.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 18:27 от soul81

# 423
Когато бях в болница преди 2 години ми взеха кръв за доста изследвания(демек напълниха няколко епроветки). На другата сутрин дойдоха да ми вземат пак кръв, защото калият бил завишен. Казаха, че много често се получава завишен, когато кръвта не е взета правилно.

# 424
Възможно е, винаги трябва да се повтарят проблемни резултати. Но тук и андростендионът е завишен. Трябва да се провери без отлагане.

# 425
А това горе долу б12 колко трябва да е за да се чувстваш добре

# 426
А това горе долу б12 колко трябва да е за да се чувстваш добре

За възрастни поне 550-600

# 427
Не аз съм момиче на 23г?

# 428
Ти си възрастен, над 18 г. 🙂  Аз бих казала над 450 в тази мерна единица.

# 429
Защото доста и напълнях и той виждам че е от метаболитни те процеси а и замъглено зрение имам от отдавна а демек ми казаха че само инжекции ще ме дигне нищо друго вярно ли е?

# 430
Вярно е. Такова ниво е много опасно и трябва и да се вдигне спешно. После можеш да продължиш с добавки и храни.

Трябва да се пуснат и други изследвания, ако не са правени. Напълняване, замъглено зрение..навеждат на мисли и за други заболявания. Задължително е да се провери кръвта.

# 431
  • София
Ако лекар ви го е казал - да, вярно е.

# 432

На 23г си жена т.е. възрастен.
Може да се вдигне и с подезични таблетки, капки за нос, спрей за уста...всичко което минава през лигавица и е форма - метил или хидроксикобаламин. Само, че ще стане доста по-бавно а не е хубаво да се  стои в дефицит. И аз и сина ми сме били със стойности около 250 и не са ни били инжекции, но вдигахме нивата за около 3 месеца.

А това, че си напълняла - провери щитовидни хормони, инсулин, кр.захар

# 433
Да защото и спрях да излизам а и зрението някакво специфично замъглява е досега не съм имала и като малка проблем с очите но то винаги може де но незнам много съм притесненаи едно ми е потиснато а до скоро бях пиша добавка на фортекс за стрес и безпокойство и имаше б12 и се почувствах много добре мисля си дали не е от него?

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 21:06 от Djoni Ivanov 613652

# 434
Здравейте,
за първи път пусках стерилна урина с антибиограма(като цяло антибиограма). Казаха ми да отида в понеделник за антибиограмата.
Днес излезе това.

Да разбирам ли, че е наред и няма за какво да ходя понеделник на място?

Общи условия

Активация на акаунт