Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 63 119
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, ще може ли коментар на резултатите, жена на 26г.?

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 20:42 от goodfeel

# 451
@mibobo,
да, предполагам, че може да е от това, но не знам дали да се притеснявам...

Преди време пих антибиотик за този синузит, но хремата е постоянна от тогава.

А защо е правено изследването? Аз бих пуснала един носен и гърлен секрет за проверка за бактерия.
Профилактични кръвни изследвания. Без конкретна причина.
Не е зле да пусна секрети, мерси за идеята.

# 452
Здравейте може ли някой да разчете изследванията на дъщеря ми,записала съм час за хематолог,но до тогава ще се пръсна.Дъщеря ми е  на 1 и 2 месеца,на 6 месеца и пуснаха кръвно хемоглобина беше нисък,изписаха Малтофер,после на 1 годинка пак беше нисък и пак Малтофер и сега две седмици след прекратяване на приема с Малтофер пак пуснахме изследвания,като този път изследвахме и серумно желязо.Желязото е в норма,но хемоглобина пак е нисък както и другите стойности играят.Моля ако някой е наясно да помага,много се притеснявам.Прилагам снимки на резултатите

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 12:18 от Мая1981

# 453
Здравейте. Може ли да разчетем тези изследвания:

Изписаха ми dhea. Може ли да ми препоръчате марка. За какво служи? Четох в интернет, че е свързано с кортизол и кръвна захар.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 07:04 от leia2015

# 454
Здравейте може ли някой да разчете изследванията на дъщеря ми,записала съм час за хематолог,но до тогава ще се пръсна.Дъщеря ми е  на 1 и 2 месеца,на 6 месеца и пуснаха кръвно хемоглобина беше нисък,изписаха Малтофер,после на 1 годинка пак беше нисък и пак Малтофер и сега две седмици след прекратяване на приема с Малтофер пак пуснахме изследвания,като този път изследвахме и серумно желязо.Желязото е в норма,но хемоглобина пак е нисък както и другите стойности играят.Моля ако някой е наясно да помага,много се притеснявам.Прилагам снимки на резултатите

Здравейте. Нисък хемоглобин, при нормално желязо и не повлияващ се от прием на допълнително желязо може да
говори за носителство на така наречената бета таласемия. Минахме през това и ние, правиха електрофореза на хемоглобина. При нас обаче си беше ниско и желязото. След 2 месеца малтофер влезе в норма. При вашето детенце обаче прави впечатление ниските обеми MCV, MCH, които заедно с ниския хемоглобин насочват към таласемично носителство. Има ли някой от семейството, носител на таласемия?

# 455
Мая1981 хубаво е да проверите вит.В12 и фолиева киселина, заедно с желязото и трите отговарят за хемоглобина.

# 456
И феритин е хубаво да пуснете.

Хематологът ще ви насочи, не се притеснявайте, ще трябва да изчакате прегледа, няма смисъл да бодат детето сто пъти.

# 457
Здравейте. Нисък хемоглобин, при нормално желязо и не повлияващ се от прием на допълнително желязо може да
говори за носителство на така наречената бета таласемия. Минахме през това и ние, правиха електрофореза на хемоглобина. При нас обаче си беше ниско и желязото. След 2 месеца малтофер влезе в норма. При вашето детенце обаче прави впечатление ниските обеми MCV, MCH, които заедно с ниския хемоглобин насочват към таласемично носителство. Има ли някой от семейството, носител на таласемия?

По препоръка на хематолог пуснахме и ние кръвна картина,резултатите на съпруга ми са зле,нищо не в норма.Преди много години са му казали, че е с таласемия,но не знам какви изследвания са му пускали за да я установят.Хематолога каза предния път,че може да се наложи електрофореза.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:20 от bubanka

# 458
Здравейте, след няколко неуспешни опита ин витро с моя яйцеклетка и донорска си пуснах на своя глава изследвания понеже ни предстои последен опит ....по финансови причини... а никой до сега не ни ги е искал.

Ще ги пратя на лекуващият ни лекар, но понеже комуникацията е изключително бавна ви моля за помощ в разчитането им.

Скрит текст:

Пуснахме основен и разширен панел в Геника( 250 лв за ориентир)
Скрит текст:
Понеже казаха, че изследванията ще са готови след 10 дни , а още на 3-ят ги получих. Имате ли идея дали това са пълните или трябва да чакам още резултати.
 Благодаря предварително за помощта!

# 459
В Геника пакетите тромбофилия излизат за 3 дни.
И при мен за това време бяха готови. Ако в резултата виждате всички описани изследвания - това е готовия резултат.

# 460
Във вторият скрит текст съм сложила резултатите.

А иначе както казах пуснах основен и разширен... идея си нямам какво включват...
Ако някой може да ги разчете ще му бъда благодарна много...

# 461

Мисля че още не са готови напълно резултатите,но и това s нищо не разбирам (за дъщеря ми)

# 462
Мими, открити са стафилококи в носа. S показва към кой антибиотици е чувствителна бактерията. Доктора ще ви изпише.

Гърлото е чисто.

# 463
По препоръка на хематолог пуснахме и ние кръвна картина,резултатите на съпруга ми са зле,нищо не в норма.Преди много години са му казали, че е с таласемия,но не знам какви изследвания са му пускали за да я установят.Хематолога каза предния път,че може да се наложи електрофореза.

Здравейте. Ако мъжът ви е носител на таласемичен ген, най-вероятно детето го е унаследило от него. Обаче важно, за хората с таласемично носителство е противопоказен приема на желязо, те не го усвояват и се трупа в организма. Самото носителство на таласемия не е страшно и няма никакво импликации върху организма. Трябва да се има предвид обаче, че ако детенцето е с таласемично носителство, в важно когато реши да има деца партньорът да се изследва. Ако двама родители са с таласемичен ген, има 50% риск да се роди дете с болестта таласемия и това вече не е добре.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:21 от bubanka

# 464
Благодаря 🌺🌺🌺

Общи условия

Активация на акаунт