Всичко за Instagram / Инстаграм – 2

• 74 548
  • 633
  •   1
Отговори
# 345
Получих такова съобщение
Център за акаунти в Instagram | Авторско право |
   Здравейте потребители! Получихме сигнали за необичайна дейност във вашия акаунт. Доклади и твърдения, че вашият акаунт е бил използван за чести спам и публикуване в нарушение на нашите Правила на общността. За да предотвратим постоянното блокиране на вашия акаунт, ви предоставяме формуляр за възражение. Instagram ви изпраща връзка като текстово съобщение. Копирайте го и ни го изпратете, без да кликвате върху него, за да можем да потвърдим, че вие ​​сте собственикът на този акаунт. Ако не го направите в рамките на 24 часа, акаунтът ще бъде деактивиран за постоянно. Изпратете ни отговор „HELLO“, за да получите връзката. Моля, не пренебрегвайте това съобщение или вашият акаунт ще бъде деактивиран.
   Екипът за поддръжка на Instagram.
   help.instagram.com/
help.instagram.com
Някой да се е сблъсквал с подобно нещо?

Обсъждали сме го малко по горе.
* Не отговаряйте
* Не въвеждайте данните си.
* Изтрийте
* Ограничете съобщенията от непознати.
* Включете си двутактовото от натройки .

# 346
Благодаря много за бързата реакция! Цъкам по игрички и често ме ограничават, затова се подлъгах ...

# 347
  • София

Нито едно не съм направила. Съобщението им беше" здравей потребител,току що получихте линк чрез SMS на номер 359*** *** ** ХХ. Копирайте го и ни го изпратете, за да можем да предотвратим деактивирането на акаунта ви завинаги от центъра на Instagram".
Не получих изобщо такова съобщение, въпреки че ХХ съвпадат с последните цифри на номера ми.
И да ббях получила, категорично нямаше да цекъм на линк.
Казах им да не ме заплашват и че нямам време да се занимавам с тях и... спряха:)

Да ви кажа ли защо последните цифри на номера ви съвпадат? Ако излезете от профила си в инстаграм и след това въведете потребителското си име, за да влезете, но натиснете "забравена парола" - тогава инстаграм ще ви даде опция да прати код за потвърждение със смс на вашия телефонен номер (като го посочват, но средните цифри от него са закрити със звездички, а първите и последните се виждат, тоест примерно +359*****891. Та по този начин всеки може да види последните цифри на телефонния ви номер - просто пише потребителското ви име и натиска "забравена парола". Не знам дали добре го обясних. Явно и тези измамници така са направили. А пък при хората, които са свързали инстаграма си с мейл, вместо с номер, съответно излиза мейла, пак отчасти със звездички ***. Странно, нали? 😅

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 22:46 от meoww

# 348
Как се правят тези "папки" Акценти, в които можеш да си слагаш снимки по различни теми?

# 349
  • София
Как се правят тези "папки" Акценти, в които можеш да си слагаш снимки по различни теми?
Влизаш в профила си, цъкаш на плюсчето горе вдясно и избираш "добави акцент" или "highlight" ако ти е на английски. Избираш му име и избираш кои сторита да са в този акцент. Да, акцентите са като албуми от пуснати сторита. Избираш и главна снимка и готово.

# 350
Благодаря, @meoww!

# 351
Здравейте, дъщеря ми ползва Instagram за връзка с приятелките и и с учителите, някои учители пращт съобщения на класа само в Instagram, но проблемът е че тя много се зарибява и постоянно гледа клипчета, което и губи времето. Може ли да използва само чата на Instagram без да се използва приложението

# 352
Здравейте, дъщеря ми ползва Instagram за връзка с приятелките и и с учителите, някои учители пращт съобщения на класа само в Instagram, но проблемът е че тя много се зарибява и постоянно гледа клипчета, което и губи времето. Може ли да използва само чата на Instagram без да се използва приложението

Сигурна ли сте, че учители  изпращат съобщения на класа в инстаграм? За пръв път чувам за такава практика.
Иначе, не - няма как да се използва само чата.Той е в самото приложение.

# 353
  • Berlin
Не, но е много странен избор на приложение за размяна на съобщения с учители.🤔

# 354
  • София
Инстаграм се използва главно за да се гледат тези клипчета, които зарибяват децата с часове а и за качване на снимки и сторита, които приятелите им да лайкват. Струва ми се крайно нереалистично учители да използват инстаграм за контакт с учениците си. Те използват вайбър, уатсап, мейли, тиймс и зуум, които са само за чат и обаждания и не зарибяват децата с часове и не ги разсейват. Сигурна ли сте, че детето наистина контактува с учителите по инстаграм? Възможно ли е да ви го е казало само за да има причина да седи в инстаграм и да не го спрете? Всички сме били деца, минали сме през такива неща.
А пък ако действително им пишат по инстаграм, това значи че всяко дете е длъжно заради контакта с учителите да има инстаграм - приложение в което може всекидневно да губиш часове в зяпане на клипчета? Нее, не е възможно. Та те учителите даже искат да ги отучат от инстаграм. Ако е вярно, значи образованието ни съвсем е загинало Cry понякога в инстаграм има даже и глупости, които не са много за деца...

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 18:54 от meoww

# 355
Много ви бгодаря за отговорите, да проверл съм, със сигурност двама от преподавателите искат да се комуникира само  по инстаграм, та ще пиша до директора на училището, но за всеки случай питам първо дали е възможно да се използва само чата в някакво друго приложение.Защото всеки ден детето ми губи поне по 2 часа в приложението без да е необходимо, което за мен не е ОК и съм решил да и го махна от телефона та...

# 356
  • София
Това е меко казано нелепо, то инстаграм не е за деца, пълно е с неща, които деца въобще не трябва да виждат. Как така учителите ще искат и то САМО по инстаграм? Пълно е с туеркващи мадами по бански, деколтета и да не казвам още какво, че ме е срам. Децата като ги виждат тези неща, мислят, че е много готино и искат на тях да приличат. Но те са ДЕЦА. И въпреки това учителите ги подтикват към инстаграм? Можете да питате директорът какво мисли за това. Кое е това училище, ако е удобно?
Знаете ли, че много пъти съм докладвала снимки и клипчета в инстаграм, които не би трябвало да бъдат споделяни там и инстаграм почти никога не уважава моята "жалба" и обратната връзка е, че съотвеният пост не прекрачва границите на допустимото и няма да бъде премахнат. Демек почти всичко е позволено в инстаграм, представете си.
Не се жалвам срещу инстаграм - аз съм възрастна 😁 и е ясно че много деца доброволно си седят в инстаграм. Ама си блъскам главата как може УЧИТЕЛИТЕ да подканват децата към това. Уау

# 357
  • Somewhere far away
то пък фейсбук все едно е по -различно. рразликата е че там бг простотията е още по -голяма.

# 358
  • Berlin
Какво общо има Фейсбук тук?

# 359
  • Somewhere far away
много общо- и двете са така нареечените социални медии

Общи условия

Активация на акаунт