Нашите цветя - обща тема 9

• 35 881
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Чудно калдъръмче .Търся си семенца от него .
Бих купила . На пазара не можах да намеря като ходих скоро.

# 376
  • Карлово

И това което според мен не е дело******, цъфти жълто или по-скоро отказва да цъфти по непонятни причини, до тук се отварят и така си седят. Идеи някой има ли какво му е? Сянка ли иска? В магазина където го купих бяха в помещение и цветчетата им си бяха отворени, не мога да си го обясня Thinking
Скрит текст:

Делосперма е и това, поне за мене. Студено и тъмно му е. Ще цъфне. Моето бялото чак сега почна да отваря тук-там цветчета. Пък са и по-дребни от цикламената.

Дидка, страхотни са, и аз много обичам да купувам цветя за спасяване от Кауфланд и Лидл. На последната снимка е цвят на черен кимион нали?

Natt***, добре че ме попита за това цветенце, аз не му знаех името. Simple Smile
Да, точно цвят на черен кимион е.

И още малко спасени. Минито е от неделя. Simple Smile

Това последното е нигела, на мене ми донесоха вчера някакъв разсад, с такива листа и аз ли мислех, че е калифорнийски мак. Сега като гледам синжото цвете съм сигурна , че е Нигела. Много ми беше харесало миналата година, като го показваха в темата, сега и аз без да се напъвам ще имам такова.
Не мога обаче да му разбера изискванията. Май иска слънце и не много поливане.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:28 от ДамаТрефа

# 377
Това синьото яде ли се?? На нигелата семената?  :o

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, може ли да ми препоръчате стайно растение за тъмна част от стаята. Имам едно място до дивана, където ми се ще да сложа нещо зелено, но незнам какво да бъде. Иска ми се и да е нещо по-височко, за да прикрие една чупка, която ме дразни.
Четох че замоикулкас и сансевиера нямат претенции към осветеност, но преди да си купя нещо исках да се допитам до вас Simple Smile

Скрит текст:
П.С. А това са цъфналите ми калдъръмчета (ако не се лъжа за вида Simple Smile)

и двете стават. може и такава висока маранта. на по-тъмно няма да са толкова ярки цветовете но ще живее.

# 379
  • Карлово
Семената били супер полезни. Ако ги обера, след като цъфнат ще ги опитам, ако не се възнеса, ще споделя.

# 380
  • In transit
Семената били супер полезни. Ако ги обера, след като цъфнат ще ги опитам, ако не се възнеса, ще споделя.
Семена от нигела ползвам доста. Сурови са много горчиви на вкус, но печени върху хляб или банички например са страхотни. Казват им също черен кимион или чору оту.

# 381
# 382
Ефи, тази саксия със сакъз я имам от 3-4 години. Момичета, маслото от черен кимион е много полезно, ММ е с алергия към полени и вече трета година  не пие противоалергични. Ползва се при косопад, кожни и мн.други проблеми.

# 383
Как го ползва маслото . И аз съм с куп алергии . Днес се разкихунчих заради дъжда - влагата също ми влияе на мен.

# 384
Днес преди дъжда наснимах малко.
Извинявам се,че снимките май са по-скоро за градинарската тема,но са цветя все пак.
Скрит текст:
Първо един въпрос-някой знае ли какво е това цвете? Подари ми го една баба,съседка,но не знае името.

Готви се да цъфти:

Сегааа малко розички,че не мога да се сдържа да не ги щракам. 😍😁

Тази я връзвах,че беше в калта:

И дребните,полиантови мъници:

Бананчето:

Касис:

Смокинята:
С тези дъждове такъв бурен е навсякъде,чеее.. няма чистене.

# 385
  • have faith and be patient ..
Тези палми как го гледате.. От какво се захващат? Голяма коренова система ли им ат? Предполагам не.. Виждала съм в лидл.. Обмислям да си засея и аз на едно хубаво южно изложение Simple Smile

# 386
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това, което се готви да цъфти е зефирантес. луковично, спи зимата. при нас си иска да е прибрано, не знам, някъде може да издържа и навън.
МиДко ги наричаше "солетки". Sad Sad Sad

# 387
Бугито цъфна, ура Simple Smile. Радвам и се като на малко дете, дано не настине в тази люта зима

Чакам африканските маргаритки да се разтворят в цялата си прелест, отрупани са с пъпки. И, о, чудо, ранункулуто ми от грудки ще цъфти. Не мога да повярвам, мислех, че съм насадила ... целина
Нат, вдъхнових се от твоите сакъзчета. Тези са от пролетта, но явно са много добри разсадите

И още едно бебе

Ефи, освен че страшно ми харесва градината ти, мнооого обичам да те чета. Винаги внасяш свежо настроение с постовете си
Ени, разкош рози Flowers Hibiscus

# 388
Мерси,Добри. Тя и съседката каза да ги прибирам,за това са в саксия. Даде ми и още един вид,трябва да ти го снимам и него,да кажеш какво е. Хич ме няма с имената...
Алекс,аз скоро писах за банана. Дадоха ми издънки,насадих в градината и само поливам. Зимата мръзне,на пролет си избива наново. Някъде ги завиват,аз не съм.
Бубее,браво! Красота! 😍❤

# 389
Ени, разкошна градина, прекрасни рози Two Hearts Simple Smile, бананчето е голям сладур Heart Eyes!
Бубе, страхотни цветя Sparkling Heart, завиждам за бугенвилията, моята е два голи клона!
Саня, купуваме това https://th.bing.com/th/id/R1d1471b26292126d5b5acd326c9d01a8?rik= … OA&pid=ImgRaw и https://th.bing.com/th/id/OIP.OyT3igmaMsDdYJPt3tgwUQAAAA?pid=ImgDet.
Трябва да се пие поне 2-3 месеца за да има ефект.
https://mralmond.bg/maslo-ot-cheren-kimion-polzi-za-zdraveto-sah … enie-i-priem.html

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 21:12 от Natt***

Общи условия

Активация на акаунт