Нашите цветя - обща тема 9

• 36 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Африканските маргаритки.

Много благодарно цвете. Благодаря, Магни Heart. Ако не бях видяла твоята красавица, едва ли щях да си взема
Натуся, аз просто намалих резолюцията на камерата Simple Smile

# 556
Бубе, разкошни са и с толкова много цвят Simple Smile, красота! Тъкмо щях да показвам и моята и направо се засрамих, че е само с 4 цъфнали цвята.

# 557
Нат, покажи, покажи Heart Eyes Ще разцъфтят и твоите, при мен също много бавно разтвориха цветовете, дълго ги почаках. И ... нищо, че са африканки, наистина не издържат на силна жега. Снимката е от сутринта, ако ги покажа сега - ще си помислите, че вече съм успяла да ги уморя Joy.

# 558
  • In transit
Буба, прекрасни са! Heart Eyes

# 559
Много красота има в темата.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 19:37 от Sunny29

# 560
Имам една сладуреста паничка саксийка / останала от едни луковици нарциси / дайте съвет какво да си посадя в нея . Разлата е и не много висока .
Може нещо да си купя от Лидл , но искам като го сложа да не вадя веднага - да местя.

# 561
Буба, прекрасни са африканските ти маргаритки! Да те радват дълго с цветове! Heart

# 562
Момичета, наслаждавам се разкошните ви цветя и благодаря, че ги споделяте Heart
Моята кала има някакви топченца само в един от цветовете си и исках да ви питам дали трябва да се притеснявам за нея:

Снимките намалявам като ги редактирам/подрежа малко.

# 563
Беки, това са семена. Като прецъфти този цвят го отрежи, иначе ще храни семената и няма да цъфти повече.

# 564
Благодаря, ще я следя Hug

# 565
Купете си от тръбичките за капково напояване. Аз така мисля да направя като тръгваме за България, но за три седмици не знам дали ще им стигне водата от контейнера. Ако оцелеят, оцелеят.

И как точно се прилага .
Защото ми е нужно нещо да поддържа влага - няма на кой да разчитам като замина

Това е и предназначението им. На тях се слага обърнат съд с вода, например от минерална вода. Някои се продават заедно със съда.

Скрит текст:

# 566
Изобщо къде намирате такива неща? Аз видях подобни в Бриколаж, стъклени и много симпатични, но събираха около 50-80мл вода, което за каквато и да е саксия за повече от едно денонощие е нищо.

# 567
  • In transit
Беки, това са семена. Като прецъфти този цвят го отрежи, иначе ще храни семената и няма да цъфти повече.

А тези семена после какво се правят след като се отреже цвета? Могат ли да се засеят? Питам защото днес подарих на майка ми същата кала.

# 568
Изобщо къде намирате такива неща? Аз видях подобни в Бриколаж, стъклени и много симпатични, но събираха около 50-80мл вода, което за каквато и да е саксия за повече от едно денонощие е нищо.

Аз ги намирам на всеки ъгъл в Германия, но и в Интернет очевидно е пълно.

# 569
Е, ако искаш да ги ползваш за семена, ще трябва да си узреят на дръжката, без да се режат. Аз имах предвид да се отрежат, за да не хаби растението силата си за тях, вместо да прави нови цветове.
Не знам доколко може да се отгледа кала в домашни условия от семена, не съм се интересувала. Но понеже никога не съм виждала да се продават семена от кала, а само грудки, предполагам, че със семена не е най-удачния начин за размножаване. Някой ако пробва, после моля да сподели тук дали се е получило нещо, интересно ще ми бъде.

Общи условия

Активация на акаунт