Нашите цветя - обща тема 9

• 36 457
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Ева, дамата с клематиса в момента си е на село( по думите на съседка) и когато се прибере, ще осъществя контакт.🙂Не е ясно обаче, кога ще се случи това.

# 586
Магни, против мравки можеш да поръсиш с канела където минават, отблъсква ги донякъде.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 11:29 от Phloxx

# 587
Ева, момичета, съжалявам много за пораженията ви! Случвало ми се е и знам колко е гадно, надявам се бързо да се възстановят цветята Ви и много да ви радват. А при нас е адска жега и влага и доста по рано почнаха да ми въшлясват цветята.

# 588
  • на острова на мечтите
Не е вярно, че издържат само половинлитрова бутилка, а и все пак има много различни видове, работещи на различни принципи.
Конусчетата за капково поливане, би трябвало да се боднат в саксията на определена дълбочина. Ако завия пълна литрова бутилка на конуса, според мен ще я прекатури!? Във всеки случай трябва да се закрепи за нещо, защото цветята обикновено са с широка листна маса и конусът прав няма как да се бодне в пръста. Мислих го аз. Четох. Гледах всякакви видео в YouTube и накрая не се реших да дам маса пари за нещо, което после няма да действа. Не са евтини. Поне на тукашния пазар. Погледнах в Амазон и виждам нови напоителни автоматични системи. Ще преценя дали ще са ефективни.
Тук продължава да духа много горещ вятър. Ако продължава така, май ще се простя с много цветя.

# 589
  • DE
Няколко пъти съм споменавала за поливането с връзки за обувки на принципа на скачени съдове. Работи безотказно, един месец ни нямаше и всички цветя ми оцеляха.

# 590
  • In transit
Данилу, благодаря ти и извинявай. Не съм я видяла. Blush

Ева, Мариета, Ени, много съжалявам момичета. Дано да нямате много поражениея. Hug

Флоксче, Добри, благодаря за информацията!

Магни, огледай мравките дали са черни или едни дребни светлокафяви до оранжеви. Те са по-гадни...мисля, че фараонови бяха. Ако са такива наистина гледай да не влизат вкъщи, че няма оттърване. Много обичат топлото. На мен ми отне една година докато им намеря скривалището. Развих фобия към тях. Sad
А бебето е разкошно. Heart Eyes Каква порода е?

# 591
  • Мадрид / София
Няколко пъти съм споменавала за поливането с връзки за обувки на принципа на скачени съдове. Работи безотказно, един месец ни нямаше и всички цветя ми оцеляха.
Може ли да ми обясниш как го правиш? Бих го приложила в случай, че ме няма.
Един въпрос - посадих бегония Мармората от грудка. Порасна обаче наедрелите цветни пъпки падат. Каква е причината? До нея имам друга - Двойна жълта - тя си върви добре.

# 592
  • DE
Слагам саксиите в кухненската мивка, други нареждам на стол до нея. Слагам леген или кофа, важното е да е на по високо от саксиите. Стари връзки от обувки или някакви връзки намокрям и слагам в саксията единият край другия в съда с вода.

# 593
Данилу, аз миналата година ползвах такива конусчета за напояване за големите кашпи. Слагах им бутилка от 1,5 литра, когато е забодено вертикално не пада, защото центъра на тежестта е точно върху конуса. Ако е наклонена ще пада със сигурност. Но не издържат много дълго, особено ако е горещо и слънчево бързо се източва водата. Изобщо, не ми свършиха работа както си представях...

# 594
Слагам саксиите в кухненската мивка, други нареждам на стол до нея. Слагам леген или кофа, важното е да е на по високо от саксиите. Стари връзки от обувки или някакви връзки намокрям и слагам в саксията единият край другия в съда с вода.

А защо трябва да са в мивката или до нея?

# 595
Ако е полезно

https://blog.elegantz.bg/публикации/информация-и-съвети/2/поливане-на-цветята-по-време-на-отпуската

https://www.google.com/amp/s/m.az-jenata.bg/a/4-za-doma/26426-hi … ato-vi-niama/amp/

Друг вариант е система за напояване на саксии вързана с таймер на чешмата.
Много фирми го предлагат.
https://www.gardena.com/bg/produkti/polivane/mikrokapkovo-napoia … o-drip/967039301/

# 596
Цитат
Магни, огледай мравките дали са черни или едни дребни светлокафяви до оранжеви. Те са по-гадни...мисля, че фараонови бяха. Ако са такива наистина гледай да не влизат вкъщи, че няма оттърване. Много обичат топлото. На мен ми отне една година докато им намеря скривалището. Развих фобия към тях. Sad

Точно такива са! Излязоха от саксията на агавето, което е доста встрани от цветния ми кът и гледам че са се разшетали на по-голяма площ. Ще наръся с пудра за мравки от външната страна на прозорците - само там няма достъп куч - померанче е.
Това имам.

Четох, че много вода също помага, ще измия с водоструйката, може пък да ги отнеса, макар че ако са снесли яйца най-вероятно ще е временно. И да мноого е топло вече.

# 597
  • In transit
Магни,
Скрит текст:
Търси някакви гелове специално за мравки и задължително намери откъде излизат и убий майките, те са по-едри и снасят. Много бързо се размножават. Пробавала съм буквално всичко, което прочетох в нета...и с нафта мазах покрай вратата, и с пудри всякакви пръсках, тия гелове малко помогнаха, но продължаваха да щъкат. В гнездото им имаше майки, яйца, малки...по това ще разбереш.

# 598
Скрит текст:
Цитат

Точно такива са! Излязоха от саксията на агавето, което е доста встрани от цветния ми кът и гледам че са се разшетали на по-голяма площ. Ще наръся с пудра за мравки от външната страна на прозорците - само там няма достъп куч - померанче е.
Това имам.

Четох, че много вода също помага, ще измия с водоструйката, може пък да ги отнеса, макар че ако са снесли яйца най-вероятно ще е временно. И да мноого е топло вече.
Скрит текст:
Магни, използвай Фронтлайн в доза за голямо куче, разтвори в 300-400мл. вода във флакон със спрей и напръскай навсякъде, там където ги виждаш, около цветята, пред входа на вратата към терасата. Това е изпробван метод, изчезват почти моментално и не се появяват с години. При мен бяха черни мравки, дано има ефект и за другите.
Поздрави за прекрасната тераса!

# 599
  • DE
Просто така ми е удобно. Падат боклуци и след това ми е лесно за почистване Grin
Принципа е водата да е на по-високо. Всеки може да импровизира.

Общи условия

Активация на акаунт