UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 261
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 1 575
Видяхте ли как си махат медалите веднага?
Пфффф....
Това го направиха и французите на предното европейско първенство. Някои футболисти дори отказваха да им бъдат връчени и си ги вземаха в ръце.

При победа всеки знае да се радва. Но е изкуство да загубиш с достойнство. Хубаво е някои нации да дойдат в 21 век и да спрат да очакват, че някой ще им козирува по подразбиране. Добре, че е футбола от време на време да ги сваля на земята Grinning

# 1 576
  • София
ИТАЛИЯ
на ЕВРО  2020

❤ ❤ ❤

34 пореден мач без загуба – нов рекорд за Италия! (световния рекорд е 35 мача бе загуба на Испания на Дел Боске и на Бразилия) *
27 победи и 7 равенства ; последна загуба, септември’ 2018 г. от Португалия
-
Италия завърши с 13 гола на това европейско първенство, което е нов национален рекорд на голям форум. По 12 гола Италия има 1982 и 2006 г. при световните титли.
-
Италия е в серия от 37 поредни мача в които не е допуснала повече от 1 гол във вратата си.
-
Италия стана първата страна станала шампион на СП или ЕП след триумф в два мача с дузпи
-
Италия стана първата страна в историята на европейските първенства с 2 победи след дузпи на един форум!
-
Италия стана първия отбор в историята спечелил титлата на финала след дузпи и на двата топ форума!
СП 2006 и ЕП 2020
-
За първи път от 18 мача насам, Италия допусна първия гол в мача във вратата си
-
Леонардо Бонучи стана най-възрастния играч отбелязал гол на финал на европейско първенство – 34 г. и 71 дни
-
Леонардо Бонучи изигра мач номер 18 на ЕП, с което подобри италианския рекорд на Джорджо Киелини и Джанлуиджи Буфон с 17 мача
-
Италия стана четвъртата страна с поне 2 евротитли
53 годишната пауза след първата титла е най-дългата в историята
-
Италия постигна 15 поредна победа (с победата над Белгия), което е нов европейски рекорд в класацията за брой поредни победи от евроквалификации и еврофинали. Бе подобрен рекордът на Германия, Белгия и самата Италия.
-
Италия постигна 5 поредни победа на европейско първенство с което изравниха рекорда на Франция (1984), Нидерландия (1988-1992) и Чехия (2000-2004)
-
Италия достигна до 11 поредни сухи мрежи (3 поредни тук на Еврото) или 1168 минути без гол, което е нов световен рекорд за Италия – старият рекорд на Дино Дзоф бе счупен на кота 1144 минути!) при голова разлика 34-0?!
-
за първи път Италия постигна само победи в груповата фаза на европейските първенства без да допусне гол. А и самото недопускане на гол също е рекорд!
-
Италия изравни постижението на Франция от 2000 г. когато петима различни футболисти имаха поне по 2 гола в актива си.
-
Енрико и Федерико Киеза са единствеите баща и син, които са се разписвали на еврофинали.
-
Джиджи Донарума стана първия вратар, който става играч на турнира според УЕФА.
Този приз се връчва от 1996 г. насам.
-
Леонардо Бонучи изравни Бастиан Швайнщайгер за най-много мачове на еврофинали – 18
-
Джорджо Киелини записа името си в историята на европейските първенства. На 36 години и 331 дни той стана най-възрастният футболист, който извежда своя отбор като капитан във финален двубой.
-
Първия отбор, който се класира за ЕВРО 2020
Първия отбор, който се класира за 1/8 финалите на ЕВРО 2020
и накрая ШАМПИОН! Ами просто - Желязна логика!

⚽ ⚽ ⚽

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 16:29 от Diavolo

# 1 577
Дяволче, можеш ли да ми обясниш каква функция играе тази фалшива деветка? Явно се прави на нещо, което не е Joy Ама някъде в дългогодишното ми фенство съм го изпуснала това нововъведение Joy

Иначе страхотен анализ и съм съгласна с всяка твоя дума.

# 1 578
  • Milano
Добро утрооо!🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Почти не съм спала, но не е оплакване🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳.

Купата е в Рим❤❤❤.

Шшт...Muti!

"ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ ОЩЕ ПАСТА"
"IT'S COMING TO ROME",

LEO, 😂😂😂🔝🔝🔝!

Да плачеш от щастие е прекрасно:

Манчо и Виалли се реваншираха след загубения финал през 1992г. на "Уембли" със Сампдория срещу Барселона за КЕШ.

# 1 579
  • Другата България
Добро утро!
И аз почти не спах, много вълнения през вчерашния ден, адреналинът ми дойде в повече.

Идвам, за да ви оставя това:

"E come si potrebbe non amare Italia? Io credo che ogni uomo abbia due patrie; l’una è la sua personale, più vicina, e l’altra: l’Italia."
Превод: "И как да не обичаш Италия? Вярвам, че всеки човек има две родини: едната е неговата лична, най-близка, а другата - Италия."
Обичам те, Италия! Heart

# 1 580
  • Milano
Върнах се да прочета коментарите от снощи.

Аууу, Мериии, щеше да бъдеш изгоненена ако го гледахме заедно🤣🤣🤣.

# 1 581
  • Другата България
Върнах се да прочета коментарите от снощи.

Аууу, Мериии, щеше да бъдеш изгоненена ако го гледахме заедно🤣🤣🤣.
Защо бре?
Заради предчувствието ми ли? Joy

# 1 582
  • Milano
Дааа, 🤣🤣🤣.
Не разрешавам песимизъм🤣🤣🤣.

# 1 583
Да ви кажа,мача като цяло беше нервен,ту си виках ще бием,ту ще паднем.
На дузпите седнах на пода пред телевизора ,цигарата ми в кухнята и притичвах,мъжа ми пък на двора,детето се размрънка и викам ревне ли я гушкам тук .И като Донарума спаси последната ,скочих и не вярвах.Такава емоция ми подариха ...Всичко беше срещу тях,всичко,но се пребориха ,как да не скача ,вика и реве човек!

# 1 584
  • sf
Невероятен финал! До 3ч го празнувахме 😉😆
Коя е италианската песен,.която пееха играчите след мача?

# 1 585
# 1 586
Честито на спечелилите! Някои хора си ближем още раните от снощи, ама като изравниха, си казах - ясна е работата, няма да я бъде моята. Както е казал Кобрата - продължаваме напред. Чакам световното и следващото европейско. We still believe.

Абе Стърлинг е голямо леке...

# 1 587
  • Milano
Невероятен финал! До 3ч го празнувахме 😉😆
Коя е италианската песен,.която пееха играчите след мача?

Беше химн на световното през 1990г., имаше и английски вариант.

https://youtu.be/JhfkAL062I8

"Магически нощи,
преследвайки един гол
под небето на едно италианско лято
И в твоите очи
желание да спечелиш
едно лято, едно приключение в повече"

# 1 588
Песента се казва Едно Италианско Лято
GIANNA NANNINI & E. BENNATO:  Un' estate Italiana

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 13:08 от queenn

# 1 589
  • София
Моски,
фалшивата деветка е футболист, който играе на върха/центъра на атаката, но не е типичния таран/централен нападател и като индивидуални качества и като начин на игра, особено второто. Може да е халф или ляв/деден инсайд атакуващ играч. Идеята е да се обърка защитата на противника с честа смяна на местата и много движение. Така не знаеш откъде и по какъв начин ще дойде опасността пред вратата, която трябва да опазиш.

Любопитките след Италия – Англия

Леонардо Бонучи стана най-възрастния играч отбелязал гол на финал на европейско първенство – 34 г. и 71 дни

Леонардо Бонучи изигра мач номер 18 на ЕП, с което подобри италианския рекорд на Джорджо Киелини и Джанлуиджи Буфон с 17 мача

Люк Шоу – 116 секунда (1:56) – най-бързия гол на финал на ЕП!

Хари Кейн изигра своя 11-ти мач на ЕП, с което се изравни с рекордьора за трите лъва, Гари Невил

Англия стана едва втория отбор в историята на европейските първенства допуснал загуба на финала след като е водил на почивката.
Другия подобен случай е на Югославия срещу СССР на първото европейско първенство през 1960 г.

Италия стана четвъртата страна с поне 2 евротитли
53 годишната пауза след първата титла е най-дългата в историята

Италия стана първия отбор в историята спечелил титлата на финала след дузпи и на двата топ форума!
СП 2006 и ЕП 2020

Италия стана първата страна станала шампион на СП или ЕП след триумф в два мача с дузпи

Италия стана първата страна в историята на европейските първенства с 2 победи след дузпи на един форум!

Това бе седмия финал в историята на ЕП, който се реши след продължения, но едва втория след дузпи, след 1976 г.

Жоржиньо (Италия и Челси) стана десетия футболист в историята с дубъл: ШЛ и ЕП

34 пореден мач за Италия без загуба

За първи път от 18 мача насам, Италия допусна първия гол в мача във вратата си

Общи условия

Активация на акаунт