UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 63 161
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 210
Бензема ми е любимеца сред французите. И аз се радвам, че ще го видим довечера.

# 211
Унгария - Португалия  0:2
Франция - Германия   1:1

# 212
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Нещо интересно за Роналдо:

"Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо се ядоса при вида на две бутилки Coca-Cola на масата му за пресконференции на Евро 2020. Роналдо се поклати напред-назад на стола си, преди да реши да вземе двете бутилки и да ги отдалечи от себе си.
Петкратният носител на „Златната топка“ ги вдигна във въздуха, давайки знак да му бъде донесена вода.
Кристиано Роналдо е споделял в интервюта, че се ядосва когато вижда най-големия си син да пие подобни течности."

# 213
  • Sofia
Мачът "Франция – Германия" защо го дават да почва чак след полунощ? Много тъпо... А така ми се искаше да го гледам.

# 214
Изненадващо развитие на вчерашните мачове. Освен победата на Чехия. Тя за мен си беше очаквана защото Шотландия както винаги на големи първенства са трагедия. Спукват се да ги бъзикат какви са "техничари". А мисля че те държаха и рекорд по участия на големи форуми без никога да са излизали от група. И на това Европейско има сериозна опасност да не излязат от групата. Мача с Хърватско в последния кръг ще е решаващ за Шотландия. Макар че не го гледах мача, гледах разбира се феноменалният гол на Патрик Шик. Много качествен нападател, който влезе в историята с този гол, той вече е и в топ 10 на реализаторите на Чехия за всички времена. Не знам защо моите любимци в калчото Рома, го пуснаха с лека ръка да отиде да играе в Бундеслигата. Голът е римейк на друг фамозен чешки гол на Европейско, през 1996 г. К.Поборски отсранява Португалия собственоръчно на 1/4финал с този елегантен прехвърлящ удар.
https://www.youtube.com/watch?v=D-m_wU7eLk8
 Но гола на Шик беше от много по далеч.

Поляците с неофициалният актуален носител на златната топка в състава си (в годината на Ковид нямаше златна топка, но според футболният свят ако имаше, Левандовски щеше да е вземе), защо така не успяха да бият Словакия които не са нищо особено и се видя от мача с нашите преди Европейското, не знам. Не успях да гледам и този мач, но поляците много си усложнига ситуацията, и са с единият крак вече извън Европейското. Ще трябва да търсят нещо срещу Испания още в следващият кръг, иначе са аут. Регламента на Уефа е различен от този на Фифа, и на Европейско за разлика от Световни при равни точки се гледа директният двубой, а не головата разлика. Демек ако Полша и Словакия завършат с по 3 точки групата което не е изключено, ако словаците загубят следващите 2 мача с доста по класните Швеция и Испания, а Полша паднат от Испания, то Полша ще стане първият елимиран отбор от Европейското още преди 3-тият кръг. Защото при такова доста възможно развитие на тази група евентуална победа над Швеция в последният кръг ще е без значение, и Полша ще са аут. Та поляците изпуснаха питомното срещу Словакия и сега ще трябва да гонят дивото срещу Испания.

А испанците за мен са с най разочароващо представяне от фаворитите на това първенство, и трябва спешно да го зарежат това скучно и безидейно тики така, с което мощно се провалят на последните 3 големи първенства. На последните 2 световни точно със същият стил, безсмисленото цъкане на топката по цял мач, отпаднаха единиятпът още в групите (там регламента не позволява на 3-ти отбори в групите да продължават), а на последното световно Русия ги изхвъли още на 1/8финал, като игра точно по същият начин като Швеция, цял мач в защита, испанците цял мач безсмислено и безидейно тики така, владеене 80 на 20, и едно голямо нищо като положения, и при дузпите довиждане. Миналото Европейско Италия ги приключи още на 1/8финал по същият начин. Тогава Испанците пак не бяха никак убедителни, но все пак успяха да излязат от групите, но се натресоха на Италия на 1/8финала понеже не успяха да си слечелят групата, и с Италия същото, цял мач безсмилено цъкане италианците на контраатака им мушнаха 2 гола и ги изхвърлиха, нищо че владеенето на топката е примерно 70 на 30. Днеска испанските медии ги скъсват от критики, треньора за играта, те го подхванаха още от преди Европейското заради избора на играчи и липсата на играчи от Реал М в състава (за първи път в историята си Испания е без нито един играч на Реал на голямо първенство), и Мората го скъсват от критики, заради пропуска. Треньора Енрике ги защитава играчите като казва че играли великолепно, но нямали късмет. Аз не знам къде я видя тая великолепна игра на Испанците, в тоя мач късмет нямаха Швеция,  защото 2-те най чисти положения бяха за тях. Великолепна за испанците беше само статистиката, владението на топката сигурно е било 90 на 10, а централните защитници и халфове на Испанците сигурно са счупили всички рекорди по точни подавания, докато си я цъкат топката безсмислено един към друг цял мач, и нищо и половина. Никога не съм харесвал тики-така като стил, испанците чисто механично и математически губят страшно много време с тия безсмислени пасове настрани и назад и затова създават малко положения. Въпреки че имат класни играчи.
Ограмната част от времето минава в цък назад, цък настрани, вместо да създават положения с по директен футбол и повече пасове напред. Ако испанците в този мач играеха с някой по класен отбор, с бързи и маневрени нападетели, а не физически бичета като шведите, са го загубили. На тики така, другите отбори отдавна са я хванали цаката, и затова от 3 големи първенства насам Испания по далеч от 1/8финал не може да стигне. Аз все пак мисля че Испания ще успее да излезе от групата, въпреки този фалстарт, най вече заради много благоприятното развитие на групата за тях. Полша ще трябва да напада срещу тях във вторият мач, което не е най добрият начин за противодействие на тики-така. Та Испанците вероятно ще го вземат мача заради по високата си класа и ще си осигурят класиране напред.

Днес мачовете са особено интересни. Започва битката в групата на смъртта. Футболистит номер 1 на 21 век за мен К. Роналдо започва участието си на своето 5-то Европейско, което ще му е последното. Само Л. Матеус мисля че също е играл на 5 Европейски. Той държи рекорда и за най много голове на Европейски за всички времена. Като предполагам че и на това Европейско ще вкара няколко гола и ще стане абсолютно недостижим в класацията на голмайсторите на Европейско за всички времена. Унгария днес ще разчитат на фанатичната си публика, стадионът ще е почти пълен. Мачовете на Пушкак Арена ще бъдат най посетените на това първенство, може би само на на Уембли за финала се очакват повече зрители. Така че днес ни очаква истински празник. На миналото Европейско Унгария и Португали направиха един от най хубавите и атрактивни мачове на първенството, играха много атакуващо, Роналдо се развихри и унгарците се развихриха и завърщиха 3:3. Другият мач е сблъсъка на титаните Германия и Франция. Това са 2-та най успешни отбора на Европейско.

Победи на Европейско за всички времена:
Германия       26
Франция        20
Испания        19 (вчера пропуснаха да се изравнят с Франция)
Португалия   18
Холандия      18 (изравниха се с Португалия след победата над Украйна)
Италия           17
Чехия              14
Русия               12
Англия             11
(Включени са победите на Италия, Чехия и Англия в 1-вият кръг)

За днес правя много нестандартни прогнози. Мисля си че в един от 2-та мача, домакините изненадващо ще спечелят, но понеже не знам в кой:

Унгария - Португалия 1
Германия - Франция   1

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 14:48 от Никола Тесла

# 215
Днес да си пожелаем повече голове, макар да не е сигурно;)). Аз обаче ще бъда твърде смел в Прогнозите днес: Унгария - Португалия 1:4
Франция - Германия 3:1
Е значи само гледай как ще те утрепаме с Ели-Мели)) С нея май сме на една вълна, кат гледам. Ще ти пратим една биричка за утеха от Меркел изстудена лично))
ПП. Шегувам се де, да се не обидиш.

# 216
  • Далечният изток
Мачът "Франция – Германия" защо го дават да почва чак след полунощ? Много тъпо... А така ми се искаше да го гледам.
Мачът е от 22 ч. по Нова. По БНТ ще го повтарят от 0.30 ч.

Фани, още две в тази тема подкрепяме Франция днес. За нас биричка, нещо, няма ли да обещаете?! Joy

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:35 от AIDA_N

# 217
  • Sofia
Ей, супер! Мерси много за уточнението!
Изобщо не се сетих да погледна програмата на "Нова", само на "БНТ" и "Diema" проверих.

# 218
  • Далечният изток
Излъчване на Евро 2020 по телевизията:
https://www.sportlive.bg/worldfootball/worldfootballother/pylna- … 2020-1601233.html

# 219
Аааа аз само мъжете ухажвам така, щото много го преживяват, та за утеха))
Дамите нещо по-така за тях, ама за победителите, т.е вие ни черпите)))

# 220
Ако Германия бият ще черпим всички франкофони по един немски вурст... Оф, голяма съм простачка на моменти JoyJoyJoy Честно казано, нямам идея как са германците като игра към момента, но са си мои хора от детството още. Ще стискам всички палци за тях!

# 221
Бе ако ще се дава барбекю, биричка, картофки да взема да заседна пък ще викам за кой кажете)))))

# 222
То май ще излезе вярно, че и да паднем, и да бием, пак ще се напием Joy

# 223
  • Sofia
Аз ще се отпиша от темата, ама на изпроводяк – Vive la France! – за кадем. Wink 'Айде!

# 224
Еее що се отписваш(((
Ние се шегуваме, не се обиждай и отписвай((

Общи условия

Активация на акаунт