UEFA EURO 2020 (11.06 - 11.07.2021) - тема за коментари

• 62 281
  • 1 674
  •   1
Отговори
# 1 050
Дяволо и Тесла,много сте ми интересни с вашите коментари и статистика,с удоволствие ви чета!
Стана ми мъчно за Спинацола снощи ,така си криеше сълзите милия .

# 1 051
  • София
Чехия - Дания 1:2
Украйна - Англия 0:2

Първия мач може да завърши всячески, прогнозирам победа за Дания, защото формата им от мач на мач расте, но имам някакво усещане, че чехите ще ги резнат, не знам, мача е мътен отвсякъде.
И разбира се ще стискам силно палци на украинците, но за съжаление не ги виждам. Но дано стане някоя сензация тук.

# 1 052
  • София
Чехия - Дания 1:2
Украйна - Англия 0:2

Първия мач може да завърши всячески, прогнозирам победа за Дания, защото формата им от мач на мач расте, но имам някакво усещане, че чехите ще ги резнат, не знам, мача е мътен отвсякъде.
И разбира се ще стискам силно палци на украинците, но за съжаление не ги виждам. Но дано стане някоя сензация тук.
Е, не така, де! Simple Smile

edit: Да ви питам аз, каква е тази мода с татуирани крака и ръце? Толкова много татуирани футболисти. Нямам против татуировките, ама голяма част от тях са изрисували целите си ръце и/или крака. Сякаш преди не ми е правило такова впечатление.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 15:27 от missence

# 1 053
Цитат
Италия постигна 5 поредна победа на европейско първенство с което изравниха рекорда на Франция (1984), Нидерландия (1988-1992) и Чехия (2000-2004)
Любопитното е че при първите 2 случая, става дума за отбори вдигнали титлата. Франция е перфектен шампион през 1984 г. с 9 точки в групата и безгрешни в елиминациите, а Платини отбелязва 9 гола на едно Европейско, рекорд неподобрен и до днес. Лалетата пък, серията им включва титлата през 1988 г. когато започват зле, губят в 1-ият кръг от Русия, и излизането от групата става много трудно. При загубата от руснаците тогава съветският съюз Ван Бастен не играе, даже тренъора Михелс е смятал изобщо и да не го включва в състава, защото Бастен е бил контузен дълго време преди Европейското, и Михелс се съмнява че ще му е полезен без никаква игрова практика. Кройф настоява Михелс да не прави глупости преди Евро 88 и да включи Бастен в състава. Като на първият лагер сбор преди Евро 88 когато за пръв път събира играчите Михелс казва, ако някой не се чувства готов за европейското нека да каже сега, гледайки точно към Бастен. Grinning Михелс смята че и Ван Бастен, който страда от много контузии през кратката си кариера, го лъже че се е възстановил за Европейското, за да играе, а всъщност не е готов. Обаче след загубата от Русия, която поставя на кантар излизането на Холандия от групата, тъй като следващият мач е с Англия и при нова загуба Холандия са рано рано аут, включва Ван Бастен в състава и както се казва оттам нататък останалото е история. Ван Бастен отбелязва хеттрик, лалетата бият Англия с 1-3 и политат към титлата. Михелс повече не си и помисля Ван Бастен да не играе, а Бастен на финала бележи един от най красивите голове в историята на футбола, и най красивият в историята на Европейските първенства. Михелс се хваща за главата невярващ, като вижда гола му на финала. Евро 88 е короната в кратката му кариера, кратка заради контузиите 

Любопитното е серията на Чехия не вклюва титла. През 2 000 отпадат още в груповата фаза. Тогава те са в групата на смъртта на Евро 2 000 заедно с домакина Холандия, Дания и действащият Световен шампион тогава Франция. Не успяват да излязат, но побеждават в 3-ият кръг Дания, и след това през 2004 продължават серията като стигат до полуфинал. И така оформят тази серия. Има нещо в Чехия. Просто някаква магия има, те никога не са били футболна сила, винаги са били скромен отбор, без големи имена. Който обаче прави чудеса. Та се надявам че днес отново Чехия ще направи магия и ще отсрани много силният тим на Дания.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 15:38 от Никола Тесла

# 1 054
  • София
Чехия - Дания 2:2, Чехия бие с дузпи
Англия - Украйна 3:0

# 1 055
Интересно при Чехия е, че откакто са самостоятелна държава са участвали на всички европейски първенства като имат финал и полуфинал - общо 4 излизания от групите от 7 участия (вкл. сегашното). А за същия период имат само едно участие на световно през 2006 г, където отпадат още в групата. Едно от обясненията е, че все пак на европейско играят повече отбори от Европа спрямо допусканите европейски отбори на световни първенства.
Довечера очаквам равностоен мач с Дания и който победи му пожелавам да бие Англия на полуфинала, защото не вярвам Украйна да успее да стори нещо тази вечер.

# 1 056
В последния момент:

Чехия - Дания  2:2,  Дания продължава с гол в продължението.
Англия - Украйна 3:1

Стискам палци на чехите и Украйна. Flowers Four Leaf Clover

# 1 057
Ох, много ми е мъчно за чехите... Sad Но Дания са супер добри, направо страхотни! Hands Clap

# 1 058
Гледах първото полувреме и то стана ясно.
Свърши ли мача вече?

# 1 059
Свърши... 2:1 за Дания, Чехия не се предаде до последната минута! Едно голямо браво за тези момчета! Hands Clap Много ми е тъжно, много исках те да продължат.

А Дания са машинки, заслужено вървят напред! Въпреки че отстраниха Чехия, те са моя фаворит за спечелване на титлата Trophy

# 1 060
Мерси,вече съм на линия ,дано англичаните приключат .

# 1 061
Мерси,вече съм на линия ,дано англичаните приключат .
Не виждам как ще стане, но дано! Simple Smile

Напоследък хич ми вървят прогнозите. Дето резултата не познавам, но в последно време и победителя не мога да уцеля. Yum Да не говорим за голямата ми прогноза- и двамата ми финалисти отпаднаха още на осминафиналите. ooooh!

# 1 062
  • София
И така стиснати палчета за Украйна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 063
Прешъс,и аз не виждам честно да си кажа,но знае ли човек?Всичко е възможно,случаи всякакви .Ние да стискаме пък ..

# 1 064
То работата е ясна на 99%, ама шанс си има. Ще стискам и на краката палците за Украйна, пък каквото сабя покаже.

Общи условия

Активация на акаунт