Евровизия (Тема 27) Italy

• 35 285
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Не знам каква точно песен искам да ни представя догодина, но със сигурност не искам да е балада. Искам да избухнем с някакво супер динамично парче или модерен фолк като "Вода", или рок група. Макар, че не мога точно да си представя кой изпълнител има съвкупността от гласови данни, харизма, добър английски,  сценично присъствие, които са необходими за добро представяне.

# 106
Крис прилича на цветно момиче по време на празника Ла Майя,който се провежда в Испания.

Той сега твори в Китай,нали?

# 107
  • София
Крис прилича на цветно момиче по време на празника Ла Майя,който се провежда в Испания.

Той сега твори в Китай,нали?
Според мен се мъчи да върви по пътя на Димаш. В Китай има голям шоу пазар, но за съжаление конкуренцията е огромна и ако пробиеш там, те чака изтощителна работа и след кратко време идва следващия и ти напускаш. Затова се опитват да приличат на азиатските представи за момчета.

# 108
Корейчетата са с много нежна визия и каква кожааа...за завиждане са😀😀😀 Кристиян го докарва,пък и щом се чувства добре да изглежда така..Италианците ми харесаха много,различни като визия и песента те кара да се движиш( поне мен) Мисля победата им беше заслужена.Виктория не ми допадна песента особено ,но аз не съм никоя да критикувам след като са я пратили там.Днес гледах малко от участието и в предаването по БТВ,ами тя е доста доволна от себе си.

# 109
Кое предаване по Бтв? 🙂
Реално...няма и от какво толкова да е недоволна от себе си Виктория. Месечните и' слушатели в Spotify само за около 2 дни са се увеличили с над 300 000 (общо към днешна дата са около 688 000). Не знам дали това не я прави втората по този показател от Балканите- четох, че Албина с над 600 000 месечни слушатели била втора, а на първо място бил някой (неизвестен за мен) с малко над 700 хиляди месечни слушатели. GUIGO е в топ 50 на Spotify global (никак не е зле като за толкова критикувана песен). Последователите и' във всички социални мрежи се увеличават. Почти невъзможно беше да си изпее песента още по-хубаво на финала. 11-то място на Евровизия. Втори най-добър резултат на полуфинал за България. Голямата сцена на Евровизия. И т. н. Аз виждам само причини да бъде доволна от себе си 👍
Да, можеше и по-добро класиране, но можеше и по-назад да сме- държави които уж имаха много фенове и бяха спрягани за по-челни позиции, изведнъж се оказаха зад България, някои с доста позиции.
Всъщност,  много от държавите участвали в Евровизия имат само ползи от участието си- независимо на кое място са се класирали на самия конкурс. 👍 Ето, Албина, а предполагам и Роксен (проверих- месечните и' слушатели са се увеличили на 760 000), въпреки че не стигнаха до финал, сигурна съм, че също са в плюс от участието си.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 01:56 от dolce miele

# 110
Почти невъзможно беше да си изпее песента още по-хубаво на финала.
Да, добре си изпя песента на финала. Просто самата песен не беше победителска. Повечето точки от телевота са от държави с много българи. А чужденците не са я харесали достатъчно. Можеха да напишат по-конкурентноспособни песни, но можеше и по-зле да е. Важно е участието на финал и трябва да е доволна.

Изкефи ме журито на Швейцaрия как даде 12 точни на големия си конкурент Франция. По съвест са гласували без дребни сметки.

Английският двойник на Тони Стораро си заслужи 0 точки. Фалшивееше ми, а и песента с нищо не се открояваше. Отбиване на номер беше тяхното участие.

# 111
Англичаните пак реват, че трябвало да напуснат Евровизия и какво щяла да прави Евровизия без техните пари. А наистина не пускат нещо особено. Струва ми се, че Франция и Италия обикновено повече се стараят.

# 112
Според мен просто англичаните не се интересуват чак толкова от този конкурс, поне не и големите музиканти.

# 113
Над 7млн. зрители са гледали финала на тазгодишната Евровизия във Великобритания.
https://eurovoix.com/2021/05/23/%F0%9F%87%AC%F0%9F%87%A7-united- … ience-since-2014/
Седем милиона за 4 часа, без BBC да си мръдне пръста, за шоу, излизащо им по-евтино от един епизод на Dr Who. Ще се откажат, ама друг път.

# 114
Аз обикновено не се интересувам от прогнозите на букитата, но тази година се загледах и установих че доста добре се справят. От песните в първата десятка са познали осем. Сгрешили са само за България и Кипър, които са отпаднали за сметка на Финландия и Русия. На няколко песни са уцелили и точното място - Италия, Франция, Исландия и Гърция.

# 115
  • DE
Почти винаги познават, почти. То и аз всяка година уцелвам 8 от 10, понякога и 10 от 10 Grin
Да взема да залагам ли Thinking

# 116
Интересният момент за мен беше, че след последната репетиция за журитата нашата песен се смъкна при букитата, в даден момент до към 13-то място. Някой тук също каза, че журитата са ни сложили на 6-то място- а това тогава не беше официално обявена информация и уж трябваше да е тайна...И с други държави се случи нещо подобно точно след тази репетиция (някои надолу, други нагоре, разбира се). Явно има някакво изтичане на информация как са гласували от журитата. 🤔
Английската песен става като за слушане по радиото като студийна версия. Тази година като че ли се бяха постарали една идея повече от друг път, ама изобщо не достатъчно като за конкурса. А на Евровизия си има голяма конкуренция. И изпълнението на финала не беше нищо особено. Четох, че държавите които участват направо на финал плащат по-голяма квота за участие. Дали е вярно?
Дори Васил от Северна Македония е извлякъл ползи от участието си 😁 В Spotify месечните му слушатели от около 111 хиляди са станали към 330 хиляди. Неговата песен май си остана най-малко гледана в канала на Евровизия, та толкова слушатели в Spotify за него трябва да са голям успех...

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 14:41 от dolce miele

# 117
  • в сърцето на един мъж...
Четох, че държавите които участват направо на финал плащат по-голяма квота за участие. Дали е вярно?

Плащат, да. Доста по-голяма. Де факто от техните пари се издържа Евровизия.

# 118
Не е само финансирането на Евровизия. Те дават основните средства и за Европейският съюз за радиоразпространение (EBU).
От 1999г. е Голямата четворка - Великобритания,Франция,Германия и Испания.Те не минават през полуфинала.
Тогава ТОП 10 директно се класираше на финал+Г4.
След като Италия изяви желание да се завърне е поканена в Г4 и вече е Г5. Тогава Италия обявява,че победителят от италианския Х фактор може да е изяви на Евровизия,а не на Санремо.В момента победителят от Санремо участва и на Евровизия.

# 119
BEST MOMENTS that made Eurovision 2021 ICONIC: https://m.youtube.com/watch?v=jdt5iFY5Fwg 

Общи условия

Активация на акаунт