Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 796
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пътят до Зелени Преслап ок ли е за нормален автомобил? Форд фокус...

Лятото винаги успявам да се качим до там с ниска кола. Ако се окаже, че не може, не е много ходене. Оставяли сме колата на пътя преди разклона и нагоре е кратко.

# 241
  • София, България
Привет, ние малко неочаквано попаднахме в Самоков снощи, имаме малко работа и към 11 мислим да направим някакъв преход, разходка с децата. Много е жега, така че търсим сенчеста, прохладна пътека, за няколко часа, може и стръмна, няма значение. Идеи?

# 242
Привет, ние малко неочаквано попаднахме в Самоков снощи, имаме малко работа и към 11 мислим да направим някакъв преход, разходка с децата. Много е жега, така че търсим сенчеста, прохладна пътека, за няколко часа, може и стръмна, няма значение. Идеи?
Екопътека Бели искър.

# 243
  • София, България
Ходили сме Simple Smile някой друг ако се сети нещо? Но поне е прохладно, да Simple Smile

# 244

Препоръчвам това :
https://drumivdumi.com/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%8 … 0%BE%D0%B4%D0%B0/

https://tripsjournal.com/marshrut/k-k-borovets-h-chakar-voyvoda

Ако имате късмет да са узрели около пътя е пълно с боровинки.

Вариант 2 - Черната скала, но тук има на моменти слънчеви участъци, макар да не са много :

https://drumivdumi.com/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 08:30 от 3ори

# 245
Вчера качихме връх Вихрен през Царската пътека.Отдавна не бях правила подобни преходи и слизането ми ''излезе през носа",но важно,че крайната цел е постигната Simple Smile Около 8 часа ни отне в двете посоки,но държа да подчертая ,че не бързахме и често почивахме.

# 246
Някъде бях попаднала на представяне на някаква пътека из Пирин, която била сравнително лека и се минавало покрай няколко живописни езера. Не мога да се сетя нито къде го гледах това представяне, нито коя е пътеката. Някакви жокери?

# 247
# 248
Точно тези са.Местните ги наричат още Бъндеришки езера.

# 249
  • 1st floor
Не само местните. Те така си се казват. Муратово за мен е странно,  че го слагат с тях. Доста по-високо е. За несвикнали на ходене по камънаци хора пътеката няма да е лежерна. Водих племенницата, когато беше 5-6 клас и се разрева нагоре, че повече не може. А не е обездвижено дете. Грешката беше и моя, че обиколихме първо долните езера и оставих Муратово за накрая. Но тогава и аз не си го представях толкова високо.

# 250
И за долните се катери по камъни.
Като си спомня за пръв път като ходихме на Попово, една приятелка ни беше казала, че е разходка в парка. Мале като тръгнахме с дете на 6-7 , несвиинало на такъв вид разходка, откарахме 2 часа и половина. Стигнахме до едно езеро-гьол преди Попово, изядохме сандвичите там и се върнахме. После сме го минавали много пъти и наистина е ок и много по-кратко, но е субективно как ще се нарече.

# 251
  • София, България

Препоръчвам това :
https://drumivdumi.com/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%8 … 0%BE%D0%B4%D0%B0/

https://tripsjournal.com/marshrut/k-k-borovets-h-chakar-voyvoda

Ако имате късмет да са узрели около пътя е пълно с боровинки.

Вариант 2 - Черната скала, но тук има на моменти слънчеви участъци, макар да не са много :

https://drumivdumi.com/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B … 0%B8%D0%BB%D0%B0/

Много благодаря, добре прекарахме, от хотел Рила се качихме до х. Чакър войвода. Топло беше на качване, не беше изцяло на сянка пътеката, както щеше да е на Бели Искър. Като цяло втората половина от пътя, след хижа Ситняково е по-приятна, точно там са и боровинките /но зрънце нямаше, всичко бяха ошушкали, въпреки, че имаше цели поляни покрай пътя/. Може би затова масово народа се качва с лифта Ситняково и оттам ходят до Чакъра. Но опашката за лифта, по-точно за билети беше огромна и лифта вървеше бавно. Една жена с колело, с която дойдохме заедно, но тя се нареди на лифта, я срещнахме горе на х. Ситняково. Ние си се качихме пеша за същото време. На връщане беше супер прохладно. Като слязохме пред х. Рила децата дадоха зор за въжената градина, и там врътнахме по един кръг. Да ви кажа, не е толкова лесно, колкото изглежда, като гледаш децата Simple Smile

# 252
Имам питане, но не е за екопътека. Дано да можете да ми помогнете.
Искам да шофирам до Копитото, но не знам пътя в какво състояние е. Колата ми е супер ниска и всяка дупка е лоша новина. Минавали ли сте скоро от там? Можете ли да кажете как е?
И дали можете да дадете препоръка за места наоколо за уплътняване на деня?
Сещам се само за Боянския водопад и Боянската църква. Ако знаете още нещо наоколо ще се радвам да ме насочите.

п.п. Много хубаво прекарахме в неделя, благодаря за препоръките. Минахме и до екопътеката Искър-Панега, само дето ни се стори много къса. Бяхме се надъхали за много ходене 😅

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 21:40 от Lale_Lili

# 253
Не харесвам много тази част на Витоша, заради пренаселеност, а около Бояна конкретно хич не ми допада. Това са си мои особености, но в тази връзка можете да направите отиване и връщане Бояна-Драгалевци-Бояна и да изядете по един сандвич на скалните реки с гледка към прашна София Simple Smile лежерно и гористо. Ако искате можете и да удължите Бояна-Драгалевци-Симеоново. Много любим маршрут. Но обикновено съм с автобус или оставяме колата и после се връщаме с автобус до нея Simple Smile

# 254
Мерси, Inferiya забравих да поясня че бяхме на скалните реки по миналата събота. Сигурно ще изберем Боянския водопад, дано да ни хареса 👍

Общи условия

Активация на акаунт