Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 834
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
Ние ползвахме само една нощувка. През целия ден бяхме на Мусала. Като за изморени след дълъг преход беше добре. Имаше легло и баня. Други услуги не сме ползвали.

# 286
  • 1st floor
Печатът преди беше на метеорологичната станция на върха.

# 287
[video][/video]
Да, там беше преди доста години.

# 288
  • Пловдив
Печатът за Мусала е на върха, бяхме там 2018

# 289
От детството ми е на върха този печат. Тъй като обектът е той.

# 290
Благодаря ви!

# 291
Като стана дума за Мусала. Имате ли актуална информация например от предходния уикенд какво е времвто за изчакване на лифт Ястребец? Пише, че работното време е до 18 часа, и по план мисля към 17 и 30 да сме на горната станция най-късно. Дали ще се вредим?

# 292
  • 1st floor
За най-точна информация ето тук може да питаш - работно време, цени, профилактика:
info@borovets-bg.com
Ползвала съм го веднъж, но бяха супер бързи, любезни и отзивчиви.

# 293
Около половин час е.

# 294
Здравейте, планинари!
Като се заговорихме за Витоша и другите планини около София, бихте ли ми препоръчали подходящи маршрути?
Търся по следните критерии:
- да е сенчесто, без големи открити участъци
- по възможност кръгови - да се върнем при колата, но не е задължитено това. Ако маршрутът не е много дълъг го обхождаме в двете посоки
- храна не ме вълнува - винаги си носим.
- да няма ОГРОМЕН човекопоток, т.е търся по - непопулярни места. Свикнали сме да вървим и не търся пътечка тип градски парк по джапанки.

Последно посетени от нас:
Галунка
Момина скала- Камен дел
Драгалевски манастир - Алекови водопади
Дендрадиум - Игликина поляна
Тихия кът - Владая
Златни мостове - х. Панчо Томов, х.Еделвайс, х.Кумата , Златни мостове.
Търся разнообразие и нещо неизследвано и приятно прохладно на Витоша.

# 295
Единствено на прима виста се сещам за маршрута над х Селимица - ние винаги ходим из гората до откритото било, от където се стига до Черни връх, хапваме и се прибираме Simple Smile
Има пътека, която тръгва от с Кладница, никога не съм тръгвала по нея, защото ми се струва теърде посещавана - за половин час стигаш до хижата през мостчета Simple Smile но пък изглежда красиво
https://drumivdumi.com/%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%b0-%d0% … 0%b8%d1%86%d0%b0/

От х Селимица ние хващаме надясно и движим покрай един изоставен лагер (може би?), стигаме до заслон/навес, подходащ за хапване и продължаваме нагоре, лявата пътека, посока Черния. Пак казвам - не сме го качвали, че много жега на билото, но до края на гората пак си е разходка Simple Smile не е планинардко изживяване, но за мен е приятна разходка в гората.

Другото, което мога да препоръчам е Половрак в Лозенска планина, но ще има малко повечко хора Simple Smile хубавото е, че тя е що-годе кръгова. Има два подхода към върха, ние винаги качваме от по-обиколния, който минава през станцията и излиза на заслона под върха и слизаме през алеята на хвърковатата чета. Прочети  малко, защото не съм сигурна какви ориентири да дам Simple Smile посещавам от години и краката ми малко ходят сами Simple Smile

# 296
Здравейте,
И аз да дам актуална информация за маршрута до Черната скала в Боровец.
Бяхме с малко дете на 3 и стигнахме до скалата за 2 часа. Връщането ни отне 1:30. Много се изморихме заради малкия. Мислехме на средата на пътя да се връщаме, но други туристи ни заблудиха, че е близо.
Пътя беше много прашен и често минаваха коли и АТВта, но като изключим това терена не беше много труден и гледката беше страхотна.

Преди минути разбрах, че има пожар в Рила. Не съм на 100 процента сигурна, но ми се струва, че е точно в района в който бяхме. Дано бързо успеят да го загасят.
Редактирам: Пожара е над Иконостаса.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 17:52 от Sollsoll

# 297
  • 1st floor
Къде е този Иконостас?

Аз чух, че е имало пожар към Кобилино бранище и днес над Мусаленската пътека.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 20:30 от НеПоКоРнА

# 298

Иконостаса се намира между Мусаленска пътека и кабинковия лифт.
За съжаление се вижда, че все още гори.

# 299
  • София
И то много гори.😢 Сега четох, че събират доброволци утре сутринта. Дано се справят.

Общи условия

Активация на акаунт