Екопътеки и всякакви приятни разходки-тема 3

• 64 713
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Можете ли да ми помогнете с идеи за почивка 3-4 дни на по-високо (да избягаме от жегата), не повече от 2ч. път от София, в хотел, не хижа, с възможност за ненатоварващи разходки, басейн би бил плюс. Също да има и къде да се хапва.
Мислех си за Боровец, но там освен Царска Бистрица, не познавам района и ми е важно да не е преход с голямо натоварване, защото в момента не ми е възможно.

Дефинирай "голямо натоварване". Щях да ти предложа точно Боровец.
- Разходка до черната скала, има си качване, но не е нещо непостижимо, около час в посока, голяма лесноразличима пътека.
- В началото на темата разисквахме пътеката на Бели Искър. На мен не ми е любима, но е равна и по сянка. Почти няма качване
- Лифт и разходка до х Чакър Войвода
- Лифт и разходка до х Мусала
Ей ти ги 4 маршрута за 3-4 дни Simple Smile

# 106
  • София
Аз току що звънях в комплекс Андела на Юндола. Високо е, има ресторант, има басейн, спа. Има и бунгала, и хотелска част.
На мен резервацията не ми се получи, явно параметрите ми не са отговаряли на възможностите. Това не пречи да го предложа като вариант.
Наблизо са Белмекен, Семково, мислех си и за теснолинейката, Велинград.

# 107
Хотели има няколко на Витоша, много в Боровец, миналата есен ремонтираха нещо на Мальовица.
Само не ми е ясно как смятате да отидете на високо в планината и да има басейн? На такива места няма топла минерална вода, никой не е луд да плаща луди пари да топли вода. И да има басейн, водата ще е ледена.

# 108
  • София
Хотели има няколко на Витоша, много в Боровец, миналата есен ремонтираха нещо на Мальовица.
Само не ми е ясно как смятате да отидете на високо в планината и да има басейн? На такива места няма топла минерална вода, никой не е луд да плаща луди пари да топли вода. И да има басейн, водата ще е ледена.

Витоша всъщност е страхотна идея, места за разходки бол. Единствено, че е малко тъпо да се плаща за хотел, като може да си спиш вкъщи.
Имаше едно село с минерални басейни в гората, ама името не знам. Между Рибарица и Троян, не по главния път обаче.

# 109
Благодаря, ще разгледам по-подробно предложените маршрути.
Под голямо натоварване имам предвид да е по-скоро равно, без изкачване и сериозни преходи.
За басейна - да, затова казах, че е плюс, не задължително изискване.

# 110

Витоша всъщност е страхотна идея, места за разходки бол. Единствено, че е малко тъпо да се плаща за хотел, като може да си спиш вкъщи.
Имаше едно село с минерални басейни в гората, ама името не знам. Между Рибарица и Троян, не по главния път обаче.
Това би трябвало да е Чифлика, но тези места са с височината на София и сега ще е мор там. По-наблизо до София са Сепарева баня и Долна баня, но и те са на ниско. Била съм в спа хотел на Долна баня. Водата в басейна е топла и почти не става за плуване. При това в нормално време, не на 35.

# 111
Благодаря, ще разгледам по-подробно предложените маршрути.
Под голямо натоварване имам предвид да е по-скоро равно, без изкачване и сериозни преходи.
За басейна - да, затова казах, че е плюс, не задължително изискване.
Ок, значи без Черната скала, ако не искате никакви изкачвания, другото си е равно Yum

# 112
Здравейте. Предстои ми почивка в Кърджали.
Набелязали сме меандрите на Арда, Утробата, Въжения мост при с. Лисиците, Перперикон, Орлови скали и Дяволския мост.
Моля за предложения за някой водопад или друго интересно място на до 100км.

# 113
  • София

Това би трябвало да е Чифлика, но тези места са с височината на София и сега ще е мор там. По-наблизо до София са Сепарева баня и Долна баня, но и те са на ниско. Била съм в спа хотел на Долна баня. Водата в басейна е топла и почти не става за плуване. При това в нормално време, не на 35.

Шипково било, сега го проверих.

# 114
Не знам да има водопади по тези места, но и да има ще са пресъхнали. Добавям - Каменната сватба, Каменните гъби, крепостта Кривус под с. Башево. И отново пускам линк към мои постове в друг форум къде сме били и какво сме видяли. Но задължително леки светли дрехи, вода през цялото време и слънце защитни кремове - жегата там е невероятна.
https://offroad-bulgaria.com/forum/%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B … D1%81%D1%82%D0%B8

# 115
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте. Предстои ми почивка в Кърджали.
Набелязали сме меандрите на Арда, Утробата, Въжения мост при с. Лисиците, Перперикон, Орлови скали и Дяволския мост.
Моля за предложения за някой водопад или друго интересно място на до 100км.
Мога да предложа "Шейтан дере" под стената на язовир Студен кладенец. Не съм ходила, но съм чувала и виждала хубави неща за това място
https://opoznai.bg/view/prolom-sheitan-dere-i-abrazivni-kladentzi

# 116
  • Асеновград
Сливовдолското падало, в района на Бачково. Последните седмици доста валя и някои от водопадите и в района около Кърджали може да имат вода .Има водопад до Безводно. По пътя за Утробата също, намира с в ниското под скалите на Дъждовница. Ориентир беседка с чешма от дясно на пътя, минава се зад нея покрай реката на няма и двайсетина метра от пътя е водопада.

# 117
Около Хисаря и по пътя до там от София има ли нещо интересно за разглеждане /освен лавандулата/? Не ми е познат района.

# 118
Около Хисаря и по пътя до там от София има ли нещо интересно за разглеждане /освен лавандулата/? Не ми е познат района.
С малко отклонение може да отидете до Старосел. Гробницата определено заслужава да се види. В Старо Железаре (между Хисаря и Старосел) има един симпатичен етнографски музей, почти незабележим, казва се дом на традициите. Със смешна цена на билета (беше 2 лв. преди няколко години). Жената обясняваше много добре всичко.

# 119
  • Асеновград
Ако се движите по подбалканския път, има много за разглеждане.С.Чавдар с неолитния парк,Еленската базилика, Анево кале, и музеи почти във всяко селище през което пътя минава.

Общи условия

Активация на акаунт