МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 431
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Да се включа и аз с едно въпросче и малко отчет. Като стана въпрос за хапване кажете какво закусват вашите деца? На  Митко все не мога да му угодя- не харесва попара, каши само от време на време хапва, от намазана филийка облизва само намазаното. Като че ли най-харесва топъл сандвич с яйце и сирене и принцеси с кайма. Имахме една зърнена закуска Чоколино от Метро беше купена, но свърши и не мога да открия подобни на нея- нещо между каша и зърнена и се прави с прясно мляко...
Иначе вече  е ветеран в яслата, спи, яде и играе и само го хвалят. Обаче тази седмица беше болен, та чак днес го пуснах. Сега пък аз се лекувам, че не се усетих навреме че се разболявам и съм на антибиотик. Вече мина и първата ни родителска среща, беше много интересно да разгледаме помещенията на мъниците.
В четвъртък на Димитровден ще кръщаваме Митко. Аз още ходя по интервюта за работа, ама нещо започвам да се притеснявам от крайния резултат или по-точно липсата му...
Колкото до спането- май се събират ок.12 часа на денонощие. А за храненето - все ми се струва, че не хапва достатъчно, дори тази седмица за пръв път отказва да пие адаптето преди лягане. Или е от боледуването, или от мъчещите го зъби или и аз не знам...
На Папиту пожелавам един незабравим ден утре и да не прекалявате много с алкохола Heart Eyes

# 106
  • София
Krisi_80,

На Ема закуските са:

Попарка със сухари и сирене, масло, захар
Попарка с прясно мляко Млечко или АМ и захар
Мляко с Cheerios/Nesquick
Хляб с филе и кашкавал

Преди закуската пие сокче - или аз и правя на сокоизтисквачката или 100% ябълков на Флорина

Каши или кремчета на следобедна закуска.

# 107
Така,порицана от Сиска  bouquet-включвам се в разговора!
Папитуу,да си изкарате хубаво и да ви е прекрасен живота!  bouquetДавай да се видим на кафе в МОЛ-а тия дни ако искаш-прати ми на лични телефона ти!
Гуш,даде ми идея за закуска с Nesquick-а!Даката ще бъде във възторг,сигурна съм!
Данчо спи около 14ч. в денонощието и си хапва доста добре.Зъбите ги изкарва доста трудно,но е юначе-търпи милия!Понякога ме ядосва здраво,но....без това не може.Майките сме хора със съвсем нормални човешки състояния на духа! Crazy(Папитууу,чакай ме-идвам с теб в Карлуково)
Гърнето е мишън инпосибъл Blush за малкия мъж!А биберона........ newsm78 го смучи здраво.Вече ограничавам достъпа му до него,но види ли го....не се примирява и го докопва Crazy

# 108
Голямо благодаря  newsm51от мое име и от името на Иса на Дидка и Данчо и Сиска и Дени...Благодарение на вас имаме от двата вида кубчета, които търсих....

Добре дошли welcome отново на ro_shur и bisserina!!!Ей, и повече да не се загубвате.....

И на нас яденето ни е голям проблем-хапва по 2-3 лъж. и блъска всичко-заприличала е вече на солета-толкова е слаба, а какво пухкаво бебе беше ....закусва сутрин предимно каша на Хумана (уж за да качи някое килце, ама цццц)
За спането-за денонощие спи около 14 часа, но вс. ден е различно, понякога повече, понякога по-малко....

Папиту, ще чякяме снимки, да знаеш и весело изкарване утре.......

# 109
Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 21:38 от martea

# 110
Писах, писах и всичко се затри. Повтарям постинга ама по-накратко.
Сиска, не взимай обратно Дени при теб нощем, голям успех си е, че си го научила да си спи в креватчето. По-добре го слагай да спи с дебело целокрайно (със стъпълца, не само до глезена) гащеризонче, което да ти служи като чувалче.  Смятам на Пламен да му купя такова в скоро време, че чувалчето вече му окъсява.
Пламен спи до 8.30-9 сутринта като си е легнал вечерта в 9.30-10, но то е защото спим заедно двамцата. (Таткото ми беше поставил ултиматум до годинката на малкия да се връщам в семейното ложе Shocked). На закуска яде попара, кус-кус, овесени ядки, рядко качамак, кус-кус с елда, но напоследък не хапва никак добре, дори и попара отказва, явно са зъбките.
На Пламен любимата реклама сега е една на шоколад Своге – дето накрая едни дечица казват „мама спечели” – гледа и се усмихва в захлас, много е сладък. Grinning
Папитуу, незабравим ден утре ви желая и много, много любов!

# 111
ПАПИТУУУ първо на теб да ти пожелая утре да имаш един страхотен и незабравим ден.
За спането моята принцеса спи около 14ч. в денонощието Peace
За хапването на закуска и редувам: попара, филия с кашкавал, филия с пастет ...
И както Гуш  Nestle/CHEERIOS (който е с мед) но го давам за следобедна закуска (много го харесва) Peace

# 112
Ками, ако щеш вярвай, точно отварям да питам във връзка с невключвалите се майки - къде си и виждам, че си тук! Как сте?
Време е и Франзелка да се включи!

# 113
  • София
Хайде и ние да се разпишем,че не съм писала тук от 100 години Embarassed

Добре сме,използваме хубавото време и ходим по разходки,че не се знае докога ще има такова хубаво слънчице Wink

Напоследък много ми изпушват нервите.Дечко право ужасно много бели.С отварянето на очите и е на белите.Ама това е,теленце Heart EyesСлед 2 седмици заминаваме с него за 10 дена при нашите в Плевен,защото имам голяма нужда от малко почивка.Чакам с нетърпение вече Praynig

За спането-ние спим от 22.00-22.30 до 8.30-9.00.Без да се буди LaughingСледобед от 13.00 поне до 15.00,понякога и до 16.00.Не се оплаквам хич.
Папаме по 4 пъти на ден с междинни закуски.На едно хранене максимум 200-250 гр.,но ако му хареса нещо и двойни дози изяжда.

Вече не сме на кухня.Минахме изцяло на обща храна и сега папа разделните маджа на мама LaughingЕ,на него му слагам хляб ако е по-течна манджичката,закусва филийки със сиренеце и кашкавал или корнфлейкс,бишкоти с кисело мляко и подобни.Абе,хапва си всичко детето,пу-пу.И тук нямам оплаквания.

Това е при нас.

Много целувки на всички дечица Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 114
  • София
Ками, ако щеш вярвай, точно отварям да питам във връзка с невключвалите се майки - къде си и виждам, че си тук! Как сте?
Време е и Франзелка да се включи!

Хи,хи,Марета,съвпадение.Тук сме,чета ви,но нямах настроение да пиша напоследък.Един от "лошите" периоди.Вече премина,слава богу Laughing

# 115
  • София
Папитуу,пожелавам ти най-прекрасният ден утре  bouquet  bouquet  bouquet

По повод танцуването,и моят син стана много музикален в последно време.Като чуе някаква музика,независимо каква,започва да денси JoyОнзи ден започна да танцува на сирената на една линейка,която минаваше до нас hahahaДа не вземе да се пръкне някои танцьор Crossing Arms
Иначе и ние обичаме рапа-Ъпсурт,Устата и всякакви такива много ги уважава.А любимата ни реклама е на Хайникен-там нали денсят като него Joy Joy Joy

# 116
Шуша, аз забравих да ти кажа колко мъчно ми стана като прочетох за Зори Sad Свива ми се сърцето като чета такива истории за яслите...толкова ме е шубе, и така съм се разлигавила...Августа е обещала да ми дава уроци по твърдост, когато Дени тръгне на ясла Wink Дано скоро се приспособи сладураната! Hug

Както се оплаквах преди време Дени от около 2 месеца е с нов режим и все още не можем да се нагодим Tired Спи  около 11-12 часа общо на денонощие, но нощем много се буди, та му е доста разкъсан съня.

За яденето - болна тема ooooh!Трудно яде и малко, според мен. Насила! Проблемът ни с обядването (причинен от новия режим) продължава - като му дам да обядва преди да заспи, заспива на столчето докато яде и изяжда едва 1/3 от обяда. Ако го оставя пък да се наспи, заспива късно и се събужда към и дори след 17 часа, тогава какъв обяд да му давам  Crossing Arms И понеже тези дни все показвам нещо, да онагледя това за което говоря - http://www.youtube.com/watch?v=ErkJ5N21pvM

Закусва само попара с чай, масло и сирене, плодово пюре с бисквити и кисело мляко с бисквити. Когато имаме повече време за хранене, му правя сандвичи, тях също си ги хапва. Но едно ядене ни отнема  обикновено поне 40 минути Rolling Eyes

Дона,   bouquet

Валя, моля, моля! Дано Иса се забавлява с тях повече от Дени Hug

Я, какво оживление в темичката ни LaughingНаистина Калина отдавна вече липсва newsm78 Аз чакам и Jeanne, да видя снимки на малкия чаровник, че ми е много симпатичен Heart Eyes

# 117
Сиска, Дени е невероятно миличък на това клипче, горкичкото две не вижда!
Благодаря за идеите за закуска, ще се възползвам. Интересно, че в яслата го заварвам да яде какви ли не неща, които вкъщи отказва (грозде например). В тая връзка искам да ви кажа колко съм доволна от нещата, които учат и правят в яслата. Димитър за тези няколко седмици има огромен напредък- повтаря всичко, което чуе и то доста добре, казва когато му се ака, храни се сравнително добре сам, вдига и си сваля панталоните, показва как правят гимнастика, научи се да рисува "коко"(нещо като окръжност)..В яслата имат супер много занимания- физкултура, музика, рисуване, математика, български, природа и си имат седмична програма #Crazy Само да не бяха проклетите болести!
Мартеа, за това рибено масло и аз изчетох доста във форума, мисля да взема от аптеката и да му дам.

# 118
Качих две снимки в Септемврииския албум, а сега се усещам че вече е Октомври. Май всики сме позанемарили снимките напоследък.  http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1409632

# 119
Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2006, 21:40 от martea

Общи условия

Активация на акаунт