МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 398
  • 281
  •   1
Отговори
# 270
На болничките бързо оздравяване.
Ще купя кремечето на Нивеа против напукани бузки, най- много го препоръчват мамите.

# 271
В унисон с дъждовно-ветровитото - дайте да обменим идеи кой с какво занимава зверчето из къщи?

Ние редим кули от едни купички, които също могат да влизат една в друга, строим кули със строител, пускаме формички в цилиндър (учим се по-скоро), редим кръгета на пръчка (имаме три чешита с големи, средни и малки кръгчета и той ми носи кое да разпилея за да го  нарежда), готвим с тенджерите, капаците и лъжиците (уши да са им яки на съседите), разхвърляме яко шкафовете в кухнята, танцуваме на детски песнички, пълзим и бутаме разни колички из цялата къща - това са ни основните игри. Нещо ми се струват еднообразни и малко, но то на втория час вече всичко ни е писнало - та кажете вие как се занимавате?

bouquet

# 272
Чопарче, изтръпвам от тази статистика Sad Ти дава ли нещо имуностимулиращо?

Ами да много хора ми казваха че ще е така две седмици на ясла и две болен, ама аз не вярвах, още повече, че до преди да тръгне на ясла Велко е боледувал само два пъти - оня вирус с ратройство и повръщане, не е вдигал Т и не е имал хрема, ама кво да се прави. А за имуностимулаторите все забравям да питам като ходим при нашата докторка, но май ще трябва да давам.

# 273
Тиа общо взето Криси прави неща като вас. Като цяло разхвърля разни неща взема ги и ги разнася от стая в стая в кухнята и е любимо място да рови и взема. Танцува много и по всяко време стига да чуе музика или рекламите по TV  Wink. Разглеждаме книжки драскаме по тетрадките на батко Wink, разтиква една детска количка (малка за нея) с бебе вътре Crazyобщо взето сме в движение из къщи направо на моменти съм  Crazy.Но е весело Peace
А в момента се гоним с капките за нос и с носната кърпа с тая хрема ooooh!

# 274
Тиа, освен това
- рисуваме до припадък бебета, рибки, котки и едно "точка, точка, запетая, тире, минус и т.н." докато се получи човече
- Теа се върти като дервиш около себе си и мен, а като падне на земята от световъртеж аз трябва бурно да ръкопляскам и да викам ентусиазирано браво (ако не го правя ме подканя)
- храним "чичо Боби" - така казва на една дървена статуетка, всъщност представлява една глава с отворена уста. Чичо Боби е вуйчо й, бел.пр.
- сглобяваме и разглобяваме едно бебе, след което му бършем дупето, че се е наакало
- играем на куклен театър с един мечок и една овца, закупени за целта

има още, но после, да не стане дълъг постингът

# 275
Привет от нас!

Днес отново ще бъдем цял ден вкъщи - навън духа ужасяващо студен вятър, бррррррррр!

С какво се занимаваме ли... Току-що гледах "Клъцни срежи" в хола, а през това време Дени сучеше, гушкаше ми се, целуваше ме, разнасяше бутилки. Та това прави когато гледаме някой филм.

Като сме в нашата стая, чат-пат се заиграва с някоя играчка, отваря чекмеджетата и вади всичко, а после го прибира, въргаля се поспалнята и по леглото си, пуска си музика и танцува, сменя каналите на телевизора. Много рядко аз се занимавам с него Embarassed EmbarassedНе му пея, не му разказвам приказки, не играем игрички... Embarassed Embarassed Embarassed

Като сме в кухнята е най-забавно. Отваря шкафовете, вади чиниите и ги пренася една по една до терасата. Хубавото е, че ги реди много внимателно, една до друга, за да не ги счупи. Като пренесе всичко интересно, се залавя да го връща обратно в шкафа, отново една по една и изключително внимателно и съсредоточено. Чисти пода и ни подава боклучета, ако си намери. Ходи до коридора и ни носи обувките да си ги обуем, винаги познава кои обувки на кой са и ги носи на правилния човек Simple Smile Общо взето, това е.

Когато е с баща си, се друса върху него Laughing

Все повече плямпа това дете. Вчера му купихме още едни топлинки като кучетата ни, но зайчета. Сега като дърпа техните уши им вика "Йо-йо" - от "Зайо- Байо" Laughing Когато баба или тати го няма и го попиташ къде са, отговаря "Тати /баба няма" и разперва ръчички за да онагледи  LaughingКато го впечатли нещо или направи някоя пакост се хваща за главата и възклицава "Мааамууу!" Един ден влязохме в детски магазин с ужасно много и шарени играчки. Дени само щом пристъпи прага и видя играчките, се ококори, хвана се главата и възкликна Мааамуу, а продавачките се скъсаха да се хилят Laughing

Та така...утре сме на консултация, ще му правят реваксинацията и много се притеснявам за реакциите. До сега след ДТК не сме имали проблеми, дано и сега е така. Помня, че Калоян и Ава май бяха вдигнали температура след тая реваксинация.... ConfusedДано всичко е наред. А за килограмите, дано поне 200-300 гр е качил за тия 3 месеца, че както трудно яде, още малко и ще се стопи ooooh!

# 276
Забравих да ви почерпя с един кекс с ябълки и шоколад. Дени става на годинка и половина! Laughing

# 277
Ох, Сиска, как ми се доядеееее, а съм на диета от сто години и то без особено голям ефект Cry
Да ти е жив и здрав Дени и много да те радва и много да расте Heart Eyes

За игрите какво да кажа и аз като Сиска, оставям я да си играе в повечето случаи сама Embarassed В момента например седи върху бюрото до компютъра и вади и слага химикали в моливника. Обича да си реди кубчетата, да гледа музика и да танцува, разглежда си книжки, с топките играем, ваденето и слагането на съдовете от шкафовете е задължително Laughing Голяма помощница е, ходи по мен и помага с каквото може- заглажда леглото като го оправяме, подава ми дрехи и щипки като простираме, вади съдовете от миялната, за да ги приберем и така, щъка покрай мен. Все се притеснявам, че не й обръщам достатъчно внимание Embarassed

А тя е с хрема от снощи и тая нощ я прекарахме кошмарно. Запушен й е носа и защото не диша добре, започва да плаче, а като плаче носът се запушва три пъти повече и така един затворен кръг цяла нощ ooooh!

# 278
Пламен не се заиграва много сам, в смисъл да е седнал и да си прави нещо. Вниманието му най-дълго си задържа от игрите с пъхване на фигурки в съответните по форма отвори, уцелва точно, когато си съответстват по цвят, а не по форма. Обича да разпилява щипки и после да сортира в кошничката само сините. Изобщо синьото му е любим цвят. От кубчетата кулички не прави, само ако аз седна да строя куличка слага и той отгоре, но иначе основно занимание вкъщи е да ходи и търчи, най-вече с долепен до ухото телефон, веднъж засекох как 20 мин. без прекъсване "говореше" по телефона. Разснася и той като Дени всякакви предмети, после ги връща по местата им, носи ни обувки, отваря шкафове, танцува, но най-вече непрекъснато върви от стая в стая.  Grinning Напоследък е почнал като му сваля памперса да си бърше дупето Grinning Често пъти напоявам тампон памук с една почистваща течност и той като си издърпа кърпичка от кутията настоява за това шише, прави се, че слага от течността и бърше пишката, много е сладичък Grinning Ние сме с ролетни щори отвън и вече разбира се е научил копчетата за всяка щора и само ги смъква и вдига (баща му още не знае това, че в него присъствие го спирам Wink)

# 279
Здравейте  Hug
Скоро не съм се разписвала в темичката, защото бях настинала и постоянно бях с висока температура.Гледах да си почивам повечко, но все не ми оставаше време, защото в момента правим детска стая на Вали. Heart Eyes
Сиска, мерси за почерпката.Кекса изглежда доста апетитно. WinkДа ви е жив и здрав чаровника Дени и много да ви радва. Heart Eyes
И при нас най-интересните игри са в кухнята. Rolling EyesТам Вали се заиграва най-много -  вади чиниите,след това бурканчетата с подправките и най-старателно ги подрежда на пода, като във всяка чиния поставя и по едно бурканче с подправка. LaughingИначе други любими занимания ни са строенето на кулички и къщички с кубчета, с конструктор.Много обича да разглежда детски книжки и списания.Обожава да говори по телефона.В последно време доста се заиграва и с една радио-управляема кола.Откакто се е научил да я ''кара'',натиска бутоните старателно и много се забавлява. Party

# 280
И аз оставям Станислава да се заиграва сама. Иначе рисуваме заедно, простираме, гушкаме се, играем на конче, четем книжки. Най-смешна ми е като и кажа да прочете книжката- сяда , взима я и започва да си говори нещо все едно чете Laughing По цял ден бута количката за кукли, вози разни неща.Разхожда се из къщи с торбички, в които слага  и вади кубчетата от конструктора, чорапи, кърпички...
Вече не излизаме без чанта и бебе Rolling Eyes
Най-обича да хвърля боклучета в кошчето. Един ден направихме уборка на градинката под одобрителните възгласи на наблизо седящите дядовци.

Сиска, мерси за кексчето, да е много здрав Дени Hug

# 281
Благодаря за честитките! Да ви се връща Laughing Laughing

Нова тема - №79!!!

Общи условия

Активация на акаунт