МАЙското дете обича без да го държат, сам́о да тича (78)

• 11 406
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
хайде и аз да се разпиша, че отдавна не съм се включвала само тайничко ви чета поради липса на време!

радвам се на новините за Куки и дечицата, както и за включването на Мегстар: вярвам, че ще се справиш страхотно! още малко и всичко ще се канализира някак!  Hug
    Гуш и Кременчен: гадно е това с кражбите! дано на никого не се случва!  #2gunfire
    на дечицата с хреми, разстройства и прочие желая бързичко да се оправят!  Heart Eyes Тиа, и ти също (колежка съм ти в момента - днес си сецнах кръста, като се опитах да пренеса заспалото бебочество заедно със столчето за кола   и сега newsm27)!
    не знам кога ще имаме нови кътни от втори порядък, но яко го мъчат, все дъвче нещо моето дете! и е кисел, и спи зле  Tired
    и друго да ви споделя: от доста време, почти месец, Марти има страшен обрив под памперса. първо беше на пишоната, после се измести по топчетата, сега е на свивките, където са ластичетата на пампата + няколко точици на други места. мазах с какво ли не, правихме бани с отвара от смрадлика, тича по голо дупе, докато беше по-топло... всичко има само частичен и временен ефект. накрая една мама ми похвали кремчето против подсичане на нивея и след упорите клепане съм склонна да вярвам, че има ефект - обривът бавно, но славно отминава   Hands Thumbsup Другото кремче, което действа добре по принцип при кожни проблеми е едно билково Витасин. много съм доволна и от него. исках да споделя болезнения ни опит, дано поне да съм от полза на други  Simple Smile
     тези памперсни проблеми ни донесоха в крайна сметка и нещо хубаво: Марти склони да пишка първо в гърнето (преди не щеше изобщо да седне на него), а сега на тоалетната на детска седалка. с акането нямаме успех, но съм обнадеждена! но не си казва - нито за пиш, нито другото. ако го сложа - пишка, но иначе - в пампата   33uu
     на Мартеа -  честито топло и честито дневно не-кърмене! как го постигнахте туй чудо?
     сигурно забравям доста неща, но то и така стана дълго, така че простете!   love001

# 241
     на Мартеа -  честито топло и честито дневно не-кърмене! как го постигнахте туй чудо?

с голяма упоритост от моя страна. Обяснявам, че ще наваксваме вечерта. Иначе давам адапте/кис.мляко/чай/сок, ако много настоява. Мисля, че е крайно време да се отбиваме вече.

Въпреки отвратителния вятър излизаме интензивно. Теа застава на вратата и вика "ънкаааа", ако се направя на разсеяна, настава рев.

Новото в репертоара е "ан готи", демек Иван Звездев готви. Прави кратки изречения, от сорта на "бебо/мечо/пипи падна ей там долу", но го казва накъсано, разбира се, или пък "куче бегай"... много са, но да не прекалявам с писането, барем някой се излъже да ми дочете поста Mr. Green

# 242
Гуш, Кременхен, неприятно! Гуш, дано няма много бюрокрация!

Поздрави на Куки! Чакаме я тук!

ОФФ въпрос за Търново - На 12 ноември, неделя, сме канени на сватба във В. Търново, Арбанаси. Сватбата е вечерна. Единственият начин да отидем, е да тръгнем дотам и обратно с рейс и да се върнем през нощта - не мога да оставя Теа заради кърменето/цеденето, а с рейс, за да не стои съпружето цяла вечер на 1 бира. Да питам Диди и Папиту , дали ще има вариант за такси оттам до автогарата към 12  през нощта например? Знаете ли дали има стоянка или нещо такова? Не знам как е, затова питам.

# 243
Тиа, и при мен чувствителността около белега от секциото напълно се възвърна преди около 5 - 6 мес....

Мартеа, много е напред с приказките Теа....браво на нея smile3501, а браво и на теб, че нямате дневни кърмения...

Аз от 1 седмица съм с хрема и не минава и не минава Sad, а за капак и на Иса вчера и протече нослето-толкова внимавах да не я прикача, но така трябвало да стане...Въпреки студа я заведох днес с такси да поиграе на един закрит естествено детски кът, но нещо не беше на кеф и се прибрахме набързо....

Мами, я кажете будят ли се вашите бебочества през нощта? Само Иса ли се буди по около 20 пъти на нощ Shocked?-не преувеличавам....имала съм само 2 -3 нощи през, които съм ставала до 5 пъти....а на вс. будене ставам, давам и сокче и после бибата и гушва си калинката и си заспива до следващото мрънкане.....

# 244
martea, не съм от Търново, но предполагам таксита ще има на поръчка -няма как да не дойдат....така, че според мен Дидка да ти даде тел. номер на такси за да го поръчате да ви вземе от ресторанта като свърши сватбата....а мен пък ме съмнява дали автобус ще има по това среднощно време? newsm78??Автобусите не тръгват ли към 5-6 сутринта???

# 245
Валя, при нас е различно заради кърменето. Опитвам се да махна и нощното в момента, с променлив успех. Когато сме на гости при бабите и тя спи между нас, се буди по 100 пъти и без кърмене не минава. Когато си е в креватчето, нощите са по-кротки. Това са моите наблюдения.

Да, ако може Дидка да ми даде телефон. Има рейсове и към 1, ако не се лъжа - тези, които тръгват от Варна в 10 ч. вечерта. Пътували сме с Биомет, отдавна, но бяхме доволни тогава. Сега не знам как са. Него ще гоним, то се е видяло.

# 246
valia77 при нас Марти се буди по 1 2 пъти на вечер, но аз в повечето случаи си го обеснявам с растежа на зъбките. Дори до скоро не му давах и вода да пие, но в момента гледам максимално да е наквасен, заради разтройството, а и в 4 часа пие антибиотик. Все пак си мисля, че не е нормално да става толкова пъти. Що не пробваш да и намалиш среднощните почерпки? За такива неща човек трябва да се въоръжи с 3 нощи търпение, но не бива да се отказваш по средата, защото тарикатите разбират, че родителите проявяват слабост. Аз така спрях преди средношното кърмене, дори понякога става доста по безпроблемно отколкото си мисли човек.
Мартеа браво  thumbsup на приказливата девойка, при нас всичко става със сочене и рев, в много редки случаи излиза мама от устата на Марти. На мен много ми се иска вече да може да каже някоя приказка. Sad

# 247
Валя, аз няма смисъл да отговарям SadТо вече всички знаят, че Дени се буди по 10-ина пъти на нощ Tired Tired

За кърменето, усещам, че през зимата ще се върнем на целодневното сучене CrazyВчера като не излизахме, Дени сука сигурно 20 пъти следобяда. От скука.... Laughing

Дени и тати излязоха, а аз се залавям със себе си Laughing

# 248
  • Варна
Сиска, и Иво откато си седим у дома само да ме види се лепва отгоре ми. Най-неприятното е че иска май повече да си играем, отколкото да суче. Ако откажа и почва да се сърди. Благодаря за отговора за топлинките. При първа възможност, когато нашият тати се свърти за по-дълго в къщи ще взема някакви като вашите. Дано само не стане като с тия дето сега си стоя на шкафа и няма кой да ги носи. Cry
Валя, бързо да се оправяте и ти и Иса.
Иво се буди поне веднъж на нощ. Напоследък след поредната порция зъби има и нощи в които не се буди.
Гуш, Kremenchen, съчувствам ви за проблемите с колите. То било хубаво да нямаш кола, поне не се притесняваш, че ще ти я откраднат. Wink
Малейна, аз церя обрива с Канестен. Това е някакво лекарство против гъбички. С две намазвания и изчезва. Само да кажа, че не го правя на своя глава, а след препоръка от докторицата.
Тия, наистина взимай мерки. Хич не са шага работа тия болки в гърба. А за вдигането на тежести - направо ми е любимата дейност. Като направиш сметка 11-12кг е Иво, с дрехите зимните почти 14-15, количката 7-8 кг, разните му там багажи според случая от 2 до 5-6 кг. То си все едно щанги да вдигаш, че и тежестта е толкова неравномерно разпределена. Нищо чудно, че се събуждам със схванат гръб всяка сутрин.

# 249
  • София
За буденето нощем - Ема преди, докато я кърмех, се будеше по няколко пъти на нощ, кога 2-3 пъти - кога 7-8 пъти, обаче вече 6 месеца не я кърмя и спим, буди се рядко, по 1 път на десетина дни. Смея да твърдя, че при нея буденето нощем беше навик да суче, който, за мой късмет, тя лесно забрави и не страдаше от липсата му. Да подчертая, че на онзи етап тя вече приемаше достатъчно твърда храна и не беше въпрос кърмата да е за наяждане. Явно улучих момента тогава, защото и друг път преди това се бях пробвала, но беше невъзможно. Разбира се, всяко дете е различно и по различно време се отказва от нощното кърмене. 

# 250
Много благодаря zа букетите и подкрепата  love001
Прочетох zа Филип на Куки, да е жив и zдрав, сигурна съм, че Калина ще е страхотна кака.

Тиа аz вече имам чуствителност след второто секцио опипах се zаради теб, но виж със гърба съм много zле, както са ти каzали много внимавй, опитай да легнеш на пода и да притиснеш гръбнака към пода, като първо иzпсваш краката, стягаш и повдигаш леко таzа, прибираш корема ипритискаш рамената, така трябва да чустваш как гърба ти притиска пода.

Кременхен таzи книжка не я zнам, но мерси zа идеята, ще я потсрся в нета.

Валя, сега когато се будя преz час zаради малкия, виждам че и Анди се буди, седи си в леглото и после пак си zаспива или проплаква но zа кратко и така по 3 _4 пъти. Може и преди да се е будил, но да не ссм го усещала. Не иска и спален чувал и така ми е много трудно zащото постоянно трябва да го zавивам.

Сигурно сте го обсъждали, но какво давате zа вечеря? Анди яде с желание само тост, а аz вече се притеснявам, че му липсва раzнообраzие и нямам кой zнай какви идеи.

# 251
Хм... само моето коремче ли е така дебелокожо  newsm78 - като питах преди време ми казаха че до 2 години е нормално да няма пълна чувствителност - аз не че хептен нищо не чувствам ама е едно... странно...

За буденето - ние от месец, два се будим към 4 за час или два, но не всяка нощ - не иска нищо определено, не пие вода, просто си играе или мрънка. Не го взимам при нас, правя се на разсеяна  Whistling  и той заспива по някое време.

Благодарско за съветите за гърба - при мен не е точно гръбнака а странично, но в сравнение с вчера мога да кажа че отшумява.

Мегстар каквото му се яде - такова - дребния за закуска например винаги яде попара - трудно приема юфка, кус-кус, сандвичи ще ми е сложно да му направя, защото ще омрънка света докато станат - така че не мисля че е проблемно яденето на едно и също.
Иначе вечеряме супата от кухнята, която мен ако питаш все е една и съща, без значение какво пишат като меню.

А какво мразовито слънчице има навън.... ние излизаме.

# 252
Здравейте!
Марти вече е със 17 зъба, за една седмица му се взе здравето, пробиха 3 кучешки и един кътник от втора линия. А ужасното растройство вече не е миризливо, защото пие антибиотик заради Е.коли 06, които му откриха.
Камий аз мажа Марти с Wind und Wetter Schutzcreme, мазен е и помага при всички сезони.
Гуш нас ни спаси миналата седмица емобилайзера или просто нещо ги беше стреснало #2gunfire, защото пичовете бяха си отключили и ръчкали да запалят колата, но разбили ключалката на стартера и изчезнали. Дори и СД то не са взели, а и него го бяхме забравили. А за седалката щях да умра от яд, че е на Maxi Cosi и Марти много слуша в нея. Дано не са ви донесли много ядове хайваните. Praynig
Така, на всички болни пожелавам мингновенно оздравяване, на мамите спокойна седмица.
Кроче дано всичко мине безпроблемно. Hug
Какъв е този крем?

# 253
Гуш много гадно. #2gunfire
Ники не се буди, слава богу.

# 254
Дона предай специялни поздрави на Куки, Калинка и Филип от нас Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт