Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните промени в хранителните навици след преместването в чужбина?
Какви са основните промени в навиците за пазаруване след преместването в чужбина?
Какви са някои от методите за управление на времето, споделени във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните промени в хранителните навици след преместването в чужбина?
След като се премести в чужбина, хората обикновено променят хранителните си навици. Някои започват да приготвят по-разнообразни и сложни ястия, консумират по-малки порции, предпочитат полутечна храна и салати и използват полуготови храни за бързо приготвяне на храната. Освен това някои преминават към консумация на повече черен чай, комбиниране на полски и български ястия, увеличаване на приема на месо, риба, пилешко месо и разнообразие от плодове и зеленчуци или ограничаване на консумацията на сладкиши и готвени храни.
-
Какви са основните промени в навиците за пазаруване след преместването в чужбина?
След като се преместиха в чужбина, хората промениха навиците си за пазаруване. Някои от тях започнаха да пазаруват веднъж седмично, докато други предпочетоха да избягват супермаркетите и вместо това избраха да пазаруват от местни магазини като месарници, рибарници и пазари. Освен това някои хора използват замразени зеленчуци за случайни покупки.
-
Какви са някои от методите за управление на времето, споделени във форума?
-
Какви промени са настъпили в хранителните навици на хората във форума и какви са някои от причините за тези промени?
-
Какви са някои от препоръките за здравословно хранене, споделени във форума?

)
...в неделя се прави меню 3а седмицата, като сега гледаме пре3 седмицата да няма месо в менюто, евентуално риба става....иначе яйца, сирене и кашкавал- да....сьбота и неделя е специално меню с месо, като и3бягваме вече свинското....готви се почти 100% ра3делно....кантарьт се надявам скоро да ми стане приятел...вече се е сприятелил доста с татито ни
....
За мене е супер мизерно и уникално тъпо. Вместо да опънем едно одеяло в парка
Изпиват 3 литра за 2 дни, аз има-няма 100-200 гр за кафето да употребявам, изпиват го. В България не пият толкова, било различно на вкус
Всеки ден почти се яде месо,Джон не може без него,учудващо как холестеролите ни са все още в норма.Почти не ядем свинско,и не защото го няма,пълно е в магазините,въпреки,че е мюсюлманска страна,а защото вкусът му не е като на това в България.За сметка на това консумираме много говеждо(на което в началото не можех да свикна с вкуса,но сега нямам проблеми),пилешко и рибни продукти.Почти не използваме храната в пликчета,поради простата причина,че трябва да купим една количка само с такива,за да стигнат,а и мама няма нищо против да готви всеки ден.
напоследък обаче все повече използваме скарата и поръчваме индийска и арабска храна отвън.Никога не съм си падала по супите,така че няма промяна в това отношение,а винаги съм злоупотребявала с шоколад и това си остана константно присъствие в храненето ми.
. разбира се 4е има разлика .. отлипса на време или от по- голямато предлагане . допълнително 4е ми се иска да опитам от вси4ко което не съм яла .. и така . сега поради липсан авреме сме на аламинути .за мъжо е закон да има месо на масата всеки ден . така бе6е ив Б-я . интерсът му към яденето се изпарява ако няма месо
,особенно сега с тумбака,така че понякога не успявам да взема дори и някои важни неща,щото той вече се е наредил на касата и "разтоварва"
.Ядем различни супи-рибни,пилешки,телешки,супа топчета,като всичките приличат на борш,само че към тях добавям и месото.Ядем и много супи от микс варива(има такива сурово замразени смесени зеленчуци,които вземам от щанда с замразените зеленчуци),като добавя едно кубче бульон и сока от половин лимон става нещо разкошно
,а и са доста скъпи
,които слагам във фурната за 15 мин без олио.

, но си мисля, че е поради забавя на темпото на живот + храната....