ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Някъде в Европа...
Добър ден от мрачно Търново!
Нашите днес нямаха АЕ - първите 4 часа..Обаче дивакът е станал в 8 ч, закусил и ходил да кара колело 🤣, събуди ме като се върна да тръгва за 5 час..Голям сън му дръпнах 😀, ама отпуската е за това...Сега чакам да се появят от Ролпласт, че ми продължава драмата с тях - предния път не монтираха едната външна подпрозоречна козирка, объркване в Логистиката и била заминала за Габрово 😈..та, така...
Ядене имам, днес няма да се готви - пълен релакс...
Спряла съм да се ядосвам на тема училище и учебници. На мнение съм, че в образованието отдавна се върви по опасно нанадолнище и, за жалост, едва ли нещо ще се промени, поне докато нашите са ученици. И за оценки съм се отказала да се ядосвам - важното е детето ми да е спокойно, да се справя сам с учене и учители, да си намери неговото място...Отдавна повтарям (а и показвам на практика), че каквото сам си направи, никой не може да му го направи и че всяко действие, добро или лошо, си има последствия - добри или лоши. Моето училище е минало, добре съм се представяла, да си мисли за неговото и къде иска да е той...
Алармата - вкъщи не се чува. Аз я чувам през една стая и един коридор и почвам да му звъня по телефона. Интересно защо - звукът на телефона го чува веднага 😀
За чуждиците - в ЕГ и в университета, ако при превод използвахме чуждица, ни намаляха оценката и го отчитаха ксто незнание на дадената дума. Противно ми е да се използват, но "времена и нрави"...
Алиа, и аз четох..интересно как ще подберат точно кои ученици ще се възползват. "Отиде пак коня у ряката"...

# 151
Toва за училищата и мен ме възмути. До сега лагер през туроператор беше около 300 лв, сега такива няма да има, защото държавата ще дава 500 лв и догодина вече това ще приемат като стандартна цена.
Има ученически лагери, които държавата можеше да ремонтира с тези пари и да ходят децата срещу символична сума на лагер, но не важното е да се дадат сега едни пари на правилните хотелиери.
А и много искам да видя изискванията на училищата при определянето на 70  от 1200 ученика за безплатен лагер!
Стон, все пак не пуснаха публика в състезателната зала.

# 152
  • Отвъд алеята зад шкафа
Доколкото разбрах целта е да се подпомогне преди всичко туристическият бранш.

# 153
Gadamer,  далеко съм от мисълта, че някой се е сетил за отдиха на децата и джоба на родителите!
Щом СП прави това, смятайте редовните колко ще им пука за децата и нашето мнение

# 154
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми харесва това решение - хем хиляди деца ще отидат на почивка, хем и хотелите ще имат клиенти.

# 155
  • о`майна лунна нощ е
В Пловдив вали много здраво. Пия кафе, дописвам разни неща и се радвам, че наборът е на сухо в училище, а сестра му на още по-сухо вкъщи. Точно днес си зарязах гумените ботуши у дома. Ако дъждът напълни двора с вода и се наложи да плувам, пак ще джапам боса до колата после. Като гледам, ще се извали, без да отваряме отново втория гребен канал в Пловдив. Преди две години имаше хора с кану в подлеза на пощата.

# 156
  • у дома...
Хотелите, ако не обявяват цени като за Дубай, ще имат клиенти. Кой, как и по какви критерии ще подбере и децата, и хотелите - божа работа.

# 157
  • София
Има доста семейства, които покрай кризата останаха без работа и доходи. Дано тази програма е ориентирана към деца, които по друг начин не биха имали почивка.

# 158
  • софия
Критериите за избор на децата ще са интересни. Според мен водещ трябва да е социалният и да са еднакви за всички училища.
Типично по български, подозирам, че ще има злоупотреби и родата на ръководствата може и да намаже.
Цитат
За участие в "Отново заедно" ще могат да кандидатстват всички 2258 държавни и общински училища. Всяко от тях ще има възможност да включи до 70 деца, подбрани по преценка на педагогическия персонал и със съгласието на родителите. Заявките ще бъдат удовлетворявани по реда на постъпването им до изчерпване на лимита на програмата.
Подготвяли и други "програми".
Цитат
"Подготвят се много интересни програми, които са свързани с арт дейности, експозиции, с обучения по народни танци, посещение на музеи и други туристически обекти. Приоритет е създаване на условия бизнесът да бъде стимулиран да работи. Работим и по подобряване на условията за достъп на чуждестранните граждани в страната", допълни тя. Взето е решение и за намаляване на цените на плажните принадлежности.
Иначе на мен ми харесва инициативата и се надявам наистина да няма ощетени или изкривени разбирания при реализирането ѝ.

# 159

Стон, все пак не пуснаха публика в състезателната зала.
Пускаха вчера и днес излъчване на живо. Утре ще гледам по телевизията финалите. Жалко само, че малкият е във Варна, а не може да гледа. Надявам се все пак да ги пуснат утре в залата. 4 момчета са, не са кой знае колко.

# 160
  • sofia
Големият ми син е 11 клас в художествено училище и още не са имали учебна практика! По новите учебни планове такава не е предвидена за 8 и 9 клас (художествената гимназия ги организираха под формата на зелено училище). Миналата година се размина по разбираеми причини, за тази - нямам идея.
Та не знам какви "арт дейности" са измислили да финансират, ама да вземат да изпълняват практиките по учебен план поне.....
В момента тече изпълнението на МОН-ски проекти за обучение на учители.... и там е не лоша поддръжка на хотелите, които далеч не са празни.
Аз резервирах морето от 1 юли.

# 161
  • Между гори и планини
И при нас вали, представям си че съм в Англия,  предполагам лятото там е такова.
Цял ден си почивам,  спах до късно,  следобед се отдадох на филмов маратон. Искам вече ваканция,  и детето е преуморено,  едва става сутрин, въпреки че си ляга рано.

# 162
А аз трябваше да съм на среща на випуска.25 годишнина сме имали. Но много ме домързя. Пенсионерска работа:grinning:
С това ставане в 5.0О сутринта трудно издържам по купони. А и днес имах много работа. Ако беше хубаво времето, сигурно щях да отида...

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 20:52 от Amanda.D

# 163
  • у дома
При нас валя,но сета е супер времето+дано и в София е хубаво,че Бети май за днес каза,че е бала...

# 164
Благодаря за положителните мисли, момичета! Времето беше студено, но не валя!
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт