ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 090
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Като беше на 2, на Ливърпуул, чието прозвище е мърсисайдци им викаше "май са зайци". Joy
Въобще имаме много богат семеен фолклор. Simple Smile

# 226
  • София
Аманда, наистина си го написала чудесно! И моите усещания са такива. Винаги съм мислила, че един родител има на какво да се учи от децата си, наблюдавайки ги. Че една жена може да развие качества у себе си, отглеждайки дъщеря, както и един баща - синове. Просто да растат заедно в отглеждането. Не само обратното - децата да се учат от родителите. Не знам дали ме разбрахте. Още преди години съм си мислила, примерно дали на баща ми са му липсвали синове, би могъл много да им даде като пример и знания, чисто житейски. Когато стана ясно, че ще съм мъжка майка се замислих за това, за себе си. Че няма да мога да порасна отново с някое момиче. И не става дума за типично момичешки неща, защото и аз съм далеч от суетата. Но наистина момчешкият свят е прекрасен, различен. Може би има какво да науча от тях, затова сме заедно. Наистина не мога да си представя да имам момиче сега. Сигурно като дойде време да отлитат, става малко тъжно, но някак мисля, че ако си имал пълноценна връзка с тях, и двете страни трябва да са готови и да стане с лекота. Ще поживеем, ще видим, както се казва.

# 227
Уж и аз съм жена, ама това само по първични полови белези...
Дъщеря ми изглежда интуитивно е разбрала този факт и от бебе никога не е проявявала интерес към чисто момичешки неща. Мрази да ѝ бъде ресана косата, да ѝ бъдат правени прически.....да предложа да играе с кукли - хвърляше ги и играеше на брат си с играчките.
Отново се подписвам!
Моята гледаше неговите сериали и филми. Играеше с приятелите му. Водех я у братовчедка ми, има две момичета, да играе женски игри, но... Също като мен не обича рокли. Тази синята е единствената. От миналото лято почна да се реши. Само дето има маникюр. Сега за баловете разреших. Но й пречи за пианото...
На бала на приятелката моята девойка игра само хората. Но по някое време я заведох при брат й на дансинга, за да не стои сама на масата. Поигра и на чалга, но не е точно нейното. Брат й пък не седна - чалга, хоро или с тъпана - все там беше!
На мен ми е интересно да чета всички ви!

# 228
  • София
Моята щерка, бидейки най-малка след двамата братя, също много играе с момчета. В детската няколко пъти са ми казвали, че играе с най-палавите момчета. Но обича и да се кипри - това фиби, диадеами, рокли. Имам един смешен клип, когато беше на 3 мисля. Облякла една фрю-фрю розова рокля, отдолу си обула анцуг и рита футбол...

# 229
Elwing, това съм го наблюдавала с приятелки. Растат отново заедно с дъщерите си. Даже преди няколко дни една приятелка ми разказа как са гледали с девойката един стар австралийски сериал - H2O, с русалките, ако си спомняте. И тя е казала на дъщеря си, че прилича на тъмничката, при което се е появил остър спор. Момичето харесвало друга девойка- по- пряма, по-борбена. И моята приятелка осъзнала, че тъмната е самата тя, а дъщеря й е нещо различно. Как нейното момиче не се свени да каже, че нещо не й харесва и т.н Минаха и през други периоди - купуваха си по едно и също време еднакви кубинки, четяха едни и същи книги. По- скоро приятелката ми четеше книгите на момичето си, а не обратното. Корейски кино и т.н
Много се подмладяват жените, които са майки на момичета.
И благодаря:heart:

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 08:53 от Amanda.D

# 230
  • Между гори и планини
Ние пък гледахме Камбанка. Въобще покрай детето открих анимацията. Ревала съм на Уоли, Маккуин, Играта на играчките 3, имаме всичко. Аз обичам Шрек.
И черна кукла с плитки имаше, подарък от колега на мъжа ми от Белиз,  парцалена. С нея спеше като бебе.

# 231
  • София
Като казахте Шрек - вчера си правихме фотосесия заедно със семейството на сестрата на ММ с идеята после от снимките да направим фотокнига за майка им. Бяхме на едно поле с жълти цветя и децата хукнаха да бягат из него уж да имитират Шрек Simple Smile Голяма забава беше Simple Smile

# 232
От миналото лято почна да се реши.
Ох, олекна ми! Сега съм спокойна, че не е единственото момиче, което е скарано с гребена. Всяка сутрин я подсещам да се среши преди училище, но тя предпочита да ходи с прическа тип птиче гнездо в ремонт.

С ММ много преди да се родят децата най-често гледахме картуун нетуърк (когато беше читав, от периода с хубавите филмчета). С децата също гледахме детските канали предимно, тъй като държа да не се гледат всякакъв тип простотии с цел контрол на съдържанието.
Сега малко ми липсва, че не можем да ги водим на кино, на театър, но и това ще мине. Simple Smile
Заменяме с филми. Обменяме си информация между световете. Винаги сме ги допускали в нашия и те в техния. Имат голям респект към нас и едновременно с това страхотно приятелско отношение, просто защото и ние с баща им не сме по-малки деца от тях. Joy

# 233
  • София
Ха-ха, много хубаво пишете, момичета. Но не, нито й чета книгите, нито й гледам филмите, нито си купуваме еднакви дрехи. Може би защото и разликата ни е голяма, 36 години Mask Любимо ми беше да й купувам всякакви дрехи, обувки, чантички, но вече и това отпадна. Мечтаех си да правя прически на момиченце, но не ми даваше и сега не дава.
Това с раздялата един ден също е интересен въпрос. Моята не беше с лекота, защото още на 14 ме пратиха в София за гимназиален етап. На 19 може би е по-желано. Много от децата на мои приятели си останаха в София за висше и си живеят с родителите. Както се развият нещата.

# 234
Като дете и в ученическите ми години бях заобиколена предимно от момчета. Обичах катеренето по дърветата, стрелянето с фунийки, играехме футбол. Момичешките занимания винаги са ме отегчавали и така и не ги разбрах. Суетата винаги ми е била чужда. Ненавиждам обикалянето по магазини и меренето на дрехи и го правя само, защото не е необходимо. И сега съм така. Дай ми на мен колело, бягане, обикаляне по гори и планини. Освен това не разбирах тези момичешки откровения и драматизиране на случки, поведения. Никога не съм изпитвала необходимост да споделям с приятелка някакви вътрешни мои терзания. Изпитвам и ужас при мисълта, че някой може да реши да си поплаче на моето рамо. Може пък да съм емоционален инвалид, знам ли. Всички обаче тези външни прояви на емоции мисля, че са по-характерни за жените, а аз не ги умея. Сигурно не разбирам и на 100 процента момчетата, но все пак като че ли с тях ми е по-лесно да общувам. Не знам как щях да се справя, ако отглеждах момичета. Сигурно щях да се науча в крайна сметка, може би щеше да ми е по-трудно.

# 235
  • у дома...
В момента пътуваме двете с влака от Драгоман до София. Проиграваме маршрута за пътуване с влака, защото от понеделник си влизат в нормален режим на часовете и ще започват в 7.30. Влакът тръгва в 5.30. Първата маршрутка е в 7.20  Е не измрънка грам, че ще става в 5. Не искала да изпуска часове, пък и щяла спокойно да има време да пие кафе и да хапне нещо сутрин, като стигне пред училище. Пожелавам си винаги да е толкова мотивирана.

А, и се чудела, като почне да учи испанска филология, вторият ѝ език италиански ли да бъде или португалски... Признавам си, че на нейните години бях абсолютен заплес, но оправданието ми е, че на 14 бях през 1989 г.

# 236
  • гр.София
Просто майка, да се възползвам,че се чудя- вадили ли сте карта за БДЖ за намаление?  Имам спомен,че в училище се даваше за печат Уверение,което си е специално за БДЖ, но сега не намирам такова по книжарниците. Има ли изобщо конкретна бланка за целта?

# 237
  • у дома...
Не сме вадили, защото не е пътувала с влака до сега. А и за един месец не си струва. Мисля, че в сайта на БДЖ има инфо за различните видове карти.

# 238
  • София
Преди трябваше да се вземе уверение от училище и картата се вадеше за срок от една учебна година - от септември до септември и струваше 1 лв. като даваше 50% отстъпка. Но може да са сменили нещо през годините.

# 239
  • София
ПОкрай БДЖ се сетих да попитам за новите карти за ГТ в София.Имаше нещо за преиздаването на пластиките и електронното им зареждане.Кавко и кога следваше? Някой дали  вече е президавал?
И друго се сетих да подхвана като тема във връзка с паниара на книгата идната седмица.Аз съм изкушена и книгозависима почти всеядка, но същото не мога да кажа за дъщеря ми Sad Какво ли не опитвах- насила е.Задължителната литература с дълго увъртане чете, защото е задължителна.Чудя се какво да й предложа за лятно четене? Нещо  интригуващо за възрастта .Приемам предложения сред актуалните за вашите четящи деца заглавия( без фантастика)

Общи условия

Активация на акаунт