ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 21 504
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
О, да така е! И на нашия му е много скучно в последно време, като сме си вкъщи. Тези дни избягвам да го изкарвам навън, заради жегите, че и на мен ми става едно усойно! Явно ми пада кръвното! Въпреки, че винаги преди да излезнем сме хапнали. Нося по две шишета с вода и гледам да ударя и по едно кафе.
Реално термина още не ми е определен, тъй като минах само на два прегледа с ехограф и забравих да го питам. Тоя месец ще ме запише доктора вече за проследяване и консултация и ще разбера и термина. По мои изчисления трябва да е към 20.02.22г. Понеже знам един метод за изчисляване според датата на последния цикъл, ама ще видим и доки какво ще каже. Иначе на втория преглед се видя вече и сърчицето. Вече съм в 11г.с. Даже обърна екрана да го видя и то милото си се движеше, плуваше си.😀 Записах за другата седмица БХС и първа фетална и чакам с нетърпение. Таткото също е много щастлив и така, като гледам иска пак да е момче 😅😄. Да,  ама аз почнах да го бъзикам, че ще е момиче. Все пак да е живо и здраво, пък каквото Господ каже. 😇

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 10:56 от Moni4ka2020

# 586
  • Пловдив
Мони, честито.
Аз хич не си придставям в близките 4-5 години друго бебе. И все повече си стискам палци за яслата септември Joy

# 587
Честито, Мони! Всичко да минава леко и ще чакаме още информация за напред Hug
Преди да родя си мечтаех за породени деца, но сега нямам смелост. Живот и здраве след време може да помислим за второ.

# 588
  • София
Честито, Мони! Heart
Мнооого сте бързи, да ти е лека бременността и да гушкаш пухкаво бебче другата година!

Аз хич не се представям с породени. Grinning Даже вчера ходих до офиса вече ги питах как стоят нещата като се връщам. Поне малко ще поработя между двете бебета Grinning

# 589
Еха, Мони, честито, прекрасна новина и адмирации за решителността! Наслаждавай се на бременността и да е от леките и неусетни! По твои сметки трябва да се е родило вече, но предположих, че февруари догодина ще ви зарадва, тъкмо едно в началото и едно по в края на годината. (((:

# 590
  • София
Дагни, честита да си! Здраве ти желая, другото ще се нареди 🍀

Мони, честито и безпроблемна бременност! Браво за решителността и на двамата!

Моите момичета също много се тръшкат и киселеят напоследък. Малката прави сцени от една седмица и не ще да яде пюрета. Иска само храна на парченца, сама да си я яде. Ама яде по 10 хапки на час. Няколко дни щеше да умре от глад, върнахме се на хранене с шише. Сега май се поуспокоява, приема хранене с лъжица. Другият й номер е, че се тръшка за татко си (щот той е хоум офис и през деня минава транзит). Не са зъби, баш инат си е.

Голямата също киселее и иска на ръце, ама е вече толкова тежка, че едва я нося. Добре че имаме басейн и люлка та някак успяваме да навържем забавленията.

# 591
  • София
Тръшкането за лъжицата и при нас го има. Иска да яде сам и това е. Колко яде, колко хвърля на земята е друг въпрос.
Вчера имаше в кухнята белен боб. За пръв път яде. Миришеше страхотно, едно като на планина, да си хапвам пърленка с него и да пиеш бира Grinning Само дето реагира доста зле стомаха му и беше кошмарна вечер. Освен многото пръцкане, го хвана и разстройство, къпахме го в 4 сутринта, после докато го приспим. Боб скоро пак няма да яде е изводът Grinning Никога не е реагирал така на каквото и да е разхлабващо, само нахут пръцкаше повече (пак тип бобово).

# 592
Дагни, честита да си на патерици Hug
Мони, честито и безпроблемна бременност! Аз също съм от тези, които мислят за второ може би след 3-4-5 години Joy въпреки, че детето ми е от кротките.
Дунда така както описваш Моника все едно за моята щерка слушам Joy и тя с долни два зъба, а венците на горните са много подути и отдолу белеят зъбчетата, но уви още не са пробили и си има моментите на киселеене.
Ние от две седмици сме на морето. Софѝя така се радва, че не знам какво ще правим като се върнем Joy
Сънят ѝ тук, въпреки че бяхме на три различни места щ, е по-добър отколкото вкъщи. Взех сгъваемата кошара и матраче и след като е заспала на гърда я местя там, гледам си я на бейбифона и си имам време да хапна и да се видя с мъжа ми. Освен това сме взели и моите родители с нас, та и те помагат доста - учат я да плува, играят си, разхождат я Blush Първо бяхме в Резово - е няма такова спокойствие и тишина! Сега сме в Росенец, също е доста добре. Отиваме на плаж към 8:00, тя си заспива на плажа към 10:00, обядваме към 12:00 и към 13:30-14:00 спи до към 16:00. След това малко на басейн, разходки, вечеря и към 20:00 я слагам да спи. Сутрин става в 7:00. Та това ни е режимът.
Сега мога да кажа от багажа кое ми беше излишно и кое не. Помъкнах много неща, че за две седмици си трябва. Слава богу до лекарства не сме стигали, но със сигурност това не е излишно в багажа. Готови пюрета взех и ги топля на уреда за затопляне - не заема много място. Нещото, което ми липсва е столчето за хранене. Мислих, че в количката ще е ок, ама не е удобно така да яде. Също излишно нещо са многото дрехи, които помъкнахме. Тя в 90% от времето е гола Joy така че можеше да минем само с 2-3 рокли и 2-3 къси гащеризончета без ръкави.
Двигателно само седи стабилно и лази. Опити да ходи не прави, да се изправя опитва, но явно дупето ѝ тежи. Бърбори постоянно някакви неща - само мама още не е казвала Joy бръмчи с уста, нещо като ѝ взема се сърди и ми крещи Joy Любимото за достигане и лапане са ѝ всякакви кабели и джапанки Expressionless
Ще кача по-късно снимки в групата във фб - днес става на 10 месеца. Hug

# 593
Благодаря много момичета за пожеланията и подкрепата. 😊
Apricity съвсем съм загубила представа за времето с това майчинство. 😄 Да, годината е 2022г. Направих поправката. 😄

# 594
Честито Мони, лека бременност ти желая Flowers Hibiscus
Аз съм много на кантар, със сигурност искам две деца заради тях, да им е по-забавно. Не се пазим, въпреки че въобще не съм готова за второ. Но пък не мисля, че някога ще съм. Сега поне съм във филма и ако дойде второ, да избутваме двете бебета наведнъж Grinning Ама пък това го правихме 3 години с процедури и инвитро, та не влагам много надежди в естественото забременяване... Общо взето каквото е писано да става

# 595
Много благодаря! ☺
Чувала съм доста случаи след инвитро, как са забременявали естествено. Тъй, че божа работа. Така, че действайте и стискам палци за второ. 😊

# 596
Дагни, честита да си на патерици, жива и здрава бъди!
Мони, лека и безпроблемна бременност.

Ние не лазим, стоим стабилно и ходим с помощ.
Имаме 4 зъба отдолу, отгоре нямаме още.
Най-много обича да си играе с дрехи и хавлии 😊

Цикъла ми се наложи да го предизвикам с Утрогестан, понеже много ме боляха яйчниците последните 2 месеца и имам ужасен косопад….. ходих на ендокринолог, хормоните са ми е норма, но гинеколога ми каза поликистозни яйчници 🙁

Започна да си удря главата с ръка от време на време и да си бърка в ушите. При някоя да го има това?

# 597
  • София
Малкият си удря главата - с ръка и в стола. Не можем да го откажем все още... Жал ми е как се дрънка

# 598
  • Пловдив
И моя си удря главата: в кошарата, стената...

# 599
Удря си главата назад в стола за хранене, когато не и се стои вече вътре, изпъва се и се удря нарочно.
Иначе главата е честа жертва на падания по пода, в кошарата и къде ли не. Най- много ме в страх от масата в хола, защото е ниска и с ъгли, а тя обича да се изправи на нея и няколко пъти си дрънка главата. Бях залепила силиконови предпазители на ъглите, но тя ги изчопли, сега се чудя как да махна лепилото.

Общи условия

Активация на акаунт