ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - Тема 4

• 20 840
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Бихте ли тръгнали сега на море/септември? С оглед короната...

# 646
Ние сме сега на море, планирах го доста време и честно казано короната ми е най-малкото притеснение. Двамата сме ваксинирани. Но наистина тук не се спазват никакви мерки. В хотела на храненията има струпване на хора, на плажа жезлонгите са г* до г*, по улиците и магазинчетата няма маски...

# 647
  • София
Около мен няколко човека са с корона. Добре са като цяло ама се лекуват с тегава химия. Половината от морето го хванаха, а другата половина от хора, идващи от морето. Аз доста спичам вече, защото уикенда сме на фестивал във Велинград и ще е има 2.5к народ + 50тина наши приятели, които хич не си поплюват ами ни гушкат и целуват наред.

Така спекох, че отмених пътуването ни до Италия септември. Юли бяхме решили да ходим до езерото Комо на гости на приятели, но сега се отказахме. За това сигурно ще идем на наш'то море, но ще търся някъде малко по-скатано, защото ''любимото синьо'' стана много модерно напоследък и е караминьол там.

Така ме е яд, че не се вакснахме навреме... Сега ще чакам да мине фестивала и ако не го налепя там - отиваме с ММ.

# 648
Ние сме си запазили на Обзор на 1 септември. Това ще ни е първото море за това лято. Не сме ваксинирани и нямаме намерение да го правим. Каквото е писано ще се случи.
Бебетата ви в кошарите си ли спят вечер? Будят ли се за водичка или за биба и колко пъти?

Кая се разбужда към 5ч сутринта за водичка и за биба и пак заспива. Но все още спи при нас на спалнята… Сякаш свикнах така и не искам да я слагам в кошарата и. Но ще трябва да се преборя скоро и да си спи отделно вече.

# 649
Ние в събота отиваме в Царево. Ще сме в къщички/бунгала на Нестинарка.
Нямам притеснения за пътуванията, до сега също не съм имала.
През деня спи само в кошарата, вечер също заспива там, но по някое време като се размрънка я взимам при нас. Бибата си я взима сама, давам вода или чай също. От няколко дни давам и по малко мляко, защото плаче доста, избиват горните зъби.
Не ми пречи да спи при нас, но онзи ден се беше събудила без да я усетим и падна от спалнята, от долната страна от към краката. Направо скочихме като опарени. Когато се събуди започва да се върти, да ни дърпа и т.н. за пръв път не сме я чули, а може и в полу сънено състояние да се е изтърколила до там.

# 650
  • София
Честно казано имам малки съмнения, че в момента съм болна, защото като бяхме на Банско, бюфетът беше фраш от хора: никва дистанция, нищо. Имаше и много чужденци. Последния ни ден, неделята (8ми август) и аз, и ММ имахме повръщане, разстройство, главоболие. Аз имах 38 т-ра и болки в цялото тяло. ММ се оправи още на следващия ден, но аз вече 2ра седмица съм с главоболие, мускулни болки и разстройство. Не е голяма работа, но не е приятно. Пия авирон рапид, нося правилно добра маска и пазя колкото мога хората навън, но все пак си излизам яко. Ходим на ресторант почти всяка вечер. Приятелите ми съм ги предупредила - те си решават. А за останалите, ако съм болна и заразна сори - тоя път не давам 5 пари за никого, както и никой не даваше за мен октомври/ноември като брах душа.

Деси, вади я от леглото преди годинката, че после тя няма да ти даде Grinning Инак е много мило, че спите заедно. На мен това много липсва. Ревльо заспива само сам, ако сме извън стаята. Много е станал добър. Спи от 20 до 06/07 и сутрин като се събуди си ирае тихо и мнооого тихичко си гука. Ако се размърдаме и види, че сме будни - веднага надува гайдата и иска при нас в леглото да ни катери и да го лигавим. Станал е чудно бебе, пу пу. Много не ми дава да го гушкам обаче, за това понякога, след като заспи нощен сън, го взимам при мен в леглото, но татата като дойде и види, че съм го взела - го връща обратно в кошарата. Не сме осъмвали заедно откакто беше на 6 седмици.
В момента растат 4те предни горни зъба, избиват едновременно. Вчера даже имаше кръв по бибата. Обаче доста геройски си преживява болките. Реве, но бързо се успокоява. Ревът за внимание е много повече отколкото от болката във венците. Вчера ревна за първи път от 2 месеца насам през нощта, но не искаше помощ - просто писна и си заспа пак. Преди това 3 нощи се мята като риба на сухо в кошарата, но не гъкна. Явно го боли насън.
През деня заспиването без биба мисля, че е невъзможно. Нощно време не му я даваме и е свикнал отдавна.
Още не е падал от спалнята и слава Богу, защото нашата е доста висока.
Да са ни живи и здрави бебоците. Как лети времето Heart На есен вече ще бягат и ще ги гоним да им слагаме лепенки по охлузените коленца.

# 651
  • София
Ние сега сме на Каваци. Пълно е. Свободната зона е фраш. Ние взимаме чадър + шезлонг на платената и си има дистанция със съседните чадъри. Заведенията, магазините, лафките никакви мерки не спазват. С още едно семейство с дете сме и е доста трудно да седнем да хапнем като цяло. Все някое от децата реве и мрънка.
В Созопол едвам се разминаваш от хора. За Корона и мерки не се е чувало там. Ние ходихме досега 1-2 пъти, но тази седмица ще трябва пак.
Ваксинирани сме с ММ, но пак се пазим, а най-вече и дребното. Септември ще правим кръщенето и от всички 20 човека, само 5-6 сме се опазили засега. Всички останали го минаха, някои за съжаление останаха с последици за цял живот.

Малкият си спи в кошарата. Вече обмисляме и как да му направим стаята и на пролет да го отделяме. Взимам го на спалнята, ако много се мъчи пак да заспи.

Дагни, има такъв летен вирус сега. Много покрай нас го изкараха и доста тежко ги тръшна.

# 652
  • София
Децата изкараха гадния вирус с температура и диария. Баткото за 2 дни беше пушка, ама девойката 6 дена се озори - висока температура и доста сменени памперси. За радост не се наложи да ходим в болница. Като кила не е качила нищо от миналия месец, но разбираемо.
Иначе пълзи навсякъде и се изправя. Прави по няколко крачки, но още я е страх да се пусне. През нощта се случва да се изправи в кошарата насън и почва да плаче, ама бързо ѝ минава. Още пие мляко през нощта, но не всеки път.
Тази година само баткото беше на море с моите родители. Традиционно бяха в Дюни и са доволни, най-вече се върнаха здрави. Те са ваксинирани де, ама все пак. Обаче много хора се върнаха от морето с вирус или корона. Есента пак се очертава да е тегава..направо ми писна всичко, ама..Надявам се да успеем да направим рождения ден както искаме, но здраве да е.

# 653
  • Пловдив
Нямам притеснения за вируса, вече няма грипове, всичко е корона. Но аз и никога не съм спазвала някакви мерки, нито по време на локдаун и кпп-та като имаше и бях бременна, нито като родих. Не сме ваксиниране и нямаме такова намерение в бъдеще. В момента сме на Нестинарка на бунгала и пясък си хапна, и морска вода пи. Цал ден сме на плажа, там си и спи. Ако имам възможност и септември бих дошла, ако не ще си ходим на вилата на Батак и ще си ползваме басейна на двора.

# 654
Е другите като са прости/лоши/тъпи и ние да сме? По повод непазене на останалите щот и те "не пазели"...                                                                        Наша се буди нощем да цока, сутрин зачестяват буденията. Спи при мен.

# 655
  • Пловдив
alen mak, задала си въпрос, отгаварям за моето семейство как/защо. Който има претеснения отменя резервации/не прави резервации/стои вкъщи или наема вила, някъде, където няма калабалък.

# 656
alen mak, задала си въпрос, отгаварям за моето семейство как/защо. Който има претеснения отменя резервации/не прави резервации/стои вкъщи или наема вила, някъде, където няма калабалък.
изказването ми беше поповод това на Dagni

# 657
  • София
Веднага се разпознах във въпроса на alen mak. Hands Plus1
Аз, проста и тъпа май не съм, но съм станала доста лоша, дам.
Приемам лекции по морал само от мами, които са про-вакс или поне се стараят да пазят другите. Също приемам уроци по морал от мами, които не си записват децата на ясла от септември и не ги пускат, а им пазят мястото до пролетта на следващата година.
Бързам да допълня (и да се поправя): По принцип, ако не дам на емоциите да вземат превез над разума ми, съм напълно съгласна с оборката на ален мак: ''Е другите като са прости/лоши/тъпи и ние да сме? ''. Наистина това, какви са другите, не е довод ние да сме по-лошо от най-добрата си версия. !
Просто наистина много ми се насъбра напоследък в социален аспект... (не съм ви държала в течение). Извинявам се, че влязох така от нищо и пръснах негативизъм.
Flowers Bouquet

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 15:33 от Dagny

# 658
Твоя воля (която не споделям). И от най-простия може да се вземе акъл, стига да поискаш. Моля да не квалифицираш хора, които не познаваш, тук. ПС: не за морал, за живот и здраве се говори в случая. Ама нищо. Сей зараза, щом си решила... Sad

# 659
Морските мами, споделете какво е менюто на мъниците на почивка.
Морската кухня не ни устройва и ще трябва да подготвя нещо от вкъщи + готови бурканчета. Наготвихте ли нещо предварително?

Общи условия

Активация на акаунт