В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 765
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
  • София/Севлиево
Хибискус,точно в петък гледах едно онлайн училище за бременни и там обясниха,че щом кучето се обезпаразитява,има ваксини и се мият лапичките не е проблем.Мен друго ме гложди-Рекси сега е в апартамента по цял ден,като се роди бебо се местим при свекърите,вярно в отделна къща,ама е на свекъра и той не е съгласен кучето да е вътре.Как ще си оставя кучешкото детенце на двора цяла зима,при това вързан,защото не го пускат свободен,че рови из  цялата градина...Иначе с разходките все още се справям,но само около блока.

# 301
Хибискус, ние сме в подобно положение - имаме кучо - голдън, който в края на месеца става на годинка Heart
Обичаме го безумно и през ум не ми е минавало да го махнем заради бебето, а напротив - мисля, че ще станат страхотни приятели и дружки Simple Smile Към момента съм в средата на пети месец, предимно ММ го извежда, аз по- малко. Той (кучо, не мъжо Grinning )е сравнително спокоен, от време на време се дърпа, когато е по-ентусиазиран от разходката, но с флекси повода го "контрирам". А и той не е малък - 26-27 кг. е.
Имаме приятели с бебе, които ни идват на гости много често - е,  Бари като види бебето, изпада в едно умиление - само се върти около бебето, пази го, лежи го него, побутва го и го кани да играят Grinning
Космите ще ги има винаги, ние все още нямаме робот-прахосмукачка, но скоро ще си вземем. Цаката му е чистене всеки ден.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 10:32 от kalestia

# 302
Той мъжът и гък няма да каже, но ги извежда половинчато, за кратко време по-скоро за нужди, а не като мен- да си изразходят енергията.
Аз пък не мога да ги извеждам в градска среда и сега, защото голямата е осиновена на 7г и няма никакви навици за разходки(считайте, че дърпа като магаре), та количка и две кучета ми звучат като невъзможна комбинация. От сега търся слингове и кенгуру, за да мога да продължа отново ежедневните разходки с кучетата извън града. Правим си разходки из полето, така и мен не ме дърпат, а те навъртат страшен километраж и после цял ден спят.
Мебелите.. уж не се качват по легла и дивани, но реално си се качват, мисля това да огранича, както и достъпът до детската стая в началото.

Елислава, ние имаме сравнително голям двор, в мнооого краен случай мога ги оставям в него през деня, но в никакъв случай вързани и за през нощта. Нямате ли вариант да преградите двора, за да не е вързан и да го прибирате поне вечер? Аз обмислям все пак да обезопася двора, защото колкото и да се тупам в гърдите, че ще се справя, ме гложди дали няма да будят бебето през деня, като обикалят стаите и скачат от двуетажното си легло(то Кая е на втория етаж и е като танк като скочи)Все се надявам, че ще свикне с трополенето на лапички по пода бързо..

Кучетата се държат много добре с племенника ми, бигълката я е страх от деца и ги лае в началото, но като видя, че малкият досадник няма да се махне си станаха страшни дружки. Че като преспива вкъщи чак бяга от нас и му спи в краката. И е една луда радост като го видят( тай ги е кръстил “лудите кучки” Joy )

# 303
Ние имаме котка и честно казано космите не ме притесняват (поне към момента), също имаме робот. Страх ме е да не вземе да одере бебе или нещо ... ама ще го мислим като видим как се държи.

И аз в имах тая чуденка. И после бебето дойде и котката пак си остана царицата на къщата, повярвай ми. В началото беше много смешно, защото котана мяучеше на умряло от съжаление, когато Филип врещеше. После почна да го избягва откровено и да си търси тишина. Спря да идва в леглото ни, идва при нас, когато бебето спи. Сега откакто пълзи, е страшен майтап, защото той иска да я пипа, тя откровено иска да не се занимава с него. 😀

# 304
  • London
И аз съм в отбора с животинско дете 😁
Имаме си френски булдог, преди 2 месеца навърши годинка. Умира си за деца това куче, и вкъщи като са идвали на гости, и навън. Все да е около децата, все им ляга по краката да го галят.
Последно преди няколко месеца ни дойдоха приятели с бебче на гости, та докато бебока спеше на дивана до нас, този моя пазач не се отдели от това бебе 😆
Породата му е такава, че не пуска много косъмчета, но като дойде пролет и сменя козината, става ужас. За тогава вече активирам робота да минава всеки ден.
Това, което ми препоръча и ветеринарката му, и моите лекари, беше просто да продължаваме да го обезпаразитяваме всеки месец и докато е още много малък бебока, да не му даваме да го целува по личицето.

# 305
Привет, дами 🤗 Да се включа и аз в темата за бебе и животни. Ние нямаме животни, но и свекърва ми, и майка ми имат - кучета, котка, заек, рибки. Животните лягаха до нас още когато бяхме бременни със снаха ми. После лягаха до количките с бебетата. Когато пораснаха племенниците, животните се криеха от тях, защото гушкането беше грубо от страна на децата, да не говорим, че искаха да ги яздят. Е, за разходки с количка и кучетата не можеше да става и дума, ако не излизахме повече хора. 😁 Сега като гледам вече започнаха да се пазят и от нашето бебе, което е на 9 месеца и половина. Преди кучетата идваха с нас на море, но откакто сме с децата, ги оставяме на който си е вкъщи.

П.с. Мизи, чудесно е, че сте се решили толкова скоро за второ бебе. 🤗 Всичко да се получи с лекота ви пожелавам.

# 306
Аз съм с коте, дългокосместо при това . 8 години я гледаме, няма шанс да я дам на някой, въпреки мрънкането на майка ми. Ще видим в началото как ще възприеме бебрто, може би няма да я допускам, че е малко ревнива, но ще свикнат един с друг. Дано детето не е алергично

# 307
Оправихте ми деня, смея се с глас с милите пазачи 🥰

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 20:53 от Mandaria

# 308
Манди, аз не мога да дам мнение, давам гуш Joy

По въпроса с домашните любимци .. ама много обичам някой друг да мисли за това как аз ще се справям с нещо. Имам три деца, от които едно новородено, куче и котка. ММ го няма вкъщи през седмицата от 8 до 19. Откакто се е родил беб, майка ми е идвала веднъж за 30 минути, свекърва ми нито веднъж. Как се оправяме .. чудесно, забавно, приятно, нищо не ми тежи и се наслаждавам на всеки миг. Да не си помислите, че бебето ми е еднорог .. не е, постоянно се гушкаме, храни се на 2-3 часа, не си е спал нито веднъж в креватчето, недоспала съм, но много щастлива! Heart За разходките с куче (та) бебче в слинг и прекрасно и за куч и за мама и за бебе. Вие сами ще си нагласите режим, поставяйте си ваши лични цели, така че да се чувствате добре и се щадете. Blush

# 309
Аз пък съм решила, че пиша в някоя по-проблемна тема 😄😄😄 пък то това било хубавата. Сорииииии

# 310
Днес бях на преглед и обеснявам, че имам котка ии … реакцията на АГ-ти беше: Ами не е лошо да и намерите друг дом, бременност, а после и бебе не е ок. Еми няма да си оставя котето, цял живот съм живяла с котки Simple Smile) Първа бременност ми е, но не мисля, че е нормално да си оставя любимите същества(имаме и куче).

# 311
Здравейте. И аз имам котка, персийка. Иска ежедневни грижи и покрай работата и двете деца е останала на заден план, сега точно планирам да я заведа на подстригване, почти всяка година се случва, ако пропусна ден-два да я среша става невъзможна мисия.

Иначе съм вече в 17 седмица, в петък вливам в 5 месец.
Повече от месец не успях да отида на лекар, но се успокоявам, че бебче си расте и без прегледи. Хемоглобина беше паднал на 108, но правих подробни изследвания, само желязо ми липсва и с Малтофер обърнах графиката, за 2 седмици се качи на 110.
Тсх също не е в норма - от няколко седмици пия Еутитокс, сега увеличаваме дозата - редувам тази седмица 25 и 50 ииии единия ден се чувствах все едно съм пила пет кафета. Вчера пък цял ден главоболие. Днес съм с малката доза. Ако утре с 50 съм пак така ще звъня на ендокринологът , защото е много неприятно, а от петък трябва да остана само на 50...

Нямам търпение до следващия преглед, стискайте палци всичко да е наред ❤️

# 312
Благодаря ви момичета, ще е цирк с две кучета, но си е нашият цирк.
Окупирам темата, но тези за отследяването по термин не са ми толкова на сърце май..
Днес се видя най-вероятен мъж Blue Heart док го гледа 40 минути, страшни пируети прави, аз се кикотех като ученичка - голяма радост, голямо чудо Simple Smile
И разбира се върви напред, вече е наваксал и съм 12г.с., та прегледа в надежда ще е обикновен ехографски, а не бхс, защото тогава ще съм края на 14та седмица.. но някак не ме е яд, докторът го огледа от всякъде и каза, че всичко изглежда нормално и нямам повод за притеснение.

# 313
Окупирам темата, но тези за отследяването по термин не са ми толкова на сърце май..

И при мен е така не ми пасват -- малко е кой е по-по-най и колко е велик, а това в ноемврийската тема е особено зле, половината дами избягаха в октомврийската и там си задават въпросите, взех да я чета нея, по-ОК е ама пък други неща ме дразнят ... няма толкоз Убава тема като нашата Purple HeartPurple HeartPurple Heart.

Тикълс, много се радвам че сте добре, липсваш ми !!!

Манди, не знам, аз пък нали имах зацапване преди цикъл дето беше хормонално (почти сигурно нисък прогестерон и високи естрогени), ама "на моята възраст" нали било вероятно да има полипи, миоми или други образувания и след един път дето ме засилиха за хистеро хич и не се оплаквах Sad Sad

# 314
И ние имаме любимци- на нашия етаж спасена персийка от ММ преди около 8 години, видял как някакъв я удря в земята и я прибрал Cry А на долния етаж родителите му имат куче- пинчер, но от средните размери. Не можем да ги изхвърлим…. Даже не мога да си го представя Flushed
А за терминските теми и аз някак не мога да се впиша и въпреки че съм от скоро при вас, ми е много по- спокойно Heart

Общи условия

Активация на акаунт