Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на скара

  • 452
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 162
Абе няма какво да се лъжем- всички скари тип плочи са гола-вода. Имам един Филипс за 160 лв,. беше.... ама кюфтенцата си ги пека на една елементарна скара, като показаната от labrex по-нагоре. Скарата винаги слагам под абсорбатора и проблеми с дим няма. Плюс това, ако не искаш да ти дими, винаги сипвай вода в тавичката отдолу.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 10:12 от petiaivanov

# 16
  • Мнения: 320
Контактната скара си е скара. Всичко друго е половинчато и никога няма да се получи същия вкус. Вече ако не искате съвсем да дими ще се примирите с нещо друго но за сметка на вкуса. Ползвал съм различни, в това число и по-стар модел на Оптигрил на Тефал. Амииии.... Не стават ако си държите на истинския вкус на скара.  Има ли на някой уред незалепващо покритие вкуса никога не е като от истинска скара. Най-близо до скарата е грил-тиган който е с високи изпъкналости за да не се кисне месото в соковете след първите няколко минути и се налага ако има нещо събрано в него на всяка порция на печене да се изсипва. След многократни опити все се връщаме на скарата показана от labrex, под аспиратора пуснат на макс, прозореца отворен на ножица за да има въздух, може и малко вода на дъното. След употреба не ѝ се престаравате да ѝ чистите реотаните да стане като нова.   Ползвате година-две (зависи от честотата на употреба), хвърляте и си купувате нова. Скоро на Метро ги имаше по 26 лева. Всичко друго е по-скъпо (понякога над 10 пъти) а е малко вятър и мъгла. Естествено по-доброто е скара на дървени въглища но това вече е друго ниво изискващо открита площ.  За мен класацията е
1.скара на дървени въглища
2. Контактна електрическа скара
3.грил тиган добре нажежен на котлона (чугунен по възможност) който се изпразва редовно от насъбрани сокове и мазнина по време на печенето.
4. Всякакви други уреди минаващи за скари.

# 17
  • Велики Преслав
  • Мнения: 2 002
Аз също мисля така. Последно си купих от лигавщина тефал скара за 180 лева ( и я продадох) Винаги се връщам на тези. Много ог тях смених, най дълго изкара една Провадийска.

# 18
  • Мнения: 5 162
На плочата мъжът ми си пече бекончета. Добре стават, но те и на тиган пак ще станат добре. В интерес на истината този Филипс в първата година се държеше добре откъм равномерност на загряване. После нещо взе  да издиша. За разни зеленчуци става, но за месцето, както казаха мъжете, най-добре си е контактна скара.
Така изглежда Филипсът и е с подобна мощност. Дали е точно същия - не помня модела. Иначе е много лесен за миене.
https://www.tehnomix.bg/el-skara-philips-hd-4419-20

# 19
  • Мнения: 19 679
Аз имах този Филипс, ама предния модел, без плоча, а целият е скара. И бяхме доволни, екстра си печеше. За показания обаче чета лоши отзиви.

# 20
  • Велики Преслав
  • Мнения: 2 002
Мнозинството печели Grinning
Тая ми е вече на 8 год.https://www.emag.bg/skara-eldom-miks-em-320-k/pd/DJ4KQCBBM/    Мия я на месеца 1 път. След печене с телена четка.

# 21
  • Мнения: 104
https://technika.bg/product/7294/skara-rohnson-r-250.html, някой може ли да сподели мнение?

# 22
  • Мнения: 21 602
Приятели я имат, ползвали са я пред нас, като ходим на гости. Все се смеем, понеже микровълновата ни е Ронсон, че нашата марка Ронсон е по-добра от тяхната. Пече, но това не е скара, месото няма вкуса на печено на скара. Зеленчуците иди-дОйди, бива, яйца си пекохме, ама така, за едната проба. Според мен няма разлика от всички останали изброени подобни и на тоя принцип.
Но пък, ако държиш на такава, вземи си една, сама ще установиш харесва ли ти или не. Особено, ако можеш да сравниш с обикновена скара, тия на ребра или както там се наричат. За бездимна, досега, поне колкото съм виждала, нашите две и приятелски, май няма такава, все си подямава и се усеща. Е, не ни е задушил пушекът, но за мен не са съвсем бездимни. Което не пречи и такива да има.

# 23
  • Мнения: 5 283
Аз имам скара на дървени въглища, ползвам я явно навън, обаче много ме мъчи това, че трябва час и половина да се въртя около нея, за да си стане нормална жар и да започна да пека. Мъка!

Общи условия

Активация на акаунт