Избор на скара

  • 10 944
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 11 594
Абе няма какво да се лъжем- всички скари тип плочи са гола-вода. Имам един Филипс за 160 лв,. беше.... ама кюфтенцата си ги пека на една елементарна скара, като показаната от labrex по-нагоре. Скарата винаги слагам под абсорбатора и проблеми с дим няма. Плюс това, ако не искаш да ти дими, винаги сипвай вода в тавичката отдолу.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 10:12 от petiaivanov

# 16
  • Мнения: 544
Контактната скара си е скара. Всичко друго е половинчато и никога няма да се получи същия вкус. Вече ако не искате съвсем да дими ще се примирите с нещо друго но за сметка на вкуса. Ползвал съм различни, в това число и по-стар модел на Оптигрил на Тефал. Амииии.... Не стават ако си държите на истинския вкус на скара.  Има ли на някой уред незалепващо покритие вкуса никога не е като от истинска скара. Най-близо до скарата е грил-тиган който е с високи изпъкналости за да не се кисне месото в соковете след първите няколко минути и се налага ако има нещо събрано в него на всяка порция на печене да се изсипва. След многократни опити все се връщаме на скарата показана от labrex, под аспиратора пуснат на макс, прозореца отворен на ножица за да има въздух, може и малко вода на дъното. След употреба не ѝ се престаравате да ѝ чистите реотаните да стане като нова.   Ползвате година-две (зависи от честотата на употреба), хвърляте и си купувате нова. Скоро на Метро ги имаше по 26 лева. Всичко друго е по-скъпо (понякога над 10 пъти) а е малко вятър и мъгла. Естествено по-доброто е скара на дървени въглища но това вече е друго ниво изискващо открита площ.  За мен класацията е
1.скара на дървени въглища
2. Контактна електрическа скара
3.грил тиган добре нажежен на котлона (чугунен по възможност) който се изпразва редовно от насъбрани сокове и мазнина по време на печенето.
4. Всякакви други уреди минаващи за скари.

# 17
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 732
Аз също мисля така. Последно си купих от лигавщина тефал скара за 180 лева ( и я продадох) Винаги се връщам на тези. Много ог тях смених, най дълго изкара една Провадийска.

# 18
  • Мнения: 11 594
На плочата мъжът ми си пече бекончета. Добре стават, но те и на тиган пак ще станат добре. В интерес на истината този Филипс в първата година се държеше добре откъм равномерност на загряване. После нещо взе  да издиша. За разни зеленчуци става, но за месцето, както казаха мъжете, най-добре си е контактна скара.
Така изглежда Филипсът и е с подобна мощност. Дали е точно същия - не помня модела. Иначе е много лесен за миене.
https://www.tehnomix.bg/el-skara-philips-hd-4419-20

# 19
  • Мнения: 40 832
Аз имах този Филипс, ама предния модел, без плоча, а целият е скара. И бяхме доволни, екстра си печеше. За показания обаче чета лоши отзиви.

# 20
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 732
Мнозинството печели Grinning
Тая ми е вече на 8 год.https://www.emag.bg/skara-eldom-miks-em-320-k/pd/DJ4KQCBBM/    Мия я на месеца 1 път. След печене с телена четка.

# 21
  • Мнения: 158
https://technika.bg/product/7294/skara-rohnson-r-250.html, някой може ли да сподели мнение?

# 22
  • Мнения: 22 867
Приятели я имат, ползвали са я пред нас, като ходим на гости. Все се смеем, понеже микровълновата ни е Ронсон, че нашата марка Ронсон е по-добра от тяхната. Пече, но това не е скара, месото няма вкуса на печено на скара. Зеленчуците иди-дОйди, бива, яйца си пекохме, ама така, за едната проба. Според мен няма разлика от всички останали изброени подобни и на тоя принцип.
Но пък, ако държиш на такава, вземи си една, сама ще установиш харесва ли ти или не. Особено, ако можеш да сравниш с обикновена скара, тия на ребра или както там се наричат. За бездимна, досега, поне колкото съм виждала, нашите две и приятелски, май няма такава, все си подямава и се усеща. Е, не ни е задушил пушекът, но за мен не са съвсем бездимни. Което не пречи и такива да има.

# 23
  • Мнения: 12 745
Аз имам скара на дървени въглища, ползвам я явно навън, обаче много ме мъчи това, че трябва час и половина да се въртя около нея, за да си стане нормална жар и да започна да пека. Мъка!

# 24
  • SO 15
  • Мнения: 111
Здравейте!
https://www.emag.bg/elektricheska-skara-skitija-s-kapak-1600-w-m … -Action=view[url]
А за тези с металокерамично покритие отзиви?

# 25
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 732
Ми честно да ти кажа, сякаш по-залепва.
Та прецени си.  Аз такава скара я взимам за 30 лева.

# 26
  • Мнения: 11 594
Здравейте!
https://www.emag.bg/elektricheska-skara-skitija-s-kapak-1600-w-m … -Action=view[url]
А за тези с металокерамично покритие отзиви?
Според  мен, по-добре да се вземе обикновената, която е без покритие. Предполагам е нещо евтино това покритие и с времето коже да започне да се напуква и лющи и съответно да полепва по храната, което вече никак не е желателно.
Вземи си тази "простата", нагорещяваш, намазваш с малко мазнина и мяташ кюфтаците/пържолите:
https://www.technopolis.bg/bg/Grilove-i-skari/EL-SKARA-SKITIA-16 … -S-KAPAK/p/820404

Нито ще я мислиш, нито грижи ще създава. Като се развали-нова.
Ако я миеш след употреба, следващия път пак храната ще е вкусна и няма да мирише на загоряло.

# 27
  • Велики Преслав
  • Мнения: 4 732
В моите ръце най-много издържа и все още работи една от елдомските от Провадия.
Ето линк.
https://zora.bg/product/em-320-k-1

# 28
  • SO 15
  • Мнения: 111
От обикновенните сме сменили 4/5 през годините.В момента ме бие тока от една такава.
Затова търся мнения от ползватели на тръбна скара Скития.

Ронсон имаме,която от 2години е захвърлена.Въобще тея с терморегулаторите с тоя режим вклч/изклч. нещо не се харесват на познатите ми.

# 29
  • Мнения: 11 594
Ами тази, за която сложих линк, си е тръбна скара, ама без покритие на тръбите. Няма терморегулатор.

Общи условия

Активация на акаунт