Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 558
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
За Англия дали може да се лети с антигенен тест?
Налага ми се да отида само за 1 ден и дали ще мога да се върна със същия? Той ще е все още валиден.

# 271
  • Варна
За Англия дали може да се лети с антигенен тест?
Налага ми се да отида само за 1 ден и дали ще мога да се върна със същия? Той ще е все още валиден.

Може с бърз тест натам, обаче всички пристигащи във ВБ трябва да са 10 дни в карантина , как смяташ да се върнеш още същия ден ? Задължително се попълва и декларация , в която се посочват номерата на тестовете , които се купуват предварително за ден 2-ри и ден 8 -ми от престоя във Великобритания. Без закупени тези 2 теста  + направен антигенен / или ПСР/, не те допускат в самолета. На обратно към България въобще не изискват тест, защото такъв може да се направи до 24 часа след пристигане в страната. Просто , ако първият не ти важи , имаш време да направиш друг, но както казах, не съм сигурна ,че ще те пуснат да се върнеш веднага. Има и друго, ако сметнат посещението ти за "несъществено" , може изобщо да не те пуснат да излезеш от летището и да трябва да се върнеш с първия възможен полет. За съжаление и това се случва.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 21:26 от Сребърна паричка

# 272
Да попитам за прибиране от Испания - ако не се направи човек пср и следва карантина, то до 24 часа само пср ли се представя пред РЗИ за отмяна на карантината или може и бърз текст?

# 273
От Испания в момента само с ПСР

# 274

Това е от сайта на единния портал за информация с качените заповед в сила от 8ми юли...
Grin

И в края пише,че от Кралство Испания само с пср. Може би това е най- точното в края на наредбата. Страшна тъпотия!

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 11:55 от ann__

# 275
За Испания - ето тук поместват уточнение от МЗ. Карантина и бърз тест до 24 часа за 30лв е къде-къде  по-добре от пср направен в Испания за 100-110 евро.
http://www.novaduma.com/00064436-%D0%92%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE- … _uDCv-SScJbaYpsTY[/b]

# 276
Така е,но в наредбата както по-горе беше споменато пише че може да си направиш бърз тест като пристигнеш в България. И в края на заповедта е уточнено,че пристигащите пт Кралство Испания трябва да влязат с пср тест.

За мен всички наредби до сега са мега объркващи. Аз също от прочетеното разбирам,че трябва да влезеш с отрицателен ПСР само. Но ако влезеш без ПСР можеш в България да си направиш бързия,който е 30-40лв.

Надявам се някой да сподели опита си с влизането си в България от Испания...

# 277
  • Пловдив
Тази нощ кацнахме от Испания без пср, днес правихме антигенен за освобождаване от карантината.
Не разчитайте много да се тествате в Испания. Само с резервация /свободно няма поне за 2 седмици напред/, а резултатите излизат обичайно след 24-72 часа. Бърз ПСР /за същия ден/ само за Мадрид. Цена от 95 до 150 евро за пср.
https://srzi.bg/bg/post/na-vnimanieto-na-grajdanite-postaveni-po … -r-balgariya-2900

# 278
Много благодаря jul! Щом може да се направи и бърз тест е страхотно. Все пак разликата в цената е огромна.

# 279
  • Mediterraneo
Тази нощ кацнахме от Испания без пср, днес правихме антигенен за освобождаване от карантината.
Не разчитайте много да се тествате в Испания. Само с резервация /свободно няма поне за 2 седмици напред/, а резултатите излизат обичайно след 24-72 часа. Бърз ПСР /за същия ден/ само за Мадрид. Цена от 95 до 150 евро за пср.
https://srzi.bg/bg/post/na-vnimanieto-na-grajdanite-postaveni-po … -r-balgariya-2900

Много обобщаващо и невярно. Има частни клиники, където не е необходимо да записваш предварително час за ПСР, излизат резултатите до 2 часа, не само в Мадрид Simple Smile Цените са солени, това е вярно.

# 280
Вярно ли е,че Борис Джонсън е отменил "пандемията" в Британия и че вече всеки британец сам ще решава как и дали да се предпазва от Ковид-а?

# 281
  • BG-DE
Не знам дали го е направил но, според мен, така и трябва да е, това вече стана пълен тормоз.

# 282
  • Пловдив

Много обобщаващо и невярно. Има частни клиники, където не е необходимо да записваш предварително час за ПСР, излизат резултатите до 2 часа, не само в Мадрид Simple Smile Цените са солени, това е вярно.
Обобщението е от собствен опит. Не намерихме вариант в Севиля, без значение цената. Търсихме паралелно ние онлайн и хостовете ни, които искаха да помогнат.

# 283
Сега разбрах,че Борис Джонсън наистина е обявил официално,че правителството е направило каквото трябва и вече няма право да ограничава правата на британците. Но отмяната на мерките срещу Ковид-19 ще стане на 19/07. Тоест след девет дена. А дано.

# 284
  • София
Вярно ли е,че Борис Джонсън е отменил "пандемията" в Британия и че вече всеки британец сам ще решава как и дали да се предпазва от Ковид-а?

Подготвят "отваряне" след локдауна, той иска да отпаднат мерките въпреки делта варианта, но тъй като има много против, ще се решава в понеделник окончателно кои мерки ще отпаднат и кога.

Общи условия

Активация на акаунт