Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 565
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Не знам дали го е направил но, според мен, така и трябва да е, това вече стана пълен тормоз.
Ужас! Как ще печели сега Ковид индустрията, като няма стройно редене за тестове, ваксини и т.н

# 286
  • София
Тази нощ кацнахме от Испания без пср, днес правихме антигенен за освобождаване от карантината.
Не разчитайте много да се тествате в Испания.

А освободиха ли ви наистина от карантината с антигенния и как, защото за Испания изрично е посочено само пср?

# 287
Започна се с налагането на задължителна карантина за неваксинирани. Първи са Малта и Словакия, очаквам и други да ги последват.

# 288
Не съм прочела заповедта за рестрикциите за прибиране от Испания, а и в момента не ми предстои такова, чак евентуално есента, но се чудя, ако трябва ПСР, тогава защо сме се ваксинирали /тези, които са го направили/, а и защо трябва хората да се ваксинират? Нали уж затова е цялата агитация. Знам, че и ваксинирани могат да се заразят, но, аз все още не знам инкубационния период /може и да е мой пропуск/. А ако съм ваксинирана и "хвана" вируса тук от някого си, докато се установи - симптоми, личен лекар, тест, аз мога да заразя и други хора на наша територия. Знам, че идеята е да се намали опасността от внасяне на зараза, което е правилно, но тогава защо са ваксините? Разсъждавам по принцип.

# 289
  • София
Идеята на ваксината НЕ е да улесни и "поевтини" пътуванията между България и Испания.
Каква е, не е за тази тема.
Нямаме особен избор, освен да се съобразяваме с правилата, колкото и абсурдни да са те.
Страхът победи науката и ще свикнем и с този факт. Но няма как да победи природните закони, та ако щем и по шест пъти на всяка граница да се бодем и натриваме.

# 290
  • Milano
Ваксината намалява възможността за зараза с 80%, за влизане в болница и интензивна терапия с 90% и за смърт от 95%.

# 291
За мен наредбата е поредната объркана черно на бяло заповед. Все сме наопаки.
А за ваксинацията тя си е доброволна. Дови вкасините,които са по задължителния календар /които ги слагат на децата/ не дават също 100% защита,но предпазват.
Така или иначе всеки ,който пътува от Испания влиза без тест и после в България си прави бързия,за са му отпадне карантината. Едно е да платиш 100евро за пср ,друго е 30лв за бързия Simple Smile

# 292
  • София
Така или иначе всеки ,който пътува от Испания влиза без тест и после в България си прави бързия,за са му отпадне карантината. Едно е да платиш 100евро за пср ,друго е 30лв за бързия Simple Smile

Това го казвате от личен опит или само мислите, че е така? В наредбата за Испания изрично пише пср.  Само jul досега писа, че са направили бърз, но освободили ли са ги от карантината след него?

# 293
  • Пловдив
Освободиха ни. Върнаха мейл, че сме свободни около 2 чАса след изпращане на тестовете.
Това е официалната информация /мейлът е за влизане през летище София/
https://srzi.bg/bg/post/saobshtenie-za-otmyana-na-predpisaniya-z … od-karantina-3209

# 294

Това го казвате от личен опит или само мислите, че е така? В наредбата за Испания изрично пише пср.  Само jul досега писа, че са направили бърз, но освободили ли са ги от карантината след него?

От личен опит не, от опита на една позната която също е пристигнала вчера в София

А в наредбата пише две неща- с пср от Испания,но по горе пише че ако си български гражданин можеш да изпратиш до 24ч след влизането си резултат от бърз тест или пср. Общо взето лошо написана заповед

# 295
Информативно: Цибалаб Централна лаборатория в София са започнали и неделя да правят пср и бързи антигенни тестове. Мисля, че би било удобство за пътуващите.

# 296
Здравейте,
Имам един може би странен въпрос, тъй като повечето потребители тук се интересуват от пътуване в чужбина, за което предварително се извинявам, но ще бъда благодарна ако някой запознат ми даде информация!
Обмисляме вариант за полет София-Бургас през август. Знаете ли дали ще са ни необходими някакви тестове? И дали за децата ще са необходими някакви документи освен копия от актовете за раждане? Извинете за тъпите въпроси, но сякаш съм по-наясно с правилата за пътуване в чужбина, отколкото за вътрешни полети!
Благодаря предварително на всеки, който ми отговори!

# 297
  • На планетата Земя
За транспорт в България не са ви нужни тестове.

# 298
  • BG-DE
Най-добре се обадете да питате в авиокомпанията, защото може да имат някакви изисквания към пътниците за да ги качат на борда.

# 299
Преди две седмици летях от София до Бургас с великата "България Еър". Няма никакви изисквания. Пускат само с ръчен багаж и лаптоп. Имаше доста народ и самолета беше пълен. Един си свали маската,но стюардесата бързо го накара да я сложи отново. Ако искате да пътувате без маска изберете "Аерофлот".

Общи условия

Активация на акаунт