Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 2

• 48 781
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Според която( ако правилно разбирам), от червена зона може да се направи ПСР в България и да отпадне карантината?( което, до преди малко, не се допускаше от предишната заповед?)
И аз така го разбирам. Отделно и преболедували могат да влизат със сертификат.

# 451
Трябва да имаш или сертификат(който,и да е от двата)или ПСР тест за да може да се освободиш в рамките на 24часа в БГ.Ако нямаш никакъв документ ,те карантинират без право на освобождаване.

# 452
Общо взето:
1. Имаш отрицателен резултат от PCR тест и сертификат, нямаш карантина.
2. Имаш отрицателен резултат или сертификат, 10-дневна карантина с възможност за освобождаване с отрицателен PCR тест до 24 часа след влизане в България.
3. Нямаш нищо, 10-дневна карантина без право на освобождаване.

Точка 2 и 3 се отнасят само за български граждани, постоянно пребиваващи и техните семейства.

# 453
  • Los Angeles CA
Някой да ми помогне, къде в Германия мога да направя ПСР тест или антигенен? Трябва ми при връщане в САЩ.

# 454
  • Berlin
Навсякъде има тест центрове, антигенните са безплатни. Потърси в Гугъл за града, който ти трябва.

# 455
  • София
Някой може ли да ми помогне с конкретна информация - имам полет от Атина до Бари, престой 2 часа и оттам полет до София. Летя с нискотарифни компании и имам сертификат за ваксина. Дали ми е необходима PLF форма за Италия, при положение, че съм транзитно преминаваща?

# 456
Да, трябва PLF за Италия. За италианските гранични полицаи това е влизане в Италия. На мястото на адрес попълнете българския си адрес. Това направих при Виена-Бергамо за няколко часа-Краков.

# 457
Здравейте,
Работя във Франция и ми предстои пътуване до България следващата седмица. Ваксинирана съм на 22 юли с Янсен/Джонсън единична доза. Вече имам издаден сертификат с qr код. Понеже не са минали 28 дни от ваксинация ще ми трябва ли негативен пср или антиген тест за да мога да вляза в летището и да си взема полета или мога да мина със сертификата? Ако да, заплащат ли се тези тестове и колко струват или са безплатни?
Много благодаря за помощта и моля само хора, които са напълно сигурни да отговарят!

# 458
Здравейте,
Работя във Франция и ми предстои пътуване до България следващата седмица. Ваксинирана съм на 22 юли с Янсен/Джонсън единична доза. Вече имам издаден сертификат с qr код. Понеже не са минали 28 дни от ваксинация

А защо трябва да минат 28 дена?
След 14 дена сертификатът вече дава право на пътуване( ако полетът Ви е след навършени 14 дни от ваксината- ще може да го ползвате)

Но все пак зависи Франция в кой цвят зона е и оттам са изискванията при влизане в Бг./ ако е червена- ПСР във Франция/ или сертификатът за ваксинация+ ПСР в България/ за освобождаване от карантина/. Другият вариант е сертификатът за ваксина+ ПСР във Франция и нищо друго в България( пак казвам, ако идвате от червена зона).

# 459
https://coronavirus.bg/bg/1054

Засега Франция е в зелената зона. Следете всеки ден. За Янсен е 28 дни. Не знам по какви причини

# 460
А откога периодът е 28 дни за Джонсън, докато сертификатът влезе в сила?( нали беше 14....)

# 461
  • София
Франсетата признават Янсен след 28дни, в България може да се влезе с нея след 14.

# 462
  • Габрово
Нали за влизане в Испания не се изисква нищо - никакъв тест или сертификат за ваксинация. Само техния QR код.

# 463
Нали за влизане в Испания не се изисква нищо - никакъв тест или сертификат за ваксинация. Само техния QR код.
Да за влизане в Испания е необходим само техния QR код.

Проблема е само за връщане от Испания - те вече са червена зона.

# 464
Като стана въпрос за Испания, някой пътувал ли е тези дни от там с кола? Доскоро имаше различни правила за влизане в  БГ по суша и въздух (за Германия беше така). Сега от Испания се тръгва с ПСР, но чета, че и тук веднага трябва да се направи. Така ли е за влизане с кола? Става въпрос за наваксиниран и неболедувал от Ковид човек.

Общи условия

Активация на акаунт