Египет /Тема 11/

• 52 113
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
При нас каютите си бяха като нормални хотелски стаи. Нашата беше тройка, ние си бяхме с малкия ни син. Има си всичко необходимо, вкл. собствен санитарен възел и баня, чиста е. За нас самото пътуване бе неповторимо преживяване, което не бих заменила с нищо друго познато. Струваше си отвсякъде! Покрай пътуването за нас интересни бяха обектите, които посещавахме и заради които предпочетохме круиз пред почивка.
На най-горната палуба имаше басейн и джакузи, под нея - открито заведение със закрита част. В закритата накрая се организира парти - при нас беше "галабия парти" - галабия - това е робата, с която ходят местните. Идеята беше всеки, който може, да се облече така. Беше страхотно.
Ресторантът е на най-долния етаж. От храната и обслужването бяхме изключително доволни.
Направо бих отишла пак, и с големия ни син, който тогава имаше училище и изпити, за жалост.
...
Пари и документи - препоръчвам да правите като нас - всичко се носи с нас в такава чанта:
https://www.secretzone.bg/p/belt-bag-old-school-25-vintage-brown-bfj
Аз имам точно на тази фирма - изключително удобно нещо. Нося и раница по принцип, но при обиколките и посещенията по обекти бях само с тази чанта. Събираше ми всичко нужно. И няма как да ме претарашат - всичко е на мен, пред мен, закачено на колана на панталона, прокарана е под гайките му. 

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 15:26 от Judy

# 166
Ако не ходя в някакъв мега сигурен хотел, винаги си вземам сайф и всичко важно и парите са там.
Но случката е много неприятна, защото оставя кофти усещане.
Иначе бяхте ли доволни от каютата, как беше пътуването като натоварване, имаше ли някакви минуси
Много сме доволни, всичко беше на ниво-каютата достатъчно голяма, просторна, с кът за сядане с масичка и два фотьойла, с комарник на плъзгащия се проьорец, който заемаше цялата стена и имаше чудесна гледка, особено когато минавахме вечер край населени места , джамиите са украсени с цветни лампички и е много красиво.
Храната беше невероятно вкусна, веднъж даже имаше печено свинско! Спазваха се всички изисквания против ковид, на влизане в ресторанта мерят температура, всички са с маски и ръкавици. Персоналът беше много любезен,  нямаме никакви забележки. На палубата имаше шезлонги  с чадъри и малък басейн за разхлаждане.
Жалко, че само три нощувки има на кораба, но той стига до Асуан и по-нататък няма накъде, хаха.  Предпоследната вечер един чичко дебнеше на стълбата за втория етаж и правеше снимки. На тръгване имаше за всички, които си платиха. Аз не се харесах и реших да пробвам да намаля цената, че май беше 5 $ и той се съгласи  за три Simple SmileПазарлъкът върви по принцип, но за нас е малко унизително. а и отнема време и никой няма да ви чака докато се разберете. По време на пътуването едни лодки се доближиха до кораба и от там ни продаваха интересни неща- голяма атракция е! Сега съжалявам, че не си взех голяма хавлиена кърпа с Нефертити за 5 $. Но си купих покривка за голяма маса с 6 салфетки, с египетски мотиви, само за 7 $.

# 167
  • Beyond the Frontiers
Аз забравих фотоапарат в лобито на един хотел, 10 минути по-късно естествено го нямаше...
Ползвам сейф. Чиста работа.

# 168
  • София
Здравейте,

Плануваме почивка в края на м.Септември в Хургада Simple Smile Двама възрастни и две деца на 4 г и 10 г.

Спряла съм се на 2 хотела, Albatros Citadel Resort и Jaz Aquamarine Resort, като повече ми харесва втория.
Приемам всякакви съвети и мнения.
За първи път ще пътуваме до Египет и искам да избера най-добрия вариант.
В офертата ни е включен и един ден и нощувка в Кайро, което за нас беше условие.
Заради малкото дете няма да правим много допълнителни екскурзии, ще бъде по-лежерно.

Благодаря предварително Simple Smile

# 169
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

Плануваме почивка в края на м.Септември в Хургада Simple Smile Двама възрастни и две деца на 4 г и 10 г.

Спряла съм се на 2 хотела, Albatros Citadel Resort и Jaz Aquamarine Resort, като повече ми харесва втория.
Приемам всякакви съвети и мнения.
За първи път ще пътуваме до Египет и искам да избера най-добрия вариант.
В офертата ни е включен и един ден и нощувка в Кайро, което за нас беше условие.
Заради малкото дете няма да правим много допълнителни екскурзии, ще бъде по-лежерно.

Благодаря предварително Simple Smile
И двата са хубави, но в Джаз има повече забавления за деца и като цяло концепцията му, територията ...е по-подходяща за семейства с деца.

# 170
Виждам, че се коментират круизите. За съжаление, четох доста негативни отзиви за нивото на хигиена на корабите.
Гледам екскурзиите и виждам, че основно е Хургада и 1 ден в Кайро. Мен ме интересува основно възможността за посещения на музеи и храмове, нямам интерес към лежане на басейн, но държа хотелът и корабът да са  наистина хубави. Колкото повече гледам варианти, толкова по-объркана съм.

# 171
  • София
Аз също с приятели обсъждах круиз, но сме много капризни. В смисъл трябва да е чисто, с хубава храна и да няма проблеми с водата

# 172
  • Beyond the Frontiers
Може ли линк къде сте чели тези негативни отзиви?
Абакс ползват тези https://jazcruises.com/cruise-ships

# 173
Може ли линк къде сте чели тези негативни отзиви?
Абакс ползват тези https://jazcruises.com/cruise-ships
Много благодаря, ще разгледам с голям интерес.
Нямам конкретно място - това е цялостно впечатление, което съм придобила от пътували - задушни, малки кабини, не особено високо ниво на поддръжка, амортизирани.
Лично аз ще се радвам да не е така, разбира се и затова питам и търся варианти от хора, които многократно са пътували. Видях, че Вие имате информация от първа ръка и доста опит, ако мож на ЛС, за да не е рекама, да ми препоръчате пътуване с конкретна агенция, ще съм благодарна Simple Smile

# 174
Like_Smoke , те организаторите на круизи и като цяло почивки в Египет не са толкова много , просто отделните агенции продават техните пакети. Абакс е посочен по -горе.
Ели , Абакс конкретно на Джаз ли ползват корабите или и на четирите посочени компании от линка?

# 175
  • Beyond the Frontiers
Like_Smoke , те организаторите на круизи и като цяло почивки в Египет не са толкова много , просто отделните агенции продават техните пакети. Абакс е посочен по -горе.
Ели , Абакс конкретно на Джаз ли ползват корабите или и на четирите посочени компании от линка?
Iberotel Crown Emperor 5*  ползват Абакс.
Аз съм малко изненадана, защото съм пращала хора и с Абакс, Тез тур, Емералд, Онекс, Аполо....всички ползват различни кораби и нямам никакви оплаквания. Единствено имаше един случай бяха попаднали в каюта на ниско ниво и близо до машините, та е било шумно...Обаче пък може и хората просто да не обръщат внимание на каютите, предвид местата, където ходят...
Със сигурност корабите са значително по-скромни от морските круизни съдове.
При тези програми по-притеснителен е базовият хотел за настаняване.

# 176
  • София
Здравейте пак.
 А какво се случва ако поради усложнена Ковид ситуация неможем да отпътуваме на вече резервирана почивка? Смисъл България ако е червена зона, а Египет не предполагам правилата са същите- ПСР.
Тази застраховка какво точно ти дава като права?
Връщат ли ти реално парите или ти предлагат други алтернативи докато не се съгласиш?
Това ми е единствения страх да резервирам за края на м. Септември почивка в Хургада.
Все си мисля че няма да има вече такива големи затваряния и хората ще си пътуват постоянно ....
Благодаря.

# 177
Здравейте,
Колебая се между Jaz Makadi Oasis Resort 5* и Джаз Аквамарин за 29 август за двойка без малки деца.
Ще съм благодарна за препоръка!

# 178

Здравейте,
гледам хотел Desert Rose за края на октомври.Заради лагуната мисля , че водата ще е по-топла тогава.Интересува ме има ли собствен риф ,който да е достъпен от брега.Била съм в Iberotel Makadi beach и ми хареса, но не искам да повтарям хотели

# 179
  • София
Може да ви е интересно:  http://diana-cacaotours.blogspot.com/2021/08/blog-post.html
Прекрасна почивка в Шарм ел Шейх!

Общи условия

Активация на акаунт