Египет /Тема 11/

• 52 312
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!
Планирам екскурзия за Коледа с круиз по Нил. Мисля, че по-добрия вариант беше кацане в Хургарда от София, а не в Кайро. Не си спомням защо.
Има един вариант за круиз за Коледа: 19.12-26.12, стартира с кацане в Хургада.
За нова година има и двата варианта, като този със стартиране в Кайро вече е с ограничени места. За програмата със 7 нощувки и кацане в Кайро вече няма места. Пуснаха такава с кацане в Хургада.

Galactic Voyager  за Аполо ли  говориш? Аз питах защо кацане в Хургада е по-добре или всъшност по -добре ли е или няма значение?

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 18:24 от darena

# 496
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Планирам екскурзия за Коледа с круиз по Нил. Мисля, че по-добрия вариант беше кацане в Хургарда от София, а не в Кайро. Не си спомням защо.
За нова година има и двата варианта, като този със стартиране в Кайро вече е с ограничени места. За програмата със 7 нощувки и кацане в Кайро вече няма места. Пуснаха такава с кацане в Хургада.

Galactic Voyager  за Аполо ли  говориш? Аз питах защо кацане в Хургада е по-добре или всъшност по -добре ли е или няма значение?
Ако държите да пътувате по Коледа нямате избор. Вариант е само посоченото от мен.
Аполо ползват полетите на Абакс.
Иначе Гергана, която води групите там, е страхотна. Позитивен и усмихнат човек. Аз съм голям фен на Аполо. Държат на детайлите, персоналното отношения. Групите не са големи.

# 497
  • София
Здравейте, по Нова година в Хургада не е подходящо за плаж и къпане в морето, доколкото разбирам? Защо предлагат екскурзията до Райския остров в такъв случай и заслужава ли си, ако не може да се прави шнорхелинг?
Благодаря!

# 498
Здравейте!

Galactic Voyager  за Аполо ли  говориш? Аз питах защо кацане в Хургада е по-добре или всъшност по -добре ли е или няма значение?

Ако държите да пътувате по Коледа нямате избор. Вариант е само посоченото от мен.
Аполо ползват полетите на Абакс.
Иначе Гергана, която води групите там, е страхотна. Позитивен и усмихнат човек. Аз съм голям фен на Аполо. Държат на детайлите, персоналното отношения. Групите не са големи.

Galactic Voyager
При  Аполо е без Асуан .Има вариант с Бохемия и  Океан травел. Те са и с круиз. Не съм в час , но нагоре четох добри отзиви за Оcean травел. За Бохемия - не знам.

Всъшност, на Ocean travel ми хареса повече.  Моля, ако някой е пътувал с агенцията и има впечатления да сподели.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 16:16 от darena

# 499
И аз се замислям за Египет, чета, чета и още повече се обърквам от фирми, хотели и предложения. Не искаме посещения във фабрики за каквото и да било, не искаме гмуркания и т.н. Търсим екскурзия, а не почивка. Ориентировъчно към програмите на кои фирми да се насоча?

# 500
  • Beyond the Frontiers
И аз се замислям за Египет, чета, чета и още повече се обърквам от фирми, хотели и предложения. Не искаме посещения във фабрики за каквото и да било, не искаме гмуркания и т.н. Търсим екскурзия, а не почивка. Ориентировъчно към програмите на кои фирми да се насоча?
Круиз - Абакс, Емералд, Аполо, Онекс, Бохемия...
При груповия туризъм обаче няма как да избягате от посещение на фабрика за папирус или парфюми или алабастър.

# 501
  • В града на тепетата
Преди седмица се завърнахме от круиз по Нил с Бохемия.Кацнахме в Кайро с една нощувка в The Oasis Hotel Pyramid - старички бунгала, но пък с прекрасна зеленина около тях.В деня, в който кацнахме разгледахме стария музей и фабрика за памук, на следващия ден бяхме на Пирамидите и фабрика за парфюми, вечерта летяхме с полет до Асуан.Настаниха ни в круизния кораб Nile Dolphin, стар и амортизиран кораб, но в крайна сметка там се връщахме само за спане.Благодарение на този тип екскурзия - "Круиз по Нил" посетихме невероятни места,българската  екскурзоводка Боряна е страхотна, египетският екскурзовод Шериф също. Накрая имахме две нощувки в Хургада в хотел Bellagio Beach Resort & Spa, хотелът си е чиста строителна площадка в момента, в стаите мебелите все още са покрити с бял прах от строителните дейности, в някои стърчаха кабели, в други пирони, пред вратата ни хората лепяха плочки и фугираха, плажът не ми хареса изобщо. Мога да кажа и за автобусите, с които се придвижвахме през голяма част от времето, много чисти и нови, с много добри шофьори. 

# 502
.В деня, в който кацнахме разгледахме стария музей

Не преместиха ли вече експонатите в новия музей. Защо стария...то трябва половината неща да ги няма в него. Новият нали е в края на града...Кайро ?
Иначе сте доволни от Бохемия като цяло, така ли...това тяхна програма ли е или са комбинация с някой друг ?

# 503
  • Beyond the Frontiers
Новият музей - предполагам, че визирате този до Гиза, още не е отворен.

# 504

А кога ще го отварят знае ли се ?

# 505
  • Beyond the Frontiers

А кога ще го отварят знае ли се ?
Ами трябваше да отвори преди няколко години...по тези ширини времето е относително понятие ...

# 506
  • В града на тепетата
.В деня, в който кацнахме разгледахме стария музей

Не преместиха ли вече експонатите в новия музей. Защо стария...то трябва половината неща да ги няма в него. Новият нали е в края на града...Кайро ?
Иначе сте доволни от Бохемия като цяло, така ли...това тяхна програма ли е или са комбинация с някой друг ?
Както и Galactic Voyager e отговорила новият музей все още не е отворен. И да.... доста експонати са изнесени и продължават да изнасят всеки ден.
Като цяло сме доволни от Бохемия, особено от екскурзоводите, бяхме заедно с Onex tour, като те бяха с техни екскурзоводи ,но не зная чия е програмата.

# 507
След малко търсене и размисъл избрахме  екскурзия от 4 до 12.12.2021г, защото е с круиз и се виждат много неща.
Моля да ми помогнете, понеже за първи път ще пътуваме за Египет. Какво е подходящото облекло- знам- пише нещо топло за вечерта, но какво- яке? средно дебело т.е. не много тънко? Или друга дреха? А през деня-- къс ръкав или дълъг?
Също по това време на годината  мисля, че не става за плаж на Райския остров. Ако не се прави плаж струва ли си да се ходи? Колко време е пътя до Райския остров ? Понеже пътувам трудно по море- дали е екстремно пътуването? Приемам всякакви съвети и споделени впечатления.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 16:52 от darena

# 508
darena, би ли споделила с коя агенция ще ходите?

# 509
darena, би ли споделила с коя агенция ще ходите?

Оушън травел. Програмата много ми хареса. Организира се от Абакс.

Общи условия

Активация на акаунт