Египет /Тема 11/

• 52 207
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • Beyond the Frontiers
От А до Я е на Абакс круизът.
Всички дати за януари и февруари са анулирани. Никой друг не предлага чартър от България за посочения период.
Стартират от 27.02 чартърите.

Не е заради Коронавируса. И миналата година януари и февруари нямаше програми. Пробвахме се, но не стана....Така или иначе това са "студените" месеци в Египет и няма много интерес от българска страна.
Това с отмяната за всички чартъри з а Египет февруари ли е или само Абакс?
Само Абакс имаха програма за януари-февруари. Срещате техните програми по сайтовете на фирмите.
Емералд, Онекс - имат техни чартърни програми от края на февруари, началото на март.

# 556
Времето в Хургада средата на март подходящо ли е за къпане и плаж? Има ли хубави коралови рифове?

# 557
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Времето в Хургада средата на март подходящо ли е за къпане и плаж? Има ли хубави коралови рифове?

това дали помага?
https://www.climatestotravel.com/climate/egypt#cairo

Simple Smile

# 558
Здравейте. Интересувам се от екскурзия в Египет с включен круиз по Нил. Заслужава ли си преживяването? Може ли да препоръчате агенции и програми? Търсим възможно най-пълната и интересна програма. И кога според вас е най-подходящото време за тази екскурзия? Благодаря много

# 559
  • София
Здравейте,
Да питам и аз, тъй като не сме били в Египет и обмисляме в последния момент да резервираме екскурзия за Нова година до Хургада и Кайро, но се чудя: има ли шанс времето да става за плаж ; повечето хотели вече са заети и ни предлагат основно JAZ Aquamarine 5*, Jaz Makadi Oasis 5*, както и два и от веритага Албатрос, дали са подходящи с  две момичета на 13 и 16 г., които без wi fi не могат да съществуват.

# 560
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Да питам и аз, тъй като не сме били в Египет и обмисляме в последния момент да резервираме екскурзия за Нова година до Хургада и Кайро, но се чудя: има ли шанс времето да става за плаж ; повечето хотели вече са заети и ни предлагат основно JAZ Aquamarine 5*, Jaz Makadi Oasis 5*, както и два и от веритага Албатрос, дали са подходящи с  две момичета на 13 и 16 г., които без wi fi не могат да съществуват.

Попадала съм на твърдения, че Макади е по на завет...но пък Оазис е втора линия, на 10 минути от плажа, аквапаркът е отделно и задължително се доплаща. По-малък е като територия и не толкова активен като анимация. Стаите и храната са на едно ниво. Според мен Джаз Аквамарин ще допадне повече на младежите.
Политиката за интернета е еднаква и в двата хотела. Определено количество безплатно, след това е бавен или си доплащате. Ако това е основен проблем, по-добре им вземете сим карти с интернет от летището.
Джаз ги има по програмата със 6 и 7 нощувки Кайро и Хургада. Албатросите най-вероятно са в друг вариант? Предвид, че те са цяла верига, част от тях на първа, а други на втора линия - не мога да коментирам. Но са читава верига хотели.

# 561
  • София
Много благодаря за отговора! Албатросите ми ги предлагат само от ТА Емералд, като основно се колебая между ALBATROS CITADEL и ALBATROS WHITE BEACH, защото само там има възможност за настаняване за 4 -ма в едно помещение.

Последна редакция: чт, 16 дек 2021, 17:12 от Lady D*

# 562
  • Beyond the Frontiers
Много благодаря за отговора! Албатросите ми ги предлагат само от ТА Емералд, като основно се колебая между ALBATROS CITADEL и ALBATROS WHITE BEACH, защото само там има възможност за настаняване за 4 -ма в едно помещение.
И аз така предположих. Албатрос цитадел е хубав, но е сред нищото. Няма как просто да излезнете и да се разхождате. Според мен ще е скучен за децата.
Албатрос уайт бийч е много хубав, централен, пясъчен плаж, доста жив хотел. Сравнително компактен като територия, но си има всичко. Излизате и има магазинчета и място за разходка.
Веригата Албатрос се продава доста активно на руски пазар, така че ще има доста руснаци.

За мен Jaz Aquamarin или Албатрос White beach.

# 563
Галактик, пътешественици, кажете нещо за шнорхелинг при Наама бей. Мисля да си спестим доп.ексурзия, ако има хубав риф. Ако няма - кой плаж в Шарм има най-шарения подводен свят наблизо. Не сме гмуркачи, но си умрем да зяпаме риби, със шнорхели.

# 564
Как стои въпроса с водата?
Ясно е, че само вода от магазин трябва да се купува, но може ли да се вняся в хотела?

Какво намерих:
https://www.youtube.com/watch?v=ibxG9PnAD5E

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 10:11 от ябълка

# 565
Помните ли при готов паспорт изпращат ли наистина имейли, както казват на място. Чакаме паспортите, но като гледам ако се забавят още малко съвсем няма да останат места, а така искахме да посетим Египет за Нова Година Sad

# 566
  • София
Здравейте! Може ли информация за посетилите екскурзионната програма на Абакс - Египет от А до Я, от допълнителните ескурзии, които се предлагат срещу заплащане:
1. Вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза
2. Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу,
коя от двете си заслужа и е по интересна за посещение с деца.
Моля, ако някой има актуална информация за хотел Hawaii в Хургада по програмата, да сподели дали е много мизерен  и дали си заслужава доплащането за един ден /2 нощувки/ в по-луксозен хотел.

# 567
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Помните ли при готов паспорт изпращат ли наистина имейли, както казват на място. Чакаме паспортите, но като гледам ако се забавят още малко съвсем няма да останат места, а така искахме да посетим Египет за Нова Година Sad

не сме получавали имейли
тук не излиза ли?

# 568
Нищо не излиза тук, реших да пробвам и да въведа и за лична карта и МПС и пак е грешна информацията, явно не ъпдейтват нещата. А случайно да помните за колко дни станаха паспортите, то предполагам и е различно, в зависимост от натовареността.

# 569
  • Beyond the Frontiers
Нищо не излиза тук, реших да пробвам и да въведа и за лична карта и МПС и пак е грешна информацията, явно не ъпдейтват нещата. А случайно да помните за колко дни станаха паспортите, то предполагам и е различно, в зависимост от натовареността.
Никога не съм получавала имейл. Не съм и чувала такова нещо. Силно се съмнявам, но в сайта за проверка на издадени документи винаги са ми излизали, когато са готови
Вие с каква поръчка сте ги пуснали? Стандартна, бърза?

За резервация паспорт не е нужен. За пътуването обаче - да.

Как стои въпроса с водата?
Ясно е, че само вода от магазин трябва да се купува, но може ли да се вняся в хотела?

Какво намерих:
https://www.youtube.com/watch?v=ibxG9PnAD5E
Може. Никой не го интересува, какво внасяте. В повечето хотели има и магазинчета. Ако сте на all inclusive, ще зареждат вода всеки ден в стаята. Освен това в хотелите навсякъде по баровете раздават вода, ако си поискате.
За екскурзиите Луксор и Кайро, ако ги правите от Хургада, може да поръчате lunch пакети на рецепция ден по-рано. Вътре има вода, сок...

Здравейте! Може ли информация за посетилите екскурзионната програма на Абакс - Египет от А до Я, от допълнителните ескурзии, които се предлагат срещу заплащане:
1. Вечерно шоу – Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза
2. Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу,
коя от двете си заслужа и е по интересна за посещение с деца.
Моля, ако някой има актуална информация за хотел Hawaii в Хургада по програмата, да сподели дали е много мизерен  и дали си заслужава доплащането за един ден /2 нощувки/ в по-луксозен хотел.

В момента се ползва хотел Bellagio, Хавай до колкото знам няма да се ползва. Чисто технически не е променена информацията в офертите. Хотелът с доплащане е доста по-добър: Джаз Аквамарин.
За деца по лично моя преценка: звук и светлина. Вземете дебелите якета, ако ходите. Шоуто е на открито и доста ветровито място. А в Кайро сега е хладно, 20 градуса през деня, вечер по-малко.
Круизът е вечеря с атракционна програма: дервиши, кючекчийки...

Общи условия

Активация на акаунт