Египет /Тема 11/

• 52 169
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Успяхме да резервираме и ние екскурзия до Хургада и Кайро. Извинявам се за повторението, мисля че някъде из темите го бях чела, но сега не мога да го намеря - трябва ли да си носим оттук шал за сафарито в пустинята. На всички снимки виждам, че хората носят един и същи десен и се замислих, че вероятно ги продават на място. Скъпо ли е?

Ние ги взехме на $3. Имаше хора от групата, които си носеха техни шалове - и на тях, и на нас ни помагаха да ги "вържем" на главите си.
Хубаво е да си вземете защитни очила за пустинята(ако ще карате АТВ). И там продаваха, но не помя цената. Ние си ползвахме нашите слънчеви очила, но се случваше да попаднат песъчинки отстрани.

# 586
Успяхме да резервираме и ние екскурзия до Хургада и Кайро. Извинявам се за повторението, мисля че някъде из темите го бях чела, но сега не мога да го намеря - трябва ли да си носим оттук шал за сафарито в пустинята. На всички снимки виждам, че хората носят един и същи десен и се замислих, че вероятно ги продават на място. Скъпо ли е?

Ние бяхме в хотел desert rose, от хотела взехме екскурзията (персонала на хотела, които обикалят плажа и предлагат ексурзии, масажи и т.н.), спазарихме ги на 50-60 долара (на човек) за сафари (по двама на едно атв, имаше различни опции на различни цени) + paradise island с шнорхелинг в двете посоки, на сафарито ни подариха въпросния шал, а за очилата се заплащаше наем по около 3 евро на човек (слънчеви очила ще се издраскат адски много на сафарито, а и не пазят достатъчно добре).
Отделно подобни на тези шалове се продават почти навсякъде и са сравнително евтини (1-5$)

И сафарито и paradise island си заслужават!

# 587

Ние бяхме в хотел desert rose, от хотела взехме екскурзията (персонала на хотела, които обикалят плажа и предлагат ексурзии, масажи и т.н.), спазарихме ги на 50-60 долара (на човек) за сафари (по двама на едно атв, имаше различни опции на различни цени) + paradise island с шнорхелинг в двете посоки, на сафарито ни подариха въпросния шал, а за очилата се заплащаше наем по около 3 евро на човек (слънчеви очила ще се издраскат адски много на сафарито, а и не пазят достатъчно добре).
Отделно подобни на тези шалове се продават почти навсякъде и са сравнително евтини (1-5$)

Здравейте! Може ли информация за Desert rose? Опитвам се да измъкна информация от 2 агенции, но или не знаят или не искат да ми кажат какво помещение да резервираме, за да сме максимално близо до плажа? Наистина ли всички типове стаи са разпръснати из цялата площ на резорта, та няма как да се предвиди?

# 588
  • Beyond the Frontiers

Здравейте! Може ли информация за Desert rose? Опитвам се да измъкна информация от 2 агенции, но или не знаят или не искат да ми кажат какво помещение да резервираме, за да сме максимално близо до плажа? Наистина ли всички типове стаи са разпръснати из цялата площ на резорта, та няма как да се предвиди?
Хотелът е от отделни блокчета и клубна част, която е буквално на пясъка, тип едноетажни къщички.
Та варианта е клубната част или стаите с изглед море.

# 589

Хотелът е от отделни блокчета и клубна част, която е буквално на пясъка, тип едноетажни къщички.
Та варианта е клубната част или стаите с изглед море.

Благодаря за бързия отговор. Била ли сте в клубната част? Като задам, че сме 2 възрастни и 2деца ми излиза възмпжност за настаняване дори в двойна стая, НО чета , че има само по 1 легло (или 2 единични). Чудя се.... къде спят децата?

# 590
Здравейте , тази година почивахме в Хургада в хотел Jaz Casa Del Mar Beach и бяхме очаровани от хотела , но за следващият сезон вече незнайно защо не се предлага този хотел.Насочили сме се към Desert Rose Resor , но не зная до колко ще оправдае очакванията ни.Моля , ако някой е почивал там да даде отзиви.

# 591
  • Beyond the Frontiers
Здравейте , тази година почивахме в Хургада в хотел Jaz Casa Del Mar Beach и бяхме очаровани от хотела , но за следващият сезон вече незнайно защо не се предлага този хотел.Насочили сме се към Desert Rose Resor , но не зная до колко ще оправдае очакванията ни.Моля , ако някой е почивал там да даде отзиви.
Ммм, Desert rose е по-голям, но като сравнение с по-скромни стаи (освен ако не вземете от реновираните). Бих казала, че отстъпва и като храна. Джаз е по-луксозен и с много добра кухня. Всеки от веригата е с подобно ниво.
Desert rose е с огромен плаж и лагуна. Много жив хотел.
Възможно е и още просто цените да не са публикувани...

# 592
Благодаря Ви за отговора . Ще изчакаме с резервацията  .

# 593
  • София
Еличка 123, бихте ли разказали повече за плажа на Jaz Casa Del Mar Beach. Има ли риф? На каква дълбочина е? И как се стига до него - по понтон или не.

# 594
  • Beyond the Frontiers
Питах партньорите, ще го пуснат като цени пак. Просто не са смогнали.

# 595
С коя агенция резервирате.

# 596
mimi0585  ние резервираме с Алоха травел , а те продават пакетите на Абакс.

# 597
Здравейте, присъединявам се и аз към темата с няколко въпроса, тъй като обмисляме предстоящата година да посетим страната. Та, въпросите са:
- Съществуват ли "ранни" записвания, при които цените да са значително по-ниски, тъй като ги следя от няколко месеца и не забелязвам особена разлика?
- Абакс е агенцията, която най-често препоръчвате, това ли е най-изгодната/добра ТА за дестинацията?
- Мислехме от Хургада да направим няколко екскурзии до Пирамидите и Луксор, изобщо адекватно ли е това наше намерение, тъй като разгледах няколко влога в ютуб и посещението им отнема по ден?
-От тук ли резервирате допълнителните екскурзии или там на място?

# 598
  • София
Honeybee, не мисля, че "ранните" записвания могат да осигурят кой знае каква отстъпка. Има намаление, но като цяло не е много голямо. Разбира се, по-добре е, ако излезе нещо на прилична цена.
Абакс е компанията, която предлага на тур. агенциите определени почивки/екскурзии. Няма как да си купиш почивка от тях, трябва да бъде от друга агенция, която продава програмите на Абакс.
Може да стигнете до пирамидите и Луксор, но ще бъде доста голямо пътуване, за някои хора доста мъчително.
Що се отнася до екскурзиите, оттук тур. агенцията ще ви предостави няколко възможности. Там също може да си платите за екскурзия, в повечето случаи доста по-евтини.

# 599
  • Beyond the Frontiers
Днес проверявах цените на пазара, че пусках реклама. Грубо:
Оферти за ХУРГАДА 
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 860 лв.

Оферти с КАЙРО и ХУРГАДА
✈ от София и ✈ от Варна на цени от 1074 лв.

Оферти за ШАРМ ел ШЕЙХ със 7 нощувки от 669 лв.

Оферти с КАЙРО и ШАРМ ел ШЕЙХ на цени от 886 лв.

Оферти с топ курорта за гмуркане Марса Алам с цени от 1473 лв.

Оферти за Круиз по Нил с 3, 4 или 7 нощувки на кораба от 1100 лв.

Цените са на човек в двойна стая!

БОНУС: безплатен PCR тест ИЛИ застраховка отмяна на пътуване (бонусът важи само за част от програмите).

Ако е за пътуване през априлската ваканция - това са датите с най-бързо свършващи места.

Общи условия

Активация на акаунт