Египет /Тема 11/

• 52 135
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте.  На 16,03,2022 ще пътуваме за Египет /  6 дни Хургада и 1 ден в Кайро /. В Хургада сме в хотел  STElla Di Mare Gardens Resort 5. Някой бил ли е в този хотел да даде мнение!
Решили сме за допълнителните екскурзии да ползваме услугите на местната агенция Аладин травел, даже  си писахме вече с тях по вайбър.

# 646
А някой да изкаже впечатления за Jazz Belvedere в Шарм ел Шейх или Pickalbatros Laguna Vista Beach? Единия изглежда по-хубав на снимки, но пък е по-евтин, различават се и по рейтинг в букинг. Ако някой е бил в някои от двата - ще се радвам да сподели впечатления Simple Smile

# 647
Здравейте.  На 16,03,2022 ще пътуваме за Египет /  6 дни Хургада и 1 ден в Кайро /. В Хургада сме в хотел  STElla Di Mare Gardens Resort 5. Някой бил ли е в този хотел да даде мнение!
Решили сме за допълнителните екскурзии да ползваме услугите на местната агенция Аладин травел, даже  си писахме вече с тях по вайбър.
Здравейте! И ние ще посещавам Египет през март-23.03 и също обмисляме да се обърнем към тяхна агенция за екскурзиите!Бихте ли ми споделил координатите на Аладин! Предварително ли трябва да се свържем с тях, или може и когато сме вече в Египет?

# 648
Здравейте.  На 16,03,2022 ще пътуваме за Египет /  6 дни Хургада и 1 ден в Кайро /. В Хургада сме в хотел  STElla Di Mare Gardens Resort 5. Някой бил ли е в този хотел да даде мнение!
Решили сме за допълнителните екскурзии да ползваме услугите на местната агенция Аладин травел, даже  си писахме вече с тях по вайбър.
Здравейте! И ние ще посещавам Египет през март-23.03 и също обмисляме да се обърнем към тяхна агенция за екскурзиите!Бихте ли ми споделил координатите на Аладин! Предварително ли трябва да се свържем с тях, или може и когато сме вече в Египет?
Здравейте, това са контактите:
 WhatsApp: +201100072198
Viber: +201100072198

Тук може да видите всички екскурзии които предлагат и цени:
https://aladdin-travels.com/
Пишете им каквото ви интересува / на аглийски / , отговарят почти веднага.
Питахме  колко допълнително се плаща за това ,че идват от хотела да ни взимат, тъй като хотела ни е на 35 км от центъра на Хургада.
Всяка екскурзия ,която е в сайта се оскъпява с още 5 долара, за това ,че идват от хотела да ни взимат.

# 649
Здравейте , в началото на месец май подходящо ли е за море в Хургада или е много горещо вече?
Египет си е чудно за плаж и юни и юли и август....За плаж. Покрай морето има непрекъснат вятър и е чудно, въобще не се усеща жегата. Освен това въздухът е сух.
Бих била предпазлива по отношение на плажуване през август - ние пристигнахме в края на август и колабирах още първия ден. Случи ми се още два пъти за тази седмица, в която почивахме. Този период не бих избрала никога повече. Върнах се като парцал. Затова обмисляйте, според собствените си усещания за температура и влажност. Да кажа, че съм здрав човек - активно спортуващ и с ниско тегло, но не ми понесе. Имаше хора, на които видимо им беше добре, но и мъжът ми и дъщеря ми се чувстваха приемливо, но некомфортно.

# 650
  • Beyond the Frontiers
Със сигурност всеки организъм е различен и понася жегата различно. Но и жега от 40 градуса в пустинята е едно, до морето много различно. Слънцето обаче е жестоко силно и на двете места.

# 651
А някой да изкаже впечатления за Jazz Belvedere в Шарм ел Шейх или Pickalbatros Laguna Vista Beach? Единия изглежда по-хубав на снимки, но пък е по-евтин, различават се и по рейтинг в букинг. Ако някой е бил в някои от двата - ще се радвам да сподели впечатления Simple Smile
Здравейте, бяхме в Jazz Belvedere в Шарм ел Шейх есента на 2019 г., сезона преди пандемията. В Египет обикновенно отсядаме в хотели от веригата  Jazz. Хотелът, стаите, ресторанта и баровете напълно отговарят на изискванията за тази верига хотели. Плажът е по-хубав от този на Джаз аквамарин и имат даже малък риф. Имат един основен ресторант и ние посетихме един ала карт ресторант. Храната и напитките са добри, на нивото на веригата хотели. Територията на хотела не е голяма. Хотелът е извън града. Площад Сохо е сравнително близо с кола.

# 652
Благодаря за споделената инфомрация, Filip2!

А веригата Албатрос по-висок клас ли си от Jaz?

# 653
  • Хасково
Споделете какви застраховки сте ползвали "Отмяна на пътуване" и доволни ли сте.

# 654
  • Beyond the Frontiers
Благодаря за споделената инфомрация, Filip2!

А веригата Албатрос по-висок клас ли си от Jaz?
Jaz хотелите повечето са по-нови и малко по-луксозни. Албатрос пък са много силно семейно ориентирано и почти всички са с водни атракции и аквапаркове.
За мен са равностойни.

Споделете какви застраховки сте ползвали "Отмяна на пътуване" и доволни ли сте.
С покритие Ковид: Лев Инс, Евроинс, Алианц травелер.

Доста фирми вече ги включват в цената на пакетите си, като ползват Евроинс.
Алианц са единствени, които застраховат и в срок по-малък от 10 дена преди пътуването.

За щастие само веднъж съм ползвала за клиенти, които се разболяха от Ковид. Евроинс - върнаха парите.

# 655
[! Предварително ли трябва да се свържем с тях, или може и когато сме вече в Египет?
Не е нужно предварително, може и на място директно на whatsapp. Не оскъпяват за взимане от хотел като е в населеното място/курорта.

# 656
Здравейте! Отдавна ни е мечта да Египет!  Темата ми е супер полезна, за което много ви благодаря! Спряли сме се на оферта на Екватор за март месец, има ли някой пътувал с тях?  Насочили сме се към Desert rose за нощувки. Искам да попитам проблем ли ще бъде на летището ако си нося лекарства от първа необходимост(аспирин и подобни)? И също проблем ли е,че не сме ваксинирани? Искат ли пср за посещение на забележителностите?

# 657
  • На планетата Земя
Вземете си лекарства. ПСР се иска за влизане в Египет, за забележителности - не. Вие как ще стигнете до тези пирамиди, като сте в Хургада?

# 658
По време на круиза се посещава храмът в Луксор, но това включва ли посещение на музея в Луксор и ако не, има ли достатъчно време ако искаме да го посетим самостоятелно?
Колко време се отделя за разглеждане на Карнак? Може ли там да се наблюдава Звук и светлина?

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 16:55 от anbibian

# 659
  • Beyond the Frontiers
По време на круиза се посещава храмът в Луксор, но това включва ли посещение на музея в Луксор и ако не, има ли достатъчно време ако искаме да го посетим самостоятелно?
Колко време се отделя за разглеждане на Карнак? Може ли там да се наблюдава Звук и светлина?
В стандартната масова екскурзия не се посещава музея. Няма опция и за звук и светлина в Луксор, защото реално нямате нощувки там.
Мисля, че по новата програма със 7 нощувки на круиза това ще е възможно. Струва ми се, че съм виждала това посещение и по програмите за круиз на Аполо. Дамата, която води групите е страхотна.

Здравейте! Отдавна ни е мечта да Египет!  Темата ми е супер полезна, за което много ви благодаря! Спряли сме се на оферта на Екватор за март месец, има ли някой пътувал с тях?  Насочили сме се към Desert rose за нощувки. Искам да попитам проблем ли ще бъде на летището ако си нося лекарства от първа необходимост(аспирин и подобни)? И също проблем ли е,че не сме ваксинирани? Искат ли пср за посещение на забележителностите?
Програмата е на Абакс и пуснаха някакви намаления за първите 2-ве дати от пролетния чартър.
В Египет няма режим със сертификати. Само за влизане искат ваксина ИЛИ PCR. По обектите се влиза с маски.

Общи условия

Активация на акаунт