Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 075
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Понеже са учили по учебника на Булвест, а в него откъсът е в превод на Валери Петров, логично е да се изучава с този превод.

# 196
Ежко, прочети произволен сонет в два различни превода и ще видиш, че изобщо не става въпрос за детайли в случая. Ама ще почакам явно да извадят списъците, в друга поръчка ще ги добавя. Вкъщи имаме единствено на английски издание на Шекспир от моите ученически години, при това с такъв шрифт (явно е било бюджетно издание), че колежанката ще качи диоптъра ако реши да се напъне да го чете.
Ясно. Тогава бих препоръчал 3 в 1(Валери Петров, Владимир Свинтила и Евгения Панчева):

Останалите на Кадийски и Младенов ги има в читанката. И на Валери Петров е там.

# 197
  • софия
Имам нужда от съдействие, особено от родители на сега завършващите осмокласници. Записах детето, обаче още не са излезли списъците с препоръчителна/задължителна литература (българските часове), а ми се иска сега да поръчам каквото липсва.  Въпросът ми е кой превод на Шекспир се използва в колежа - в момента в книжарниците има поне три различни и не ми се иска да се налага да ги купувам два пъти. Тайно се надявам да е на Валери Петров Simple Smile
Бях обещала, че ще погледна дали не пазя списъка. За съжаление не пазя и не мога да бъда категорична за превода.

Хора, почти съм сигурна, че е 100% фейк, но понеже още не съм сигурна в стила на комуникация, да питам има ли подобна практика в Колежа?
Скрит текст:
Нищо не съм кликала в мейла.
Събджектът е "Summer Writing Opportunity for rising 9th graders". Обръщението към мен е на малко име. Не открих да имат преподавател Брия/ана Чанг.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:17 от zvаnchе

# 198
Zvanche, това определено е фишинг. Колежът няма такъв домейн. Освен това съм сигурна, че данните ти не са изтекли от Колежа. Изтривай смело и завинаги.

# 199
  • софия
Аз бих драснала и един имейл на колидж борд да знаят какво съм получила от "тяхно име".

Преписването, кокото и да е гръмко всичко в правилника, все пак се случва, нали, аз поне съм наясно с това.
Обаче е много яко, учител като си свърши работата.
Ще следя със супер интерес какво ще се случи. Вие имате ли някакви наблюдения върху взети мерки за преписване?

# 200
  • София
На платформата на qualtrics е онлайн анкетата, а тя се ползва (платено)  дори от Станфорд. Никакъв фишинг не е, а допитване.

# 201
  • софия
Аз бих драснала и един имейл на колидж борд да знаят какво съм получила от "тяхно име".
Мислих го, но вече го изтрих и нямам какво да препратя Simple Smile

Продължавам да се чудя за данните. Мейлът ми е личен и го ползвам единствено за важна лична кареспонденция и он-лайн пазаруване от проверени сайтова. За останалите глупотевини имам други 2.

# 202
  • София
CollegeBoard, дето ви прави ПСАТ си прави  научна анкета.

# 203
Как беше дистанционното в АК тази година? Имаше ли асинхронно, както е било миналата година, или включваха всички важни часове?
ОЕСР по болест или по желание предполагам, че на никого не са разрешили?
Карантинираните или болни ученици включваха ли ги с класа синхронно, както на много други места?

# 204
  • София
Разрешаваха. Включаваха ги синхронно. И беше синхронно, сдвоените часове се деляха на "присъствена" първа част и самостоятелна втора.

С охлювения напредък на ваксинирането, мисля, че предстои още една година ОЕСР...

P.S. Дописвам се: в Колежа по отношение на ОЕСР правеха само всичко, което е разрешено от наредбите на МОН и нищо в повече (което мен лично не ми хареса).

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 15:23 от Sharky*

# 205
  • софия
На дъщеря ми се случи 2 дни да е вкъщи. Двама учители отказаха да я включат синхронно, защото протоколът за не знам-си-какво бил различен.
Иначе като организация на ДО нямам съществени забележки. В предходна тема бях писала подробно впечатления.

# 206
Пак добре, че само двама са отказали, а и за два дни не е драма, но ако са повече дни или карантина, е друго. Отивам да чета предходната тема.
Подозирам, че в самостоятелната втора част ще се играят игри, защото това се правеше у нас в часовете-дупки вместо да се напише някое домашно.
Новините за новия щам не ми харесват и дистанционното ми е важно.
В училище точно преди матурите тръгна някакъв вирус и решиха за 3 дни седмокласниците да са пак дистанционно. Харесва ми, че станаха по-гъвкави.

# 207
  • софия
Подозирам, че в самостоятелната втора част ще се играят игри, защото това се правеше у нас в часовете-дупки вместо да се напише някое домашно.
Или лежат и спрягат "мотам се". Всички го правят Simple Smile
Най-голямо усилие, което е полагано във втория час, е да се донапише домашно за следващ час.

# 208
  • София
Ми то в асинхронното това е заданието или да се напише домашно, или да се изгледа филм/прочете статия...та който си джитка игрички или се мота ще ги пише по-късно. Ама после да няма: "Ама що е сложил дедлайн толкова рано ..." Ми сложил го е щото е очаквал в асинхронния час да го направиш, а не да си лакираш ноктите. Ама се научават. Иначе разделиха блоковете на 1 час синхронно и 1 час асинхронно, заради наредбата да не стоят децата дълго пред мониторите.
И аз очаквам ДО и следващата есен - уви Disappointed

# 209
Много ми е трудно да засегна тази тема, но големият ми син, който ще е 11. клас от есента иска да го ваксинираме срещу Ковид.  Изкара болестта доста тежко и продължително време имаше оплаквания, трудно се възстановяваше. Казва, че не иска да се чувства така отново, иначе беше болен ноември 2020. Негов приятел, който заминава в Щатите по "Асист", ще се ваксинира още лятото. Какво мислите за ваксинирането на децата ми е въпросът?
П.С. Не съм споделила, но и малкият ми син ще бъде в Колежа от 2021-2022 (приет е в 9. клас), като той е набор 2007 (започна училище на 6). Въпросът за ваксинирането му ми е на дневен ред и за него. Всички възрастни вкъщи сме вече с поставена втора доза.

Общи условия

Активация на акаунт