С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 711
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
  • при късмета
Като беше бебе нашия, също беше на ТВ непрекъснато. Не на детски, но просто беше пуснат със силно намален звук, не както като гледаш обичайно. Бяхме над много шумна улица, от другата ѝ страна у-ще и до него площадката, на която ходехме обичайно. Никога не сме шепнели вкъщи или пазели тишина, говорехме си нормално. Тогава най-много обичаше да гледа новините. Като заговори монотонно водещия и той не можеше да откъсне очи от ТВ и правеше много смешни физиономии, сякаш много държи да разбере за какво говори чичкото, но той го прави много бързо и беше много съсредоточен.
И вкъщи и в количката навън спеше толкова си спи, т.е. никак или ако час  на ден е сън изобщо, но като му дойдеше времето за сън никакви обичайни шумове не му пречеха. Нито разговори вкъщи, нито шума навън, ако е в количката.
Но детско си мисля, че не е добре да му се пуска толкова рано. Ясно е, че няма да се загледа в ТВ и да си развали очите, но озвучаването на детските е да им привлича вниманието и може да го държи будно, вместо да е като бял шум
Кая, и аз да знам, че свекърва ми прави физиономии на мъжа ми заради бившата и аз ще имам проблем с контактите. Това значи първо, че и за мен евентуално си позволява да му натрапва одобрение/неодобрение, второ щом си мисли, че за това може да му се бърка, вероятно е същото за всичко останало. Ако аз бях снаха на тази свекърва, щях да ѝ кажа на бившата снаха да ходи да сипе акъл, не на мен. За парите, също в тяхното семейство може да е основателно, не е важно какво мислят останалите, а каква е тяхната уговорка в този аспект

# 16
Да тя отклонява срещите. Лесно е защото сме в чужбина, а бабата е в България. Бабата няма възможност да пътува, другия син също е в Германия, на около 100тина км. Той и беше купил билет да дойде да ги види и приятелката ми от срах бабата да не се отбие да ги види си събра нещата и с детето отидоха на гости на брат и. С мъжа и се бяха карали тогава, говореше че ще се разделят, после се оправиха. За парите не знам как стоят нещата затова и не съм го намесвала. Той е казвал че няма как с друго да помогне на майка си и затова праща пари. Били се договорили с брат си и пращат някаква сума. Жената е възрастна, не съм питала на колко е но по мои сметки трябва да минава 70.
Както почти винаги съм съгласна че е мъжа е виновен ✌
А иначе аз също няма да съм във възторг сина ми да зареже жена си с малко дете. Пък ако щете като вмешателство го приемайте 😉

# 17
  • при късмета
Чакай сега, ти първоначално обясни, че свекървата мрънка за предишната снаха, не че е намесено дете. Има голяма разлика. При това положение може да го критикува, ако неглижира първото си дете, не заради отношението му към майка му. Свекърва няма причина в една връзка да дудне на главата на сина си за бивша, освен ако не иска да компрометира същата тази връзка. Няма друга причина.
А сина ти като порасне, сигурно няма да си във възторг ако се раздели с майката на детето му, но чак тогава ще се сетиш, че всеки има право на връзка каквато го устройва. Сега гледат от гледната точка на майката на малко дете, тогава ще гледаш от гледната точка на сина ти, излязъл от неуспешна връзка. това не е по пол, и жени с деца си ги грабват и се разделят с бащата. Причини колкото искаш. И не можем да държим насила големи хора в нехармонични връзки, дори да сме им родители

# 18
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да тя отклонява срещите. Лесно е защото сме в чужбина, а бабата е в България. Бабата няма възможност да пътува, другия син също е в Германия, на около 100тина км. Той и беше купил билет да дойде да ги види и приятелката ми от срах бабата да не се отбие да ги види си събра нещата и с детето отидоха на гости на брат и. С мъжа и се бяха карали тогава, говореше че ще се разделят, после се оправиха. За парите не знам как стоят нещата затова и не съм го намесвала. Той е казвал че няма как с друго да помогне на майка си и затова праща пари. Били се договорили с брат си и пращат някаква сума. Жената е възрастна, не съм питала на колко е но по мои сметки трябва да минава 70.
Както почти винаги съм съгласна че е мъжа е виновен ✌
А иначе аз също няма да съм във възторг сина ми да зареже жена си с малко дете. Пък ако щете като вмешателство го приемайте 😉

Да де, но все пак сина не е насилен от новата снаха. Иначе е ужасно да има раздели, особено когато има и деца в картинката.

# 19
Свекървата е мрънкала за предишната снаха, при раздялата. А сега става ясно, че е имало и намесено малко дете.
Тази снаха е пример, че и сред снахите има такива, които използват децата съвсем съзнателно като оръжие, за сметка на децата.
Но и мъжът е за бой, че позволява такова отношение към майка си.

# 20
  • София
Това е основно (лошо) отношение към детето му, след това към майка му.

# 21
Критикува го че си е развалил семейството. Двете му деца (от бившата и сегашната) нямат и 2г разлика. Не знам дали полага някакви грижи, но със сигурност не я е виждал последните 4г защото не са се прибирали в България. Приятелката ми не иска да се споменава бившата и освен пола и годините на детето друго не знам.
Бабата е друго поколение и е логично да не се радва, но въпреки това обича внучката си.
Аз няма как да знам в бъдеще как ще мисля, но като жена и майка не го намирам за правилно. А детето ми като трябва да се "спасява" от връзка да го обмисли преди да прави бебета. И не, не че няма право да срещне голямата любов след като вече има дете, но не и веднага след бебето

# 22
  • France
Кая, според мен този мъж е един мухльо. Да има дете, което да не е виждал 4 години?!? Правилно ли разбрах? Майка му да не може да си види внучето? Цели 3 години? Двете деца, които са си най-близки роднини да не се познават?! Повръща ми се от такива хора.
Иначе да се разведеш и да имаш деца от преден брак е нещо нормално и дори банално. Не виждам защо трябва като майка да раздавам присъди. Любовта рядко е вечна, уви.

# 23
  • София
Разбирам, че бабата не е била щастлива, че синът й се развежда. Та коя майка ще е, освен ако снахата не е страшен дзвер? Всъщност мъжът заради новата си жена ли се е развел?

# 24
Май май и то с невръстно бебе, щом едното дете е на 4, а другото на 3.

# 25
Незнам как някои хора градят щастие на гърба на други (айде за жена му да не я е било жал, ама за бебенцето?!).
Имам познат, който изчака да отрасне детето и чак тогава пристъпи към развод с жена си, точно за да бъде част от живота на детето в ранните години.

# 26
Защото другото дете вече е било на път.
Трябвало е и то да се признава от бащата.

# 27
Защото другото дете вече е било на път.
Трябвало е и то да се признава от бащата.
Голямата е на 5, малката на 3+. Той с първата брак е нямал и нещата са били явно по лесни явно. Но познатата ми забременя чак след като се преместиха за постоянно тук. Преди това го командироваха за по месец тук, след като се събраха решили че ще им е по добре в чужбина за постоянно. Та не я е оставил защото новата е бременна

# 28
Аз по принцип съм много против свекървенски вмешателства, но ми се струва нормално да иска внучката да си има баща. А вече че този баща е изработил и втора внучка и няма как и двете да са с все същия баща... Не е много отговорен този мъж. Защо е направил бебе на онази жена, като е било горе-долу ясно, че няма да я бъде тази връзка! Прилича ми на това клише, дето се разчита на бебето да оправи отношенията и да стане "спойка" за провалени отношения.

# 29
  • при късмета
Аз още не съм свекърва и не само от тази позиция, а на съвсем обикновен човек, смятам, че едно дете трябва да има баща. В общия случай, изключенията си остават, ама няма да задълбаваме. Но все пак това не дава право на майка му на този мъж да намила за бившата жена, не за детето, на настоящата си снаха или пред двамата. Така беше представено първоначално. И това си е сериозно основание снахата да не иска контакт със свекървата, а с оглед на това, че внучето е малко, да не вижда и него.Дори да живееха в една държава.

Общи условия

Активация на акаунт