С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 817
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Сега предполагам ще се окаже, че свекървата не е готвила за всички, защото мъжете са направили барбекюто Simple Smile и затова нищо не й пречи да измие чиниите Grinning

От бременната етърва в 9-ти месец не бих очаквала да мие чиниите. Но дори и нищичко да не е пипнала свекърва ми, пак бих измила чиниите. Точно както бих ги измила и вместо майка ми. Ако аз нещо не мога да ги измия, заръчвам на ММ да ги измие. Не ги оставям на свекърва ми.
Както казах и при приятели като сме на гости, мия чиниите. И не ги спирам у дома ако искат да ги измият.

# 331
  • София
Ти би измила чиниите вместо майка ти, но децата на тази свекърва не са ги измили.

# 332
Да, аз бих измила чиниите вместо майка ми, ММ би ги измил вместо мен.
Както казах само предполагам, че мъжете са направили барбекюто. В тази ситуация, жените бихме измили чиниите. Бременната етърва отпада, оставам аз Simple Smile
Не бих оставила по-възрастна жена да мие чиниите. Ама това съм аз.

# 333
  • при късмета
Изобщо не бих помогнала на конкретната свекърва. Ако ще върши някаква домакинска работа в собствената си къща, само за да го натяква после, бих сметнала, че няма да измия чиниите. В крайна сметка, ако не искаш да миеш чинии в повече, не каниш гости. А ако забележката е към бременната снаха, то е още по-грозно. Точно на тази свекърва не бих помогнала, иначе мия чинии и у майка ми и у приятели. Даже и прозорци мия, не само чинии и то редовно

# 334
  • София
Боб няма да хвърлям, така че прескачам предположенията.
Свекървата вместо да се цупи на чуждите деца, че не ѝ мият чините, да се нацупи първо на собствените си.

# 335
Браво на всичко които мият чиниите на свекървите си,заслужавате по един медал😀 Защо да не седнат да изпият по едно кафе,нали деня е бил за това-да си починат.Ако винаги е толкова дребнава тая свекърва,язък

# 336
Елен, сигурна съм, че ако се прибереш у дома с детето и кажеш, че ТИ така си решила и преценила, твоите родители ще отстъпят. Подозирам обаче, че няма да те подкрепят и затова те е страх. Защото поради тази липса на човешка подкрепа ти си отишла там, където не те желаят, където и ти не желаеш, с по-предишна готовност да абортираш в 4 месец, а сега им се поднасяш на тепсия с детето и майка ти и баща ти не ти дават никакъв съвет или просто те самите не те искат. Трябва да направиш нещо, за да прекъснеш този кръг. С напредване на времето възможностите ти ще са все по-малки. В този дом ти ще си винаги натрапница. А когато отидеш при майка ти и баща ти, помисли за психическото си здраве и за погрешните разбирания, с които си свикнала, за живота, хората и семейството. Дано да размислиш и дори и да не е сега веднага, да събереш сили и да се махнеш от там!
Баща ми не иска да се занимава с това семейство, защото е сигурен, че решат ли да вземат детето, ще го направят по какъвто и да е начин.
И да, на 31 съм и нямам собствено жилище и нямам къде другаде да отида освен при родителите ми. Живеят в малък град и казват, че там няма бъдеще за дете, а тук не мога да си позволя квартира сама.

# 337
  • Варна
Ега ти бащата... Какъв кретен. На него просто не му се занимава.

# 338
elle.n, понякога малкият град е за предпочитане, особено с малко дете - по-спокойно е, запазили са се някои хубави неща като градинки, спокойни улици, познават се повечето хора и биха ти съдействали за нещо - такива неща. Аз не те обвинявам, че нямаш твое жилище, но точно сега трябва твоите родители да ти подадат ръка. Не могат да очакват, че заради някакво имагинерно бъдеще, ще си затриваш твоя живот и този на детето. А ако това бъдеще не дойде? Трябва да вземеш решение и да ги поставиш пред свършен факт твоите родители и да спасиш себе си и детето. После по-лесно ще намериш следващите крачки напред.
Добавям - дори и да вземат някога детето, ще си се борила. А така - сама поставяш твоя и неговия живот в техните ръце, бездействайки.

# 339
  • при късмета
Кажи на вашите, че детето докато стане на възраст да си определя бъдещето, вече майка му няма да е човек, а у него няма да има заложби за нищо стойностно и нормално. И преди да мислят за професионалното развитие на дете на година, да помислят за собственото си дете. Вашите не са по-стока от свекървата. Сега ми е ясно защо не си видяла никакви сигнали, че с мъжа ти няма да се получи. Твоят модел е същия и затова не си счела, че се случва нещо нередно. С две думи, намерили сте се. Пак изхода ти е да отидеш при вашите за известно време. После ще мислиш къде да живееш, може да се ръководиш от това къде ще си намериш работа и градина за детето. Но до тогава имаш поне година- 2. И сега не живееш в собствено жилище, нали? И това не бива да ти е оправдание

# 340
Ако родителите на Елен бяха във възторг от идеята да я приберат с детето, досега да са я прибрали и да са платили една консултация с адвокат, който да ѝ обясни каква е вероятността толкова малко дете да бъде отделено от майката, дори без съпътстващите екстри като безработен баща и какво още беше. Много тъжно, явно отникъде няма подкрепа.

# 341
И ако си вземеш детето о идеш у вашите - какво. Ще те изгонят ли.
Или вашите просто не искат детето и се чудят какви въртели да правят. Наистина горкото детенце.

# 342
Това за чиниите, ами гости са  някои, снахи не са гости.Щом редовно  си ходят в този дом.
Не мият чинии   у нас, не знам възраст и можене на тази свекърва, но смятам, след като е приготвила, може да и  се помогне.И не харесвам хора, дето нищо не пипват  когато се събират маса народ.Поне масата да се прибере някак плахо.Може и нахално.
И аз съм шетала за брат на мъжа ми редовно, но и не съм се притеснявала ,защото като почнем сипването ,зареждане, стават и  поемат  и не се разкарвам , също се случва масата да поприберат.
Малко ,но от сърце.
Да се държиш като принцеса , да ходиш редовно като у дома си, някак не ми допада.
Да не кани гости  е излишно да споменавате, това са децата и , и без покана си ходят.Някога и без обаждане, но вече е редно един телефон поне , че се искат чисти чаршафи, а като не са идвали скоро , или ги пера отново, да минат и  се освежат или на слънце ,че миришат на шкаф , застояло иначе.Зависи.Да се снабдят продукти, вече не е като вякога пълен фризер и мазе, градина.
И няма да се разсърдя  и чинии  да приберат ,  и дрехите-чаршафи разни ,да сгънат малко.
Но при мен вече нещата стават различни.
Преди идваха братовчеди на моите, събираха се маса народ с преспиване.Вече не  е опция да обслужвам дори много да им се иска.
Зле съм  и няма изгледи да се оправят проблемите.
Та точно тази свекърва какво и защо  я е разсърдило, не знам.Но ако днес е  мощна фигура  ,утре няма да е  и идва ред  и на снахи да пипнат чинии, неща ,които са ползвали.
Да не гвоврим да и помагат нещо .
А аз като чета , спирам да каня гости.Всякакви.

Повече време ми е зле, отколкото да съм ок.
Днес компот от череши, дето съм правила за часове ме измори  и отиде денят ,със сто почивки.Няма да се спра , но и да ми се сърдят няма да им харесва, да ме осмиват.
Тъй че,  идва време да се пипа.Булка и гостенка в началото, като отраснат децата, да не са в полите на мама,  може и  трябва да се включва.С нещичко.

# 343
Не мислех да пиша, обаче направо побеснях. Елле.н, не те знам елен ли си, коза ли си, но да не ти пука детето ти в каква среда живее, за мен е престъпно. Аз ако бях, хляб и сол щях да ям, помощ навсякъде където може бих потърсила, не бих стояла и минутка при тези хора. Послушай момичетата, свържи се с някоя от НПО-тата, които помагат на жертви на домашно насилие и бягай. Явно от родителите си не можеш да очакваш кой знае каква помощ, но тук ти се дадоха достатъчно съвети.

П.П. по казуса с миенето на чинии - аз при свека никога не съм мила, винаги сестрите на мъжа ми го правеха. Обаче свеки е мила у нас, не веднъж. Simple Smile Когато беше по-млада, естествено. Аз мразя да мия чинии и всички го знаят, иначе могат да ме товарят с всичко друго, не отказвам.

# 344
Участие някакво  и решение, като не обичаш нещо.Но Богданка  е до време.

Общи условия

Активация на акаунт