С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 820
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Аз вече не чета, че се ядосвам ненужно, но докато четях с всяко следващо мнение се надявах да е пързалка.

# 316
  • France
Да видим дали разбрах. Разделени сте през цялата ти бременност обаче идват на изписването, товарят те на "каручката" и те отвеждат за да решат какво да правят с детето.
Не е виновна свекървата. И мъжът ти не е виновен. Ти си си сама отговорна за цялата тази бунащина.

Сама го казваш - имаш чувства. И затова, къде съзнателно, къде подсъзнателно, не виждаш признаците на една бременност. За това и му казваш, че си бременна. И вместо да се седиш у дома си, тръгваш у тях. И въпреки тормозът, продължаваш да си намираш извинения и да стоиш там.
Елен, този човек те МРАЗИ. Не просто не те обича. Иска да те боли, да те смачка, да си нещастна. Но ти си вързана с емоционални окови и търпиш. Горкото ти дете.

# 317
Аз вече не чета, че се ядосвам ненужно, но докато четях с всяко следващо мнение се надявах да е пързалка.
И аз така!
Давайте друга свекърва за разкостване Simple Smile

# 318
  • София
Как ще им оставиш детето? Какви са тези безумия? Ти да не мислиш,че няма да го гледат? Ще го гледат и още как! Ти дали ще го видиш отново е въпросът и дали то ще иска да те види след години.
На баща ти изказванията звучат още по-закостенели и от на свекърите.
Впрочем защо трябва "да те прибира" той? На 31 нямаш ли възможност да се отделиш самостоятелно?

# 319
  • София
Ти че ще останеш, сигурно ще останеш. За срам на всички.
Имай само едно наум, че от момента, в който детето ти започне да говори и разбира, ще бъде така злостно настроено срещу теб, че и да не ти го вземат физически, ти за това дете ще си парцал и подметка. Така ще си представена, така ще се държат всички с теб.
Та, сега ако събереш някой микрон работеща мозъчна клетка и се разкараш от там, има някакъв шанс да си майка на това дете. Ако мързела ти надделее и останеш, до 3-4 години детето ще ти вика, крещи, обижда и подиграва под веселия надзор на баба му, която ще възприема за свой основен родител.
Ей така, да си знаеш. Понеже от мързел не се взимаш в ръце, не от друго.

# 320
  • при късмета
Аз вече се замислям дали и тя иска детето и мисли за него. Била е склонна на нелегален аборт, значи не е е приритала и тя за него. На изписването мигом се съгласява да отиде при мъжа си. същия този мъж понастоящем я гони в съвсем прав текст, тя не иска да си тръгва. Може да се направи извод, че и тя използва детето, само за да стои при него. Надявайки се нещо да се промени. За това и приема за чиста монета заплахите, че ще ѝ го вземат и е оправдание. Горкото дете. Никой не го иска, а всеки го използва за да тормози, манипулира, заплашва и принуждава другия да прави нещо си. И двамата не го заслужават това дете, а и то горкото не заслужава да расте в тази отровна среда и като възрастен модела му за семейство да е толкова сбъркан, че не се знае дали изобщо ще има такова

# 321
Вчера бяхме на гости у свеки, барбекю, ядене, пиене, децата си играха и си прекарахме добре. Всичко хубаво дотук, обаче на края на деня на свеки и стана нещо и започна да мърмори докато мие чиниите. Ние с етърва ми седнахме да пием кафе. Тя като приключи с чиниите дойде при нас и с един назидателен тон и ръце на кръста каза - " ето, лошата свекърва изми чиниите, видяхте ли, колко съм лоша само!"и излезе на двора при синовете си Grinning
 Леко се шокирахме след тази реплика, не разбрахме защо се очакваше ние да измием чиниите. Етърва ми е бременна в 9 ти месец и се затруднява да седи дълго на крак. Те живеят заедно, а аз съм на гости, ходим веднъж месечно да се видим.
 Та така и не разбрах от мен ли се очакваше да измия чиниите или на етървата го каза( те често имат спречквания на тази тема) Grinning

# 322
Купете и миялна или шапка то времето се затопли 😀😀😀

# 323
  • София
Скрит текст:
Вчера бяхме на гости у свеки, барбекю, ядене, пиене, децата си играха и си прекарахме добре. Всичко хубаво дотук, обаче на края на деня на свеки и стана нещо и започна да мърмори докато мие чиниите. Ние с етърва ми седнахме да пием кафе. Тя като приключи с чиниите дойде при нас и с един назидателен тон и ръце на кръста каза - " ето, лошата свекърва изми чиниите, видяхте ли, колко съм лоша само!"и излезе на двора при синовете си Grinning
 Леко се шокирахме след тази реплика, не разбрахме защо се очакваше ние да измием чиниите. Етърва ми е бременна в 9 ти месец и се затруднява да седи дълго на крак. Те живеят заедно, а аз съм на гости, ходим веднъж месечно да се видим.
Та така и не разбрах от мен ли се очакваше да измия чиниите или на етървата го каза( те често имат спречквания на тази тема) Grinning
За мен е третият вариант – някое от децата на свекървата е трябвало да ги измие. Кое точно – те да се разбират.

# 324
Нямам идея защо го е казала и кого е визирала.
Аз мия чиниите като сме на гости при свекърите. И на гости при приятели го правя. За мен е вид разделение на труда.

# 325
Не съм и казвала, че ме е обичал, имахме кратка връзка.
Знаеш ли кое от моя страна ги пржвокира още повече, това, че не си мълча и да изпълнявам каквото ми кажат, защото така са свикнали.

Сега разбирам, че той никога не те е обичал. Заради моята логика, че дете се ражда от любов, ти бях написала моето неразбиране за поведението му.
И да, не трябва да им мълчиш, но не да стоиш там, а от разстояние. Имай поне капка себеуважение и мисъл за твоето дете!

# 326
  • София
На жена с малко дете съдът почти винаги присъжда родителските права. Що-годе интелигентните жени го знаят, но зависи какво четат и къде пишат
Авторката пише тук отдавна, но едва сега открила 127-та тема по въпроса...

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:27 от Cuckoo

# 327
Елен, сигурна съм, че ако се прибереш у дома с детето и кажеш, че ТИ така си решила и преценила, твоите родители ще отстъпят. Подозирам обаче, че няма да те подкрепят и затова те е страх. Защото поради тази липса на човешка подкрепа ти си отишла там, където не те желаят, където и ти не желаеш, с по-предишна готовност да абортираш в 4 месец, а сега им се поднасяш на тепсия с детето и майка ти и баща ти не ти дават никакъв съвет или просто те самите не те искат. Трябва да направиш нещо, за да прекъснеш този кръг. С напредване на времето възможностите ти ще са все по-малки. В този дом ти ще си винаги натрапница. А когато отидеш при майка ти и баща ти, помисли за психическото си здраве и за погрешните разбирания, с които си свикнала, за живота, хората и семейството. Дано да размислиш и дори и да не е сега веднага, да събереш сили и да се махнеш от там!

# 328
Аз също бих измила чиниите. Какво като съм на гости там!? След като по-възрастната жена ни е сготвила и нахранила 3 семейства, най-нормалното нещо ми се струва някоя от младите булки да предложи да я отмени. А вие най-нахално и демонстративно и кафе сте седнали да си пиете, докато тя стои до мивката...
...

# 329
  • София
Е как гостенка ще прислужва на домакин? Нали единият син с жена си живеят там? Той е трябвало да се включи, брат му – също е могъл...

Общи условия

Активация на акаунт