С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 824
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
  • при късмета
За заповед да. Аз я посъветвах да го пусне в полицията не за да вади заповед, а за да има доказателство черно на бяло, че я тормози. И да го използва, ако се наложи в делото за родителски права, а не да завежда за домашно насилие. Макар, че има всички основания. Доколкото схванах главното ѝ притеснение е да не ѝ вземат детето, а това би било по-силен аргумент от свидетели. Макар, че няма да ѝ го вземат така или иначе, но като гледам мъжа и майка му са я убедили в противното. И ако го пусне в полицията мъжа ѝ ще разбере, че вече не е толкова лесно да я манипулират и не вярва на всичко, което ѝ кажат двамата с майка му. Както казах, този ход ще му дойде като гръм от ясно небе и даже има голяма вероятност да я остави на мира, че и детето да не търси. Макар, че родителските права рано или късно трябва да ги уредят, друго ще е като знае че вече не е толкова наплашена

# 286
Елен  тези хора знаят, усещат че ти нищо няма да предприеме, че няма да се решиш да си тръгнеш, че ще търпиш и за това правят с теб каквото си искат. Виждат че си слаба, не решителна и това им доставя удоволствие. Ако не се вземеш в ръце, ако не си тръгнеш, а продължаваш да стоиш и да търпиш, нещата ще станат по зле. Те виждат жертвата в теб и ще продължат да те мачкат, докато не те съсипят тотално.

# 287
  • Варна
Тя няма и да предприеме нищо, не виждате ли, от девет кладенеца вади вода... Много са тежки такива теми, защото виждаш как човекът е в капан, а можеш единствено да пишеш, знаейки, че само ще изпусне парата и до там.

# 288
  • София
С какво толкова много си ги ядосала мъжа ти и свекърва ти? Няма как от нищото да са ти толкова бесни!
Нищо не казваш по въпроса, а това е важно за четящите, защо твоят съпруг, който те е обичал сега ти е бесен?
Няма да повярвам, че е без нищо от твоя страна. Иначе излиза, че се жениш и раждаш дете на изверг.
Защо баща ти не те прибере, щом си жертва на тормоз? Тук ще те нахъсат, даже вече са ти написали да му пуснеш дело за домашно насилие. Ами ако го изгубиш? На съдиите им е писнало да гледат фалшиви дела за дом.насилие. Станало било норма. Ако е фалшиво ще платиш разходите, това е най-малкото.
Съвсем изплиска легена.

# 289
  • София
Още вчера като прочетох историята мислех да пиша, после се отказах, сега все пак реших да пиша.
Елен, колкотоо повече се бавиш, толкова повече расте възможността да ти вземат детето. Ако беше кърмаче, възможността е 0%, до 2 години да кажем е 1-2%, обаче след 3 години, започва да расте. А годините ще минат и започнат ли да го обработват най-малко ще съсият психиката му,  твоята вече са я съсипали. Ама ти си стой, стой си. Може  пък да се променят и да започнат на ръце да те носят.
Пфу!

# 290
  • Mediterraneo
Никакъв смисъл няма да се опитваме да налеем акъл. Всички козове са в нея, но тя има "останали чувства" и ще продължи в този коловоз. Стотици оправдания извади. Е, аз ли да бягам да се спасявам от насилници? За такива случаи е измислена поговорката Човек каквото сам си направи, друг не може да му го причини!

# 291
  • Варна
Да бе, това ме втрещи. Че още го обичала и имала надежда да се оправят нещата. Не вижда, че живее с животно. Тая мизерна надежда, тая сламка, за която винаги се ловят, колко животи е съсипала...

# 292
Всичко вече са написали. Аз само още веднъж ще те помоля да помогнеш на детето си, докато все още има възможност. То не може само да си помогне.

# 293
  • София
Казвала съм го и преди - за техния си живот не ми е жал. Обаче за невинните душици, много. Дотолкова , че ме е яд на  потърпевшите. В съседната тема някаква мацка я обиждат и гонят посред нощ навън, тя иска дете да му ражда! А децата им, ако имат късмета да не завършат като убитите в Сандански, или като Дари и 2годишната Никол стават същите - или насилници, или изтривалки. А това е поколението на децата ни. Надявам се дъщеря ми, която непрекъснато я подковавам ще от сега да се вслуша в думите ми и ако срещне сина ѝ, който вече е попил модела на насилник да му тегли една незабавно. Пък другите да се оправят, не мога да спася света.

П.С. Авторке, и майка ти ли е обичала мъжа си, повече от детето си, че си с такова мислене?

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 09:35 от Светулчица

# 294
  • Варна
И все в свекървата търсят проблема бе, все в свекървата! Да, тя е създала чудовището ама авторката се е навряла при него, родила му е дете и го е качила на пиедестал!

# 295
Ама какви останали чувства! Освен чувството на страх и омраза, не виждам какво може да е останало. Психотерапевт беше ми обяснил (по повод моя приятелка, бита от гаджето й), че жертвата също участва в схемата, с търпението си, с очакването как той изведнъж като по чудо ще се промени, а може би и с усещането, че заслужава това отношение. Точно такива неща й се вменяват от насилника и обкръжението му: че тя нищо не струва, колко той е велик и че я тормози само за нейно добро.
Точно както змията хипнотизира жертвата си, преди да я погълне.

Спри да се изживяваш като жертва. Ти си преди всичко майка и като такава, си защитник на детето, и престани да живееш в този ад!

# 296
  • France
Като се сетя колко са сладки децата на около годинка. И как гледат света с едни големи невинни очи...
Явно не ти е жал за себе си. Дано поне в един момент ти стане жал за детето ти...

# 297
С какво толкова много си ги ядосала мъжа ти и свекърва ти? Няма как от нищото да са ти толкова бесни!
Нищо не казваш по въпроса, а това е важно за четящите, защо твоят съпруг, който те е обичал сега ти е бесен?
Няма да повярвам, че е без нищо от твоя страна. Иначе излиза, че се жениш и раждаш дете на изверг.
Защо баща ти не те прибере, щом си жертва на тормоз? Тук ще те нахъсат, даже вече са ти написали да му пуснеш дело за домашно насилие. Ами ако го изгубиш? На съдиите им е писнало да гледат фалшиви дела за дом.насилие. Станало било норма. Ако е фалшиво ще платиш разходите, това е най-малкото.
Както казах той не ми е съпруг. Бяхме се разделили преди да разбера, че съм бременна, защото го бях обвинила в кражба на пари, което се случи и миналата седмица. Не можах да направя аборт, късно разбрах за бебето, защото имам проблемен цикъл, заради Хашимото. Даже мислех дахне му казвам, че съм бременна, но една приятелка ме убеди, че той има право да знае.
Не съм и казвала, че ме е обичал, имахме кратка връзка.
Майка му просто не ме е искала, той не е искал дете от мен. Те и бившата му жена не са искали (бил е женен), но тогава поне са живяли далеч, а ние сме на 20 метра. Аз за тях съм никоя, нямам право на глас, защото не мога да се сравнявам с нея. Вчера даже се заяждаше, че не съм записала малкия на кухня. Съпругът й преди одобряваше, че аз ще готвя на детето, а сега и него е настроила, че всички деца в детските градини преди това били на кухня.
Баща ми е искал да ме прибира, но уж нарочно само мен, за да видели, че няма да се оправят с детето. Не мога да се разбера с него, че те това целят и после ще ме изкарат, че съм се отказала от детето си и съм го изоставила.
Знаеш ли кое от моя страна ги пржвокира още повече, това, че не си мълча и да изпълнявам каквото ми кажат, защото така са свикнали.

# 298
  • Варна
Добре де, да караме направо. Баща ти ще те прибере ли СЪС детето?

А тая твоята приятелка заслужава бой със сопа, че си вре гагата, където не й е работа. Да дойде сега тя да ти плаща адвокатите като е била много отворена и загрижена за правата на тоя дебил.

# 299
  • София
И? Какво решаваш? Ще спасиш ли детето си или ще го оставиш да живее в насилие?

Общи условия

Активация на акаунт