С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 828
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Елен, наистина си в ужасен капан. Дано да намериш сили и да си направиш добър план за спасение, както те посъветваха момичетата.

# 271
Винаги ме е било страх от такива крайни решения. Но сега трябва да мисля и за детето си. Аз съм си докарала Хашимото с една токсична връзка и винаги търпя.
За личната карта не бях разбрала, докато той не ми я върна, да съм била разбрала, че не бил лош и че искал между нас нещата да са наред ... един ден така, на другия на 360 градуса ... трудно се живее така.
Може би в мен има останали чувства към този мъж и когато се държи добре и се надявам нещата да се оправят, но те стават все по-зле.
Капан наистина е много точна дума, чувствам се супер сама, намирам сили само в детето, иначе досега да съм рухнала.
Майка му тази вечер каза, че прибера ли се при родителите ми, съдът щял да отсъди 20 дни при мен, 10 при бащата ... как ще стане това, ако тръгне на ясла/градина?
А ММ ми заяви, че искал да отиде с малкия и родителите му за 10 дни на море, казах му абсурд и каза, че ще си понеса последствията.

# 272
  • France
Наистина са ти промили мозъка...

Пък аз дойдох да се оплаквам от моята... я, каква е харна женица сравнение с твоите психопати.

# 273
  • при късмета
Елен, ще имаш наистина голямо предимство, ако сега си отидеш у вашите и сега пуснеш жалба. Изобщо не го очакват от теб, защото са сигурни, че си наплашена и, че са те убедили, че нищо не можеш да направиш. А жалбата на мъжа ти като му дойде като гръм от ясно небе и му се наложи себе си да защитава, съм почти сигурна, че и дело за родителски права няма да заведе. Вярно, няма да получаваш издръжка, но стотина лв. на месец не са повече от спокойствието на теб и детето. А ако все пак поиска да го вижда, ще си в позиция да поставяш условия. След жалба за домашно насилие, даже и  привременни мерки да иска, детето да е при него до дело, пак няма да го постигне. И ако го вземе или задържи повече от уговореното, тогава ще е отвличане.
Момиче, наясно ли си, че ако се запънеш ще му докараш най-малко условна присъда, ако не и повече? Не се връзвай на свекървата какво щял да отсъди съда. Има достатъчно информация по въпроса. Деца под 3 години дори в режима за виждане с неотглеждащия родител, официално обичайно е без преспиване. той да му мисли как ще пътува по 300км. в посока, само за деня да види детето.
Но колкото повече чакаш, толкова повече ти горят козовете един по един

# 274
Изобщо не ми е за издръжката. За тази 1 година не знам дали и 100 лв е дал общо за детето. Оставил е всичко на майка си, тя даже вижда малкия повече от него

# 275
  • София
Елен, нещата са опрели до такова ниво, че трябва да спреш да премисляш, а да действаш, ако искаш да запазиш себе си и детето си, а не злобните роднини да те превърнат в развалина. Събирай си партакешите и да те няма. Направи една консултация с читав адвокат и действай. За всяка заплаха звъниш на 112, най-малкото ще имаш регистриран разговор.
Ето тук във форума също можеш да се допиташ, ще получиш насоки какво може и какво не: https://m.bg-mamma.com/?topic=1091452 .
Искам да ти кажа и аз, че малко дете не се взема лесно от майката, почти невъзможно е. Но изчакаш ли да порасне и да му промият мозъка... язък

# 276
ММ е викал 2 пъти полиция след наши скандали, обвинявал ме е в домяшно насилие, веднъж го бях замерила с къпини, а вторият път той ме блъскаше, не ме пускаше при детето, беше ужасна картинка (срам ме е да разказвам), беше ми натиснал главата в плочките  и го бях захапала за пръста за да му пусне. В първия случай полицаите му се смяха, той беше и във видимо нетрезво състояние, а във втория ме видаха мен посинена, но всичко се води срещу мен, той е подал жалби. Даже след първия път си каза, че го е направил, за да има неко срещу мен, след това се разбра, че майка му е в дъното на всичко. Той я е издигнал като в култ и понякога тя директно си му казва, друг път много тънко манипулативно. Често той се усеща, но не променя нещата.

# 277
С какво толкова много си ги ядосала мъжа ти и свекърва ти? Няма как от нищото да са ти толкова бесни!
Нищо не казваш по въпроса, а това е важно за четящите, защо твоят съпруг, който те е обичал сега ти е бесен?
Няма да повярвам, че е без нищо от твоя страна. Иначе излиза, че се жениш и раждаш дете на изверг.
Защо баща ти не те прибере, щом си жертва на тормоз? Тук ще те нахъсат, даже вече са ти написали да му пуснеш дело за домашно насилие. Ами ако го изгубиш? На съдиите им е писнало да гледат фалшиви дела за дом.насилие. Станало било норма. Ако е фалшиво ще платиш разходите, това е най-малкото.

# 278
  • София
А ти защо не си извади медицинско и не подаде жалба? И очакваш,че този нещастник ще се промени? Акълът ми не го побира, честно.
Не знам какво да кажа. Бягай и никога не се връщай там.

# 279
Каквото и да е направила, да живее в дом и с хора, които я тормозят всеки ден, крият й личната карта и акта за раждане на детето, заплашват, обиждат и унижават, не е работа.
Ако ли пък цялата история е измислица и девойката просто така се забавлява, то си е за нейна сметка.

# 280
С какво толкова много си ги ядосала мъжа ти и свекърва ти? Няма как от нищото да са ти толкова бесни!
Нищо не казваш по въпроса, а това е важно за четящите, защо твоят съпруг, който те е обичал сега ти е бесен?
Няма да повярвам, че е без нищо от твоя страна. Иначе излиза, че се жениш и раждаш дете на изверг.
Защо баща ти не те прибере, щом си жертва на тормоз? Тук ще те нахъсат, даже вече са ти написали да му пуснеш дело за домашно насилие. Ами ако го изгубиш? На съдиите им е писнало да гледат фалшиви дела за дом.насилие. Станало било норма. Ако е фалшиво ще платиш разходите, това е най-малкото.
Глупости пишеш, мъжът й и свекървата й нямат право да я тормозят, ако някога ги е вбесила.
Елен, не ти ли пука за бъдещето на детенцето ти? То ще е ужасно благодарение на тебе, ако останеш при тези изроди. Не си слагай този грях на душата.

# 281
  • Далечният изток
Елен, ако приемеш мнението ми на адвокат, мога да ти кажа 2-3 приказки. Толкова малко дете няма как да го вземат от майка му. Всички глупости, които ти говорят, са чисти манипулации. Не се поддавай. Напускай го и подавай молба за родителски права и издръжка. Консултирай се с адвокат. Ще дадеш 30-40 лв. Не са болка за умиране. Може и дело по Закона за защита от домашното насилие да му спретнеш.
После, в дело за издръжка и родителски права, съдът назначава проверка и доклад от социалните служби. Мислиш ли, че социални и съд могат толкова лесно да бъдат подкупени?! Манипулират те, не знам как вярваш и как досега не си предприела действия да прекратиш това положение. То най-вече ще се отрази неблагоприятно на детето. В такава отровна среда ли искаш да живее?!

# 282
darsia, отговорила е на всички въпроси, които си задала. Стига да има кой да чете. А опита ти хич не се вижда, след глупостта, която изпляска какви жалби им писнало да гледат на съдиите. Щом твоя опит говори, че някоя като вбеси мъжа си е напълно нормално да я тормози, то си го запази за бабите на селските вечеринки. Те вероятно ще са впечатлени, защото няма кой друг. Някой от двойката като е вбесен на другия, обичайно предприема раздяла, не тормоз. И не тичка при мама да му каже какво да прави. И за твое сведение, нямам свекърва и официална такава никога не съм имала

ма ко, не изплисквай легена, а чети! Никъде не съм написала жалба, а дело! Ясно ли е сега?!
Някой, който е тормозен напуска по най-бързия начин, а не пита във форум мамите какво да прави!

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 00:32 от darsia

# 283
  • при късмета
Каза, че тук даже и дело за домашно насилие сме ѝ втълпявали да пусне. А никой преди теб за такова нещо не е писал. Жалба в полицията за домашно насилие, НЕ Е дело за домашно насилие. Няма как по-ясно да ти се обясни. И точно тук е невежеството ти. Жалбата в полицията би ѝ била полезна за дело за родителски права, за нейна сигурност, защото я е страх, че мъжа ѝ и свекървата ще вземат детето. Ама защо изобщо е нужно на теб да се обяснява, важно е тя да го разбере

# 284
  • Далечният изток
ма ко, няма такава жалба в полицията за домашно насилие. Дори и да се подаде в полицията, ще бъде изпратена по компетентност до съда. Само съдът разглежда жалби за домашно насилие. Вече ако има престъпление, примерно телесна повреда, извършено при домашно насилие, ще се разследва от полицията. Но за заповед за защита от домашно насилие компетентен е съдът.

Общи условия

Активация на акаунт