С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 742
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Ето идея за подобряване на отношенията снаха-свекърва, заимствано, много ясно, от моята свекърва.
Навремето, аз млада снаха, тъкмо съм мила прозорци и тя заявява с много благ глас: "Еди коя си все намира кусури на снаха си, все не харесва коое как е направила. А ето, мила си прозорците и аз дума няма да кажа КАК си ги измила!"

# 526
  • София
Мен не ме дразни, когато съвекървата чисти и подрежда, но когато зълвата реши да подрежда и чисти ужасно ми лази по нервите. Вярно, че къщата е и нейна, ама това точно на "припикаване" на територия ми изглежда. Ще натискам мъжо по-бързо да се разберат за финансовата част и да няма повече такива истории, чееее.... като хвана метлата и ще стане страшно.
Лошото е, че ми се иска да купим съседния имот и съответно сега няма да има пари за уреждане със сестра му. Ще трябва да я търпя. Даже използваното кафе, отделено за лекуване на китките ми изхвърли.

# 527
Ето идея за подобряване на отношенията снаха-свекърва, заимствано, много ясно, от моята свекърва.
Навремето, аз млада снаха, тъкмо съм мила прозорци и тя заявява с много благ глас: "Еди коя си все намира кусури на снаха си, все не харесва коое как е направила. А ето, мила си прозорците и аз дума няма да кажа КАК си ги измила!"
Твоята направо светица се оказва. 😜 😂 😂 😂
КАжи ѝ да внимава да не си прехапе езика, че да се отрови. 😏

# 528
  • София
Приключили сте с елен, аз също спирам по нейната тема, но не мога да си изтрия мнението, често се случва.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 10:32 от Cuckoo

# 529
Uncommon, твоята и моята са от една партия явно.
Моята пуска коментарче и после добавя "ей, ама аз не се меся, никой не ме пита" Joy
"Не съм от тях, како Сийке" за нея е писан Simple Smile

# 530
  • при късмета
Признавам я твоята Joy

higher-up, заедно ли живеете със свекървата и зълвата? Не може ли чисто човешки да се разберете, докато се налага да поделяте пространство?  Ако кажеш на зълвата "моля те, питай преди да изхвърлиш нещо, това кафе го събирам, защото ми трябва", няма ли да разбере? Не е нужно "да търпиш", а просто да говориш. Нормално, не на скандал

# 531
  • София
Ма ко, не живеем заедно, някой ден ще живеем на вторият етаж, на първия е свекървата. Има отделни входове за всеки етаж. Сега по-скоро ходим на гости..., но сме си отделени. Зълвата си живее при мъжа си, но има дял от къщата и това, че чисти на втория етаж, когато аз съм там ме дразни. Тя винаги казва "Не ми обръщай внимание", но това просто е неизбежно. Те си имат двуетажна къща с огромен двор за поддръжка, тя тръгнала при мен да чисти. За кафето, тактично се чудих къде е изчезнало и уточних причината, поради която се събира.
Имам усещането, че иска да наблегне на факта, че тази къща е и нейна и тя полага грижи за нея.

# 532
Вярно ти е усещането.
Работа на свекърите и мъжа ти на първо място, ако въобще се местите там, е да покаже ясно кой какво има, на кого какво.Предполагам са и помогнали поне за нейната къща, ако не са , измислени са парите ,даи  наплатят и да си знае, че това е ваш дом.
Яд ме е било деверът като ме заобикаля като си идва, той си е  удома, така се държи,  аз на гости, все едно не посрещам аз  и върша всичко, все едно съм прозрачна.
Да имаше интернет и такива групи ,да ми се изясни, че само усещане е било,а и мои  работи  не са ме оставяли да мисля много.Но помня ,факт, огорчението.Абе що не си призная ,че съм била наивна и тъпа.
Без изяснена собственост не съветвам дори да влизаш там.За живеене ,не на гости имам предвид.
Върл противник съм на заедното, неизясненото.

# 533
  • при късмета
Тя дефакто има колкото и мъжа ти. Ако имат някакви уговорки, вече е друго. Но тя докато не получи пари за дяла си, си е точно вкъщи, колкото и той. Но и държанието ѝ е демонстративно. За сега, докато не уредите тези въпроси, изобщо няма смисъл да си късаш нервите

# 534
Сега по-скоро ходим на гости..., но сме си отделени. Зълвата си живее при мъжа си, но има дял от къщата и това, че чисти на втория етаж, когато аз съм там ме дразни.
Значи вие ходите на гости там, но все пак се дразните като някой от собствениците се разпорежда със собствеността? Не мисля, че при тези факти трябва да се дразните. Когато стане само ваше и когато не сте само на гости, а живеете там, тогава вече може да имате претенции. Тогава вече могат да се поставят правила и ограничения за другите.

# 535
  • Най-красивата страна
Да звъниш по телефона на младото семейство в неделя в 5.30 сутринта.Ама звъниш,докато ти вдигнат.
И после с меден глас питаш,,Как сте маме,какво правите....?,

# 536
Да звъниш по телефона на младото семейство в неделя в 5.30 сутринта.Ама звъниш,докато ти вдигнат.
Ох, съжалявам, ако са звънели на вас, хич не ви е било смешно, ама аз се посмях Simple Smile

Правилно ли разбирам, този етаж е на зълвата и мъжа, никой от двамата не живее там, но зълвата го чисти?
Няма смисъл да се ядосва човек за това.

# 537

🤣🤣🤣🤣

# 538
  • Варна
Интересно ми е какъв е бил отговорът на наглата ранобудна свекърва...

# 539
  • София
Яд ме е било деверът като ме заобикаля като си идва, той си е  удома, така се държи,  аз на гости, все едно не посрещам аз  и върша всичко, все едно съм прозрачна.
Да имаше интернет и такива групи ,да ми се изясни, че само усещане е било,а и мои  работи  не са ме оставяли да мисля много.Но помня ,факт, огорчението.Абе що не си призная ,че съм била наивна и тъпа.
Тъпа не си била, когато такива неща не се обсъждат между роднини и познати. Оставаш с убеждението, че така е нормално, а ти се впрягаш излишно. Ти ли писа по-назад за майка си - ами такова е било мисленето. Майка ми е 36-и набор и въпреки, че се е държала доста бунтарски за времето си, си има някои мантри: "Всеки си има кусури, ако този е такъв, онзи ще е инакъв, най-важно е да не се разбутват децата, аз съм си запазила семейството да не ви разкарваме из София" - ей такива неща.
Форумът определено надъхва доста, за добро или лошо.
Скрит текст:
Майка ми разправя как бъдещата тъща на брат ми казала: "Ее, ето кой ще ни гледа, той Х. (брат ми) е свикнал да гледа старци." Вярно, че им оставиха доста добри имоти, ама при едно дете на кого да отидат....брат ми си има жилище, макар и не в топ квартал.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 12:38 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт