С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 773
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Според мен не я и плашат толкова, просто я мързи да се размърда и да направи нещо, кюта си по течението.
Детето има преглед на 21ви, затова нищо няма да правим??? Що за идиотия, честно.
Изобщо не й се тръгва на авторката, не знам по каква причина, но не е по причините, споделяни тук.

Много точно. Авторке, преди години тръгнах в 6 часа с влак от София за Русе ( непознат град), пристигнах около 13:00, направих си прегледа, след операция на матката и в 16:00 часа тръгнах обратно за София. Прибрах се вкъщи около полунощ, може би и по-рано.
Сам родител съм, баща ми пое детето, но ако не можеше, щях да го взема с мен. Не е краят на света.
П.С. Има една много вярна поговорка:
Когато човек иска нещо, намира начин, когато не иска - намира причина!

# 406
  • София
Добре де не може ли да се прибереш при вашите и пак да си идеш на прегледа на 21.

Естествено, че може, затова казах, че е щуротия.

# 407
От 12 години живея в Пловдив, т.е и преди този мъж.
Ясно защо не искаш да идеш в малкия град. Но понякога е за предпочитане. За да можеш някога пак да се върнеш. Помисли! А на преглед с детето пак може да идеш. Някой ще те закара и чака или с влак, автобус. Не е невъзможно.

# 408
Аз и теб не разбирам, но не разбирам и  родителите ти, Еле.н.
Ако моите родители знаят, че някакъв така ме тормози, казвам ти, баща ми на секундата ще запали колата и не 300, ами 1300 км ще мине, ще ме прибере със все деца и багажи без въобще да се обяснява нито на мъж, нито на свекърва(пояснявам, че нашите са съвсем обикновени хора и не съм била никога глезана) Като майка на две дъщери не мога да си обясня как бих живяла с мисълта, че някой се държи с тях по този начин и да си кротувам.
Не съм ги родила и отгледала да стават емоционалната боксова круша на един комплексар.

# 409
  • при късмета
Аз за прегледа не детето го разбирам. на нея положението не ѝ е спешно, а трябва да се промени кардинално. Така, че и аз не бих пътувала с дете на година и 2 м. 4-5 часа с автобус или влак. И то в посока.
Аз това което не разбрах е, дали мъжа е започнал да се мазни като тя е казала, че си отива при техните или преди това.
Елен, по-добре не го светкай, че вече знаеш, че трудно ще ти вземе детето. Прави се, че още вярваш и го убеждавай, че всичко си е като преди. Но щом е започнал да прави мили очи, може нещо да си променила в поведението си и да се е усетил.
Мако рядко съм съгласна с теб както в момента, но как реши че са или роми или турци, та моята леля (сестра на баща ми, нам колко поколения софиянци) е със същите разбирания. 
Това съм го пропуснала преди, затова сега ти отговарям. Не знам точно какви разбирания визираш. Казах вече причината да смятам така е, че у нас само за циганите и турците няма значение какво казва правото и закона, а какво казват техните нагласи и традиции относно детето. Особено, ако е момче. И двете общности смятат, че детето принадлежи на рода на баща си, майката е само обслужващ персонал, без право на глас. А тази нагласа към детето имат и двата рода и нейния, включително самата тя и този на мъжа ѝ. Да не говорим, че свекървата смята, че тя трябва да отглежда детето по неин калъп. Също така смятам, че това е причината самата тя да се връзва на заплахите, че ще ѝ вземат детето, още повече, че собствения ѝ баща ѝ набива същото. Действията и думите на баща ѝ са критикувани в темата, точно защото не разбираме мотивите му, а той се ръководи от същите тези неписани, техни закони и за него си е прав. Авторката го разбира, а ние не.  Та всичко това ме наведе на тази мисъл. А тя отрече само, че са цигани, което значи, че е много възможно да не съм далеч от предположението.

# 410
  • София
При вашите с детето отиваш, нали?
Пиши и оттам, и гледай да мислиш по- дълго.
За бъдещето ти и това на детето ти, най - вече

Чакай да отиде първо,че като гледам ще си стои при плужека…
Малкият има преглед на 21ви и ще търпя до тогава. Трябва да се уговаря с баща ми, защото може само в събота да дойде да ни вземе.
Ами не сме цигани, баща ми вярва, че може да вземат детето, защото са манипулативни, с повече пари и връзки тук , защото майката на ММ е готова на всичко, за да не загуби малкия. ММ каза, че лесно би свикнал с тжва да не го вижда, за разлика от мен, аз съм щяла да рухна

И за това даде предложение да им оставите детето, за да видят колко е трудно? Егати.

# 411
  • София
От 12 години живея в Пловдив, т.е и преди този мъж.
Значи тогава имаше къде да живееш, а сега нямаш? Ясно, че си в майчинство, но това няма да продължи вечно.

# 412
Всякакви хора има и всякакви случаи. Сред всички групи на населението ни. Сякаш малко сме чели и гледали по криминалните хроники докъде стигат засегнати, ревниви, озверели и чувстващи се безнаказани мъже. Не рядко чисти българи!
Така че донякъде я разбирам, защо я е страх да се опълчи или предприеме каквото и да било. Не знае накъде ще го избие, ако озверее тотално. Освен това е зависима финансово, защото едно майчинство от 300-400 лв/мес. не стига да живее и си гледа сама детето. Родителите по една или друга причина не я подкрепят достатъчно. Прави си и други сметки, явно не й се напуска големия град и връща в малкия. А и най-вероятно, положението не е толкова зле, скандалите са от време на време, после следва период на умилкване, обяснения в любов, цуни-гуни и тя все се надява нещата да се оправят от само себе си - свекървата да се кротне, мъжът да започне да я защитава, да работи и носи пари...
Така и ще й мине целият живот в надежда за промяна към добро, скандали, насилие и оплакване, лакчета, сериалчета и клюкички. Няма да е нито първата, нито последната с такова семейство и в такива отношения!
Виждате, че тя отхвърля всяка дадена идея за измъкване от фамилията. Оплаква се и пасува.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 18:03 от птица

# 413
  • при късмета
Към момента не тя, а мъжа ѝ е зависимия финансово. Тя получава майчинство, колкото и малко да е и техните ѝ помагат.
Разбира се ревнивци, откачалки, насилници и т.н. има от всяка общност. Това обаче няма нищо общо. Характеропатии не влизат в традициите и бита на определена общност. Доколкото нагласата на чия рода е детето влиза и е нещо съвсем различно. Не твърдя че съм права, само изказвам предположение и изяснявам разсъжданията ми навели ме на тази мисъл. Защото имаше директен въпрос

# 414
  • София
Съмнява ме да стоят на нейното майчинство и каквото пращат родителите. Подозирам, че свеки също дава, поне на сина си.
Ще се повторя - има къде да се чете, сайтове на адвокатски кантори, в които може да се прочете това-онова за даването на родителски права. Или форума на lex.bg поне преди години, човек можеше да зададе въпрос и често му отговаряха прависти. Да не говорим за тукашните форуми, особено на самотните родители. Бг-мама в някои отношения е цяла енциклопедия. Сигурно ще й дадат практически насоки, ако е сериозна.

Птица, ММ има служебно и лично оръжие. Сигурно затова съм женена вече 28 години....Smile

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 18:15 от Cuckoo

# 415
Какво значение има чий баща би пристигнал веднага, ако това не е случаят на авторката?

# 416
Не знам, Кукоо ,това с оръжието обяснавя всичко при теб, но в момента четох , часове след подаден сигнал за домашно насилие  в Койнаре, има убийство.
Вярно, че мрънка авторката  и на Птица вярвам, че не е постоянно  и трае.
Дано изтрае.

# 417
  • Mediterraneo
Айде, някой да дава друг казус. Този се изчерпа. Акъл с кофа не се налива, ще си кюта в този коловоз авторката и толкова. Не й се мърда оттам, само си чеше клавиатурата отвреме навреме.

# 418
Чеша си клавиатурата, когато детето спи.
Майката на ММ не дава никакви пари, на него ако дава не знам, той ако има някакви си ги харчи за себе си. Баща му плаща тока и уж казват, че ММ им дава пари след това.
Проблемът не е че не искам да се прибера в малкия град. Когато ходихме на гости с малкия и 2 седмици ми беше супер спокойно. С бебе се пътува около 6 часа, повече от 300 км са + проход.
Преди съм живяла по квартири, затова няма къде другаде да отида в Пловдив.
Майка ми днес ми мрънка да не обръщам внимание на майката на ММ, когато купувала толкава дрехи (от където тръгна и последният скандал). Да не съм се тормозила, така само на себе си съм влияела лошо.
Нищо не съм казвала на ММ. Много често е така - беснее, мега скандали и после идва и ми казва, че ми давал последен шанс ... това изобщо не мога да го разбера защо го прави

# 419
T.e. майка ти те съветва да се снишиш и да си траеш, да не вдигаш скандали и всичко ще е точно??

Общи условия

Активация на акаунт