С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 713
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Ти си прекалено осъдителна.
Никой не е длъжен да гледа вашето дете освен ти и баща му.

# 571
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
HighSpeed Точно преди малко моя позната ми прати снимки на нея и внуците. Едното го изгледа, вече е на три, сега освен него, гледа и бебе N2. Емиии, толкова уморена изглежда милата, ама пък била щастлива...

# 572
HighSpeed Точно преди малко моя позната ми прати снимки на нея и внуците. Едното го изгледа, вече е на три, сега освен него, гледа и бебе N2. Емиии, толкова уморена изглежда милата, ама пък била щастлива...
'Ми какво да каже... Ако вариантът е "или ги гледаш или не ги виждаш"...

# 573
'Ми какво да каже... Ако вариантът е "или ги гледаш или не ги виждаш"...
Сериозно, стреснах се, не сме се виждали последните месеци често, покрай короната, но като видях снимките ѝ отблизо ми се доплака. Иначе тя си е готина жена, прическа, грим, съчетава интересно дрехите си, но лицето Sad
Абе , да сме живи и здрави.

# 574
Когато децата бяха бебета, бяха гледани от бабите си само по 2-3 часа на ден и то при извънредни обстоятелства. Толкова. Иначе тие ходим на гости, те идват. А когато дъщеря ми беше почти на 5 г., а синът почти на 2 г. свекърите заведоха дъщерята на море с караваната, но синът отказаха: бил малък, страх ги било. Ами разбрах ги. После като децата се "очовечиха" си ги водят на всякъде и стоят по седмица и повече при тях.

# 575
MoOonlight,
Ти си майката, ти решаваш! Като не иска да гледа бебчо, не й даваш да го вижда, и точка! Бебчо е твой и ти решаваш кой има право да му се наслаждава!
За мен да имаш внуци е точно това - наслаждение, аз още нямам, но очаквам с нетърпение! Heart

# 576
Mo0onllight , и на мен ми се струва прекалено, недей така. Ще си развалите отношенията и ще ви стане по-труден живота за няма нищо. Едно детенце е, с помощ от баща му и твоята майка според мен е достатъчно да си го изгледате. Ама защо да я наказваш жената, не ти е длъжна. Особено ако и ти имаш конкретни изисквания как да го гледа, вероятно не може да ги изпълни.

Интересно ми е мъжа ти как реагира на тази ситуация? Той съгласен ли е да не водиш детето при неговата майка?

# 577
"Само по 2-3 часа на ден".
Винаги се изненадвам колко различни дефиниции имаме за "само" и за "помощ".

П.п. интересно ми стана, бащата има ли право ма глас, кой да вижда бебето или само майката решава?

# 578
  • Варна
Предполагам, че все пак сте водили бебето там. Тогава как се държеше? Трябва да имаш някакви впечатления. Обикновено си проличава бързо дали човекът се радва на бебето, но го е страх понеже е малко или действително не се интересува и иска да си "гледа рахата" както ти каза.

# 579
Като бъдеща тъща и свекърва, мога да кажа, че както обичам децата си еднакво, така ще е и с внуците! Щом скъпоценното ми момче доведе снаха смятам да я обичам като свое дете, щом той я обича, значи е ценно момиче и трябва да се отнасям с нея като с дъщеря!
И ще предлагам и давам помощ колкото приемат - за мен е абсолютно в реда на нещата младите да отидат на уикенд почивка, а аз да гледам бебето, ако поискат, да изчистя, изпера и т.н. Та това са моите деца и техните деца!

# 580
Да, Ули. 2-3 часа веднъж на 3 месеца, ако се наложи за лекар. Не всеки ден, нито всяка всяка седмица, нито всеки уикенд. Без хранене, преобличане и т.н. И го давам за пример, че е нормално възрастните да са по-дистанцирани и пак да си обичат внучето.

# 581
MoOonlight,
Ти си майката, ти решаваш! Като не иска да гледа бебчо, не й даваш да го вижда, и точка! Бебчо е твой и ти решаваш кой има право да му се наслаждава!
За мен да имаш внуци е точно това - наслаждение, аз още нямам, но очаквам с нетърпение! Heart
А мъжа ѝ няма ли участие в създаването на "бебчо". Съжалявам, но това е изнудване. Ако иска да го види, трябва да до "гледа".
Аз пък бих попитала каква майка е тази, която не иска да си гледа детето, а бърза да го метне на майка или свекърва?
 Бебе на месеци, предполагам.

# 582
Това е супер за детето ти. Дано попаднеш на снаха, която да иска да й гледаш децата.

С едно уточнение Simple Smile
Това е твоето разбиране и то е точно толкова легитимно колкото и това на тези, които не искат да гледат внуци.

Щото бабите и дядовците имат пълното право да не искат да гледат внуци и това не значи, че не ги обичат.

П.П. Дени-мени, както си го написала, останах с впечатление, че са ги гледали по 2-3 часа на ден, всеки ден.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 11:50 от Ули

# 583
Мъжа ми иска майка му да вижда детето естествено, но и той е объркан и не може да разбере тези нейни страхове. Дори свекъра обръща повече внимание на детето. Тя и свекъра са го взимали няколко пъти да го гледат, но винаги само, когато са двамата. Не мога да я разбера, защото нейното дете от малко е с диабет и са лежали все по болници, т.е сблъсквала се е с къде по-страшни ситуации. Другото, което е точно от свекърите валяха разни подмятания - " айде де, готови сме за внуче, кога ? " Ами ето го внучето де.🤔 И не, не искам да си прехвърля детето на свекървата, а тя сама да има желание да ни помогне, аз съм с хронично безсъние от години, не спя изобщо с денонощия, на мъжа ми също не му се отразява добре, това, че не успява да си почине, отделно и болеста му.

# 584
Имам много близки приятели, които оставяха бетето при тъщата, за да ходят на плаж. Почти всеки ден, по няколко часа. При едно задавяне на дребното бабата беше викала линейка, защото й се сторило, че дълго не е могло да си поеме въздух и ужасно се притеснила. Милата, поболя се направо след това. Имаше паник атаки, често викаха линейки за нея, защото ги бъркаха с инфаркт, лежа в болница няколко пъти. От стреса се отключиха и други заболявания.
Младите й заявиха, че не е внимавала достатъчно и не е трябвало да се шашка толкова, но полсе все я гледаха под лупа, когато е около детето. То беше абитуриентка тази година.
Та, отстрани е много лесно. Имаш внуче - гледаш го. Ако не искаш - нямаш внуче.

Общи условия

Активация на акаунт