С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 682
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Не мисля, че moOonlight бърза да им го метне...по-скоро да отидеш на зъболекар, на фризьор, на лекар, все пак не можеш с малко бебе!
Да, всеки решава за себе си колко и как да обича внучето си. Доколкото имам опит с приятелки на сина, все едни кукли и сладкиши ги избира, ще се обичаме, няма начин! Heart

# 586
Ако някой ден ми се появи снахичка, която ме заплаши, че или ще гледам внучето, или нямало да ми го дава изобщо, първо бих се дистанцирала да размисля. После вероятно бих говорила със сина си кога и как е удобно да виждам внучето. Но да гледам внуче под страх от заплахи - няма начин.

Mo0onllight, тия сравнение - нашите какво правят, пък техните не правят толкова много - ги има само при най-младите и глупави булки. Ще пораснеш и много неща ще видиш от друг ъгъл Simple Smile

# 587
  • София
Mo0onllight, проявяваш изключителна дребнавост.

# 588
  • Варна
Нейното дете може да е от малко с диабет ама си е нейно. Не е на друг. Я си представи, че й оставиш бебето и не дай боже нещо се случи? Няма ли да я обвиняваш, ако не явно, то поне косвено, че е трябвало да внимава повече и че вината е нейна? Твоето бебе е малко още, сигурно не ти се е случвало да се задави и посинее, да падне, да заплаче, да се захласне от рев и да не може да си поеме въздух, да се разболее с висока температура и да изпаднеш в паника. На мен са ми се случвали тези неща и нека ти кажа, страхът на майката е безумен, а той после избива в агресия. Не главата, а всичко си залагам, че в такъв момент ще обвиниш свекърва си и още как. Да не говорим, че ако е свестен човек, тя ще се самообвинява много повече, както са дали пример назад. Ами за страх си е. Изчакай детето да порасне малко, да започне да общува, да си иска някои неща, да си казва като го боли, да показва като не му харесва нещо, пък тогава може и да се навие жената.

П.П. Щом винаги със свекъра е искала да го взимат, не допускаш ли, че наистина може да е страх, а не мързел и нежелание? Боже, доживях да защитавам свекърва...

# 589
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не мисля, че moOonlight бърза да им го метне...по-скоро да отидеш на зъболекар, на фризьор, на лекар, все пак не можеш с малко бебе!
Да, всеки решава за себе си колко и как да обича внучето си. Доколкото имам опит с приятелки на сина, все едни кукли и сладкиши ги избира, ще се обичаме, няма начин! Heart
Ок, ама като свекървата не ще, защо ще я изнудва? Насила хубост не става.
Като моето беше бебе за ходене на лекар, зъболекар или фризьор си го гледаше баща му. Фризьора и зъболекаря бяха в почивните дни, като той е по свободен.

# 590
Напълно нормално е да има сравнения какво са направили едните и какво другите. Извинявайте ама не е само при младите булки. На мъжа ми също му е тежко, че моите родители искат да помогнат, а неговите странят. И какво е оправданието в случая - " Искаме внуци, готови сме " Ето тези коментари са грозни от тяхна страна.

# 591
  • Варна
Е, айде сега, фризьор, лекар, зъболекар са инцидентни неща, да кажем веднъж месечно. Примерно. Не е като да няма кой да го гледа това бебе тогава, че да натиска свекървата, която не ще заради някакви нейни страхове. Има баща, има друга баба, няма да остане майка му нефризирана или болна.

# 592
  • Пловдив
Напълно нормално е да има сравнения какво са направили едните и какво другите. Извинявайте ама не е само при младите булки. На мъжа ми също му е тежко, че моите родители искат да помогнат, а неговите странят. И какво е оправданието в случая - " Искаме внуци, готови сме " Ето тези коментари са грозни от тяхна страна.
Мъжът ти да го гледа. Проблемът в ситруацията си ти.

Пак те питам - ти попита ли свекърва си дали да имаш дете?

# 593
Ами след като тази жена знае какво може да се обърка и си е отлежала по болници, разбирам страховете й. Внуче, ама си е чуждо дете това, хем си отговорен, хем няма да получиш разбиране, ако стане нещо. А като я виждаш такава неуверена, самата ти как толкова смело си готова да го оставиш, не знам. Виж примерите, които дадоха другите момичета. Ти би ли се навила да гледаш бебето на някоя приятелка с такава лекота?

Бебето не е ли съвсем малко, защо си мисля, че няма толкова честа необходимост да се гледа от други хора. Вие си знаете ситуацията, де, ама просто не си представям каква толкова помощ ви трябва.

# 594
Моля по-кротко! Налага ми се да ходя най-вече на медицински прегледи и не, няма кой да гледа детето, през деня съм сама с него и се налага да го взимам с мен. Майка ми има възможност само вечер да ми помага.

# 595
Ама вие това бебе на свекърите ли го родихте? Ако не бяха казали, че са готови, нямаше да имате дете, така ли?

Сигурно очаквате от тях и апартамент, кола и вила на село, нали?

Направо не вярвам на очите си за тия "аргументи".
А как бихте ходили на фризьор, лекар и т.н. ако няма баби и дядовци наблизо? Бащата как ходи по тия мероприятия?

# 596
  • Пловдив
Моля по-кротко! Налага ми се да ходя най-вече на медицински прегледи и не, няма кой да гледа детето, през деня съм сама с него и се налага да го взимам с мен. Майка ми има възможност само вечер да ми помага.
Ама това е твой проблем, не на свекърва ти. Ти имаш дете, ти имаш проблем.

# 597
Ти да не би да натякваш на мъжа си, че техните не гледат детето? Ако е така, то вече чупиш рекордите на снахите. Simple Smile Моите родители никога не са ми гледали децата и нито бившия ми мъж, нито сегашния ми съпруг някога са ми казали и една дума по този повод. Защото родителите, представи си, са едни отделни хора. Не са марионетки, които ги ръководи детето и то да им заповяда да гледат бебета Simple Smile

Каква вина има мъжа ти, че техните не гледат детето, че да го занимаваш с глупости?

Хората са казали, че са готови за внуче, в смисъл да му се порадват, да са доволни, че имат такова. Едва ли са се зарекли да ви го изгледат.

# 598
  • Варна
Тъкмо и аз щях това да попитам - те казаха, че са готови за внуче и вие затова го направихте ли?!

# 599
Не, те го натякват това от години. Ние си решихме кога е дошъл моментът, но това юркане е отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт