С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 673
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Има хора, на които това им е работата, наемате си, почивате си.

Абе ние четем с разбиране, ама май не всички Joy но пък е любима обида като свършат аргументите. И почват хилядите удивителни и въпросителни.

Мунлайт, много е гадно като си мислиш, че си ужасно прав, а изведнъж се окаже, че май не си. Но е хубаво малко самокритика да приложи човек и да си напасне очакванията спрямо реалността. Безплатната помощ е нещо прекрасно, като я има, но нито ни се полага нито някой ни е длъжен.

# 616
    MoOonlight,
Насила хубост не става! Като няма желание, игнор и това е. Наеми почасово, когато се налага,  гледачка от реномирана агенция с препоръки и "ще се родиш"'! Напълно те разбирам, трябва да излезеш на лекар, на зъболекар, детето на профи гледач и всичко ще е наред! Hug
Не пишат само свекърви, но е удивително колко много жени от млади са с  манталитет на сбръчкана кисела дрянка! Joy

# 617
Благодаря за разбирането Малечка Палечка🤗

# 618
  • Варна
    MoOonlight,
Насила хубост не става! Като няма желание, игнор и това е. Наеми почасово, когато се налага,  гледачка от реномирана агенция с препоръки и "ще се родиш"'! Напълно те разбирам, трябва да излезеш на лекар, на зъболекар, детето на профи гледач и всичко ще е наред! Hug

Мхм, и една заплата месечно да си приготви, нали? Щото те тия, реномираните гледачки, не работят даром. Мисля си, че ако този вариант съществуваше, авторката нямаше да чака на свекървата.

Лекари и зъболекари работят и дават часове И в събота. Гъвкави са, особено на тия кофти времена, когато всеки гледа да изкара някой лев. Предполага се, че в събота поне единия от резервните гледачи - мъж, майка - почива. За фризьори и маникюристки пък да не говорим, те работят и в неделя, ако трябва. Ясно ми е, че всеки има нужда да поеме въздух, минала съм през това. Ама не е болка за умиране няколко месеца да си гледаш детето. Аз издържах 9 месеца след раждането и тогава се върнах на работа.

# 619
MoOonlight,
  В този форум няма да намериш подкрепа. Оставам с впечатлението, че се оплаква човек, а вместо подкрепа, ще го разкъсат. Много нахъсани и злобни хора има!
Опитай се да бъдеш позитивна и добра, и ще ти се върне доброто! Heart
П.п. почасово гледане е при необходимост, 15 лв/час не е космическа сума

# 620
Ние с мъжа ми сме заедно от 10 години и наскоро ни се роди дете. Досега с моята свекърва всичко беше наред, но ето, че се появи спречкване. Проблемът й е, че изпитвала страх да остане сама да гледа детето, понеже не било нейно и можело да се случи нещо и да я обвиним. За мен това е несериозно отношение, на всяка възраст и на всеки може да се случи нещо. Не ми е приятно от факта, че моята майка също ходи на работа, но дава мило и драго да остане с внучето и да ме отмени за малко, а свекървата се оправдава по този начин. Според мен тя просто не иска да се занимава с бебето и да си разваля рахата, въпреки че на нея са й помагали нейната майка и свекърва. По тази причина аз отказвам да й водя детето да го види за малко, то така всеки може. Какво мислите вие, аз ли съм прекалено осъдителна, или тя бяга от ролята на баба ?
Ти си осъдителна повече, според мен. Има такива хора, които са по-страхливи към малки деца, особено като са чужди (защото детето е ваше, не на свекървата, и основната отговорност е ваша). Ако нещо се случи - крайната отговорност ще е ваша и свекървата ще отговаря пред вас. Неслучайно тя го гледа когато е с още някой. Вижда се по болднатата реплика как сравняваш двете, а хората са различни. Спомням си и навремето как майката на моя съученичка беше взела да гледа детето й и се случи нещастен инцидент и майка ми казваше, че не всеки се съгласява да гледа чуждо дете.
Ограничавайки контактите на свекървата с детето, вие искате да я накажете за това, че отказва да помага, но така ги отдалечавате и тя все повече ще страни от него и ще й е чуждо.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 10:59 от ornelam

# 621
Въобще не гадаем, аз само си вадя изводите, че и такава снаха може да ми се появи някой ден. Поне ще имам идея как да реагирам, а няма да припадна от изненада. Simple Smile Темата е доста полезна.

# 622
  • София
Малечка Палечка, виж предишните снахи каква подкрепа получиха, пък само тази не успя.
"Малко" е трудно да подкрепиш наглостта и дребнавостта.

# 623
Ми то бебето на 3 месеца, какво да му гледат?

# 624
  • Варна
Ехееее, то три месеца не спря да реве ли, че толкова отчаяно трябва да си поемат глътка въздух?!

# 625
    MoOonlight,
Насила хубост не става! Като няма желание, игнор и това е. Наеми почасово, когато се налага,  гледачка от реномирана агенция с препоръки и "ще се родиш"'! Напълно те разбирам, трябва да излезеш на лекар, на зъболекар, детето на профи гледач и всичко ще е наред! Hug
Не пишат само свекърви, но е удивително колко много жени от млади са с  манталитет на сбръчкана кисела дрянка! Joy
Игнор и ще накриви шапката, ама своята. Не мисля, че това е разбиране от страна на Малечка Палечка на проблема на MoOonlight, а по-скоро тъпкано да се върне, но така се връща и срещу теб като бумеранг. Обтягат се отношения, отдалечават се хора, а когато наистина потрябва помощ - сам ще си си постлал тръни.

# 626
Да се чудя сега как моите, на 250 км от баби отгледаха близнаци и оживяха.И не даваха да им пипнат децата, освен да ги подържим за малко, като орлица беше снахата.
И да се гръмна сега, че вече и не мога да ги гледам, криво и  е, ама не ги спира за часове да дойдат, дори само със баща си, тя да свърши нещо понякога, и заедно друг път.
Тази нагласа да определяш колко са ти длъжни ще ти изиграе  лоша шега.Детето ти има нужда да се чувства обичано, не свекървата да го обича.
Тя ще свикне да се отдалечи от вас, може да мрънка  пред съседки примерно, но няма да усеща нужда, като не го познава.
И да ,такъв стана животът, не съм се отделяла от децата си и аз, , не съм имала нужда.
Не знаеш какво ще се случи напред, може много да ти помогне тази свекърва, когато дори златната мама не може.
Ама нека я намразим отрано.
Знаи на вас е трудно , искате въздух , но за нея трябва да е лесно и с желание да стане във всеки нужен ви момент.
Не може да приемете  нейните наласи, нейните желания, сякаш тя е длъжна  и   е ваше право да ви гледа детето, дето вероятно спи повечеот време още.
Малечка палечка ,като станеш свекърва и гледаш деца както декларираш,  ела се похвали ,не сега, докато още не са родени.

# 627
  • София
Мунлайт, по-добре спри да отговаряш, че много се излагаш.  Бебето е малко,  жената се притеснява, вие я наказвате да не си вижда внучето. Браво, много зряло поведение.
Тези, които пишем насреща ти не сме свекърви, никоя от нас. Но пък сме си изгледали децата сами. Аз даже съм оцеляла и без нито една баба в същия град.
Захаросаната Малечка с кеф ще я чета като стане свекърва и баба  Joy Най-нахаканите най-бързо сменят плочата Wink

# 628
Съветите за игнор и тъпкано връщане са чудесни, спор няма. Моля, да доловите иронията, благодаря. Просто авторката да си прецени дали обтягане на отношенията с партньора й влизат в пъкления план, защото напрежението вече е част от картинката и рано или късно ще ескалира.
Хайде със здраве в осъществяването на отмъщението.

# 629
Mo0onllight, разбирам, че си огорчена и с измамени очаквания. Въпреки че според мен няма как някой да ви е длъжен. Излиза, че отношенията ви не са толкова ок, колкото ги описа в първия си пост. От него реших, че само това с гледането ви е проблем, но явно си й набрала и за други работи. Все пак се опитай да бъдеш малко по-дипломатична, отколкото изглеждаш във форума. Не забравяй - това са родителите на мъжа ти и дори сега да се чувства неудобно, че не помагат достатъчно, ако настъпи пълен разрив, не се знае на чия страна ще застане. Не си причинявайте излишни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт