Пролетта донесе четирилистна детелина и две чертички за мнозина. ~бебеправене 390~

• 36 284
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Литъл, в репро клиника ли е правена? Не може при 29% подвижни и 4 % морфология да е нормоспермия според мен. За подвижност се иска над 32% , а за морфология над 4%, а по принцип е над 14% по Крюгер. Въздържанието трябва да е 3-5 дни и поне 10 дни без алкохол и лекарства.
Ели, много сте готини двамата /тримата . Хубав тумбак си заформила и аз натам вървя.
Пълнолуние, така добре те разбирам. Преди доста години имах котак, който почина млад, само 5 годишен. Сега имам 14-годишен черен красавец и не ми се мисли, като си отиде какво ще е. На сестра ми кучо беше с рак и взеха тежкото решение да го приспят.
Стела, подкрепям мнението на момичетата да направите консултация с Турция. Мемориал е мястото за мъжки фактор, като мисля ,  че може и он лайн консултация данаправите, ако не ви се пътува до там. Свържете се с координаторките и ги разпитайте. А дори и тук да решите, ако само при мъжа се унаследява, могат ембриолозите да ти изберат женски сперматозоид и да ти направят момиченце, нищо че по принцип е забранено да се казва полът на бебето.
Дени, кариотип е добре при ТМ да се направи, а ако ти се дават пари може и ти да направиш.

# 631
Момичета, бихте ли дали едно бързо мнение.
Излязоха резултатите на ММ. Нормозооспермия. Бързо подвижни - 22%
Подвижни - 29%
Но морфологията по Крюгер е 4%. Точно на границата.
Да търсим ли мнение от андролог? Може ли да се коригира?
Но спрямо тези проценти не попада ли в тератозооспермия?
Той я прави на 5 ден въздържание. Дали това може също да е оказало влияние?

При мъжът ми също морфологията на Крюгер беше 4% на границата. Не помня другите показатели, но и той беше нормоспермия. Правихме изследването в реп. център "Стефанов" Стара Загора.
Калчев му гледа резултатите и потвърди, че проблем няма.
За 1 година забременях два пъти, като само втората бременност беше успешна. И при двете забременявания обаче използвахме Prefert гел. Преди да го включим него имахме 9 месеца неуспешни опити. Първия път, в който го ползвахме имахме успех, но за кратко. Втория път, пак забременях с него, за щастие с хубав финал.

# 632
В Надежда е правена.
Референтните по Крюгер са 4 или повече.
Аз също съм купила Преферт, но още не сме го използвали.

Едит: прикачам я.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 633
Индикации за финансиране от ЦАР : вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);

# 634
И при нас референциите бяха 4% или повече по Крюгер, затова и конкретно я помня тази стйност, понеже беше гранична.
Ако изнамеря после изследванията на мъжа ми, ще ги пусна.

# 635
Като цяло сега не знам на къде да поемем. Най-добрата ми приятелка ме съветва да запиша час при нейния репро в Надежда и да си каже мнението и какво бихме могли да предприемем
Важното е, че все пак заека изскочи..

# 636
Lettle Madness, ето я на мъжът ми спермограмата. Измъкнах я от архива. Simple Smile

# 637
Да, бе знам много добре на Стефанов на СГ , какво пише, но примерно на СГ в Селена като референтни си пише > или = на 15% , което си е и изискването на фонда. Съответно със заключение нормозооспермия не знам може ли да се кандидатства по фонда.

# 638
Iren,  за фонда не знам как стоят нещата.
На нас Калчев ни каза, че спермограмата е добре и там нямаме проблем.

# 639
Аз на този етап за фонда не съм проучвала. Мисля да задържа. Ако сте стигне до такава процедура мисля, че с ММ бихме предпочели самофинансиране някак

# 640
Момичета, стискам палци на всички, които вече сте установили причините да не идват бебетата! И пожелавам скорошно сбъдване на мечтите!

Аз като една отлагаща кукундрела да посетим репро клиника, ви пиша с един дребен житейски проблем.... Тааа, този месец послушно изчаках деня на леля без да правя тест. Днес е деня, уж, ставам сутринта, тичам към банята да видя какво е положението и викам "йее, време за тест". Естествено имах само едно изостанало престо. Правя го и какво да видя, излиза черта на Т, а на С няма черта или някаква сянка там, приличаща на   техните изпарителни. 🥵🥵🥵🥵 Чак се ядосах, че остисках толкова време и теста е дефектен.
Извинявайте, ако е много тъпо споделянето, ама..

# 641
Манди е пуснала последната тема за клиниката в Украйна, така че предполагам, че знае за нея Simple Smile
Те наистина са брутално успешни, там се плаща на донорките затова имат повече от достатъчно донорки, но не е за всеки или поне не е лесно за всеки, чисто психологически казвам - примерно за мен е трудно за преглъщане, че връщат по много ембриони и не е и много отговорно от тяхна страна, защото има всякакви хора (не визирам никого тук а -- https://webcafe.bg/international/1088971808-germanka-rodi-chetir … na-65-godini.html)
Осиновяването също не е лесно (чисто психологически) и то не защото се чака много, ако няма претенция за етнос хич не се чака много. И да си пусне човек документите е най-голямата крачка в процеса!!! И понеже е много трудно нещо, аз избягвам да си изпляскам мнението - да препоръчвам или да пиша как било зле.

Та така извинете за темите - ако има недоволни да ми пишат на лично - гуш на всички и скорошен успех.

Последна редакция: нд, 20 юни 2021, 16:26 от Одри ♡

# 642
Ох, много тежки теми и решения. Тук няма съвет и няма чуждо мнение. Всичко опира до мирогледа, вътрешната настройка и много личното мнение на всяка една двойка. Аз затова се въздържам от коментар и просто желая сила, воля и много любов към взетото решение. Дайте си време момичета и не оставяйте външни фактори да упражняват голямо влияние.

Тъпо е това с дефектния тест, да. Ама ми се струва по-добре от отрицателния. Simple Smile Някак си така има още надежда.

Аз получих час за ваксина и съвет докато не мине и втората да не бебеправим. Та така и без друго лятото ще мине. А това съвпада с плана за почивката. Но ще ви чета и ще стискам палци де. Успех и позитивни мисли за всички.

# 643
Изчетох Ви момичета, тези дни нямах време да пиша, ама хич. Донякъде и по-добре де.

Силни прегръдки за Кактус, Мандариа , Стела, сигурна съм, че пропускам някой затова на всички пожелавам успех! Време е още някой да се похвали преди да завършим темата.
При мен нищо ново, нито О следя, нито си давам зор, много ми е лежерно в бебеправенето и се чувствам отлично така! Само си отбелязвам опитите в календара и нищо повече. Ще ходя по друг повод при АГ тези дни де, та това няма да ми се размине.

# 644
Днес си направих тест на 11-ти ден след овулация и полудях като за пореден път видях 1 черта, ще пробвам пак след няколко дни. Според вас ако има отлична спермограма и сигурна овулация (видях, че е имало жълто тяло и се е спукало, защото ме следят), какво би могло да попречи да не се получат нещата? Нали именно овулацията се чака за тази цел, не знам, ще откача вече.

Общи условия

Активация на акаунт