Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 039
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Севлиево
Аз ходих на една онлайн,беше точно за първи покупки за бебето и ми бе много интересна...

# 526
  • Beyond the stars
А да и мострите, и подаръците си бяха супер. Дори рекламите ми бяха полезни, които съм слушала като презентации.

# 527
Може ли да дадете някой линк за онлайн лекции за кърмне,раждане,грижи за бебката,моля?

# 528
  • София
Това е страницата на Елена Василева, тя прави видеа на живо всяка сряда на определена тема (оставя ги по 2-3 седмици да се гледат на запис).

https://www.facebook.com/%D0%A3%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0 … -116918685006809/

А това е страницата на Ася Демирева (за кърмене)

https://www.facebook.com/AssyaDemirevaIBCLC

Аз лично харесвам малко повече Христина Янева - Хедра (пак за кърменето). Ако напишете в ютуб ще ви излезе.

Може ли да дадете някой линк за онлайн лекции за кърмне,раждане,грижи за бебката,моля?

# 529
Много благодаря!

# 530
Здравейте и от мен! С мъжа ми спорим дали да повиваме бебчето или не, аз съм против, но всички около нас казват, че трябвало да се повива, та вие ще повивате ли бебчетата?

# 531
Повивайте, ако искате, не е задължително, зависи вие как предпочитате. Повиват се само ръчичките, крачетата се оставят свободни.

# 532
  • Седмото небе
Аз не съм го правила, изглежда ми мъчително лично на мен и не виждам за какво би било полезно. Миличкото да е увито като мумия, брррр не. Някои твърдят, че било действащо при колики, успокоявало.
Ама сега в тия жеги.... Пък било то и вкъщи на хладно...
Не виждам защо “да трябва” и някой да ви налага мнението си. Прочетете, информирайте си и преценете за себе си.

# 533
Аз мисля да взема едно от тези чувалчета за сън които имат опция и за повиване.Тоест може да се ползва, може и не.На много места съм чела, че е успокоително за него в началото и ако това наистина ще го кара да се чувства ОК ще го ползвам.Но някой да ми налага че тряба и е задължително не бих допуснала 😀 Особено роднини.

# 534
  • Германия
Повиването изобщо, ама изобщо!, не е задължително. Някои бебета имат нужда, помага им да се успокоят в началото, може би първия месец. Други нямат нужда. Ако бебето се успокоява и заспива и бвз повиване, всичко е точно

# 535
Потърсете в YouTube. Там голяма част от лекциите ги има на запис.

# 536
Няма такова нещо като "трябва" при бебетата. Всичко е индивидуално. Сега в жегите едва ли ще е ок наистина да се повива бебчето. Аз исках да го повивам и се опитах, но дали не го правих като хората или просто на малкия не му харесваше, но не ми се получи общо взето. Чувала съм, обаче че върши чудеса. Когато са много малки се стряскат постоянно и си двигат ръчичките с цел да се докоснат до нещо (мама), защото до скоро в корема винаги са усещали около себе си нещо. Та за това уж ги успокоява, но със сигурност не всички 😊
Няма да сбъркате ако решите да го повивате, ако решите пък да не го, пак няма да сбъркате 😉

# 537
Има такива направо с ципче много тънки памучни, точно с тази цел, като какавида са с тях Grinning

# 538
Има чувалчета за спане с опция за прибиране на ръчичките, които са свободни в долната част. Ако решите да повивате с пелена се прибират само ръчичките, крачетата не трябва да се стягат - трябва да са.свободни от таза надолу.

# 539
  • София
Аз не повивах, а и ръкавички не слагах (а имах 3 чифта). Те с ръцете все пак усещат какво има около тях и за мен беше по-добре да са свободни и бебето да свиква, че са негови. Не мога да преценя дали се е стряскала, защото в началото, в ревливия период по-скоро имаше само моменти на трудно заспиване. Не е било нещо постоянно, въпреки че будуването беше изпълнено с плач и драма. Като имаше проблем най-добре работеше баща ѝ да я метне върху себе си и да я стопли - спеше с часове като жаба отгоре му по корем. Дори и да се пробва повиването като метод, то голяма пелена е достатъчна, не е нужно да се купуват специални неща. Не се затормозявайте с “трябва”. Нищо не е задължително, а тепърва предстои период с мнооооого съвети 😃

Общи условия

Активация на акаунт