Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 448
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Какво ли няма да измислят за да похарчим повече пари, и естествено винаги звучи все едно страшно много ни трябва и видиш ли ако не го вземем правим грешка.

# 511

Случайно попаднах на този пост, ако може да е полезен на някой, тъй като по-назад в темата се обсъждаха многократните пелени. 🙂

# 512
Здравейте момичета,

за пръв път ще съм майка и почва да ми става доста нервно Laughing (че няма да съм подготвена)

Поръчах книгата "Всичко за кърменето". Можете ли да споделите добри кноги, видеа и т.н като за подготовка за новородено?

# 513
  • Пловдив
За мен най- голямото чудене беше как да я изкъпем и помолих акушерките да ми покажат пояснят подробно. За всичко останало се водих по бебето, според мен книгите тук може да не ви помогнат толкова, колкото воденето по бебето.
Вече ако има конкретен казус след раждането, може да видите четиво по въпроса.
Аз четох Happiest kid on the Block, чиито съвети просто може да видите синъезирани онлайн, без да е нужно да четете цялата книга. В крайна сметка беше ненужно да я чета, но както и да е ... 😄🙄

# 514
Morhpo и аз чета тази книга и ми е много интересна.Аз съм си взела маркери и щедро подчертавам с тях нещата, които ми се струват важни , за да мога после в движение да отварям и да препрочитам.
В YouTube има много полезни видеа на Ася Демирева, Академия за родители, на неонатолозите от различни болници.С моя мъж ги гледаме заедно вечер, че и двамата сме гола вода🤣Не се тревожи не си единствена с тези тревоги, но все някак ще се справим.😊

# 515
# 516
# 517
И аз бих препоръчала Ася Демирева, Хедра. Има всякакви клипчета, видео уроци в ютюб. Всичко бях изчела и изгледала, чувствах се толкова подготвена за кърменето специално, че мислих, че мога и 10 бебета да накърмя 😀 Е, изобщо не стана така, не ми се получи кърменето, на теория всичко е едно, а после вече на практика е съвсем различно, или поне при мен се получи така. Има консултанти по кърмене, не се притеснявайте да се обърнете към тях, ако имате някакви затруднения когато се роди бебчето 😊

# 518
  • София
Добре говори и Елена Василева. Има лекции по много теми и в много училища за родители. Имаше едно видео, в което говори за подготовка за естественото раждане - много е готино и много ми помогна.

# 519
Да и аз харесвам Елена Василева, има лекции на много теми, за дишането по време на раждането, наистина изглежда готина. Забелязала съм, обаче че има някакви разминавания относно кърменето с Ася Демирева, такива ми бяха наблюденията поне. И вече и от болницата като се изкажат "компетентно" и педиатъра на бебето ии тогава става голямото мазало 😬

# 520
  • София
И аз много я харесвам Елена Василева и си я гледам постоянно, но все пак смятам, че всеки си е тесен специалист по определени теми. Предпочитам да слушам нея за дишането и раждането, бебето и т.н., но когато се отнася за кърмене - Хедра и Ася. Все пак те са специалисти точно в това, а Елена е акушерка и има пък повече познания и опит в самото раждане.

Да и аз харесвам Елена Василева, има лекции на много теми, за дишането по време на раждането, наистина изглежда готина. Забелязала съм, обаче че има някакви разминавания относно кърменето с Ася Демирева, такива ми бяха наблюденията поне. И вече и от болницата като се изкажат "компетентно" и педиатъра на бебето ии тогава става голямото мазало 😬

# 521
  • Beyond the stars
Добре говори и Елена Василева. Има лекции по много теми и в много училища за родители. Имаше едно видео, в което говори за подготовка за естественото раждане - много е готино и много ми помогна.

Два пъти ходих на лекцията за естественото раждане, толкова ми беше надъхваща.
Бтв тези лекции тип училище за родители ми бяха полезни, хем запълвах времето като излязох в 45дневния болничен, хем и доста информативни. Сега пандемично нямам идея как стоят нещата.

# 522
Сега са онлайн тези лекции, периодично се включвам по теми, които ме вълнуват.

# 523

Два пъти ходих на лекцията за естественото раждане, толкова ми беше надъхваща.
Бтв тези лекции тип училище за родители ми бяха полезни, хем запълвах времето като излязох в 45дневния болничен, хем и доста информативни. Сега пандемично нямам идея как стоят нещата.

Да, много бяха готини. Не изпусках лекция аз. Дахава и най-различни подаръчета, мострички и първите месеци дори не ми се наложи да купувам крем против подсичане, а така тъкмо и ги изпробвах повечето, да видя кои ще му паснат на кожата 😊
Сега са онлайн и някак не ме грабват, дори и за теми, които ме интересуват

# 524
Има си и физически лекции. Аз ходя от 2 месеца на такива и пак си има различни презентации, мостри и подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт