Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 085
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, момичета! Flowers Bouquet Количката ми е 3в1 и ще реша в последствие дали да постилам пеленка или одеалце в коша. А и зимата в големия сняг едва ли ще се разкарваме много-много. До половин час навън и хайде в къщи Simple Smile

# 451
Не знам къде сте вие, но при нас сняг валя два пъти тази зима 😃 отделно, че и не беше особено студено, февруари бяхме без якета на разходки. Моят е роден краят на Октомври, от началото сме навън по няколко часа, освен ако не са минусови температури, ще може да си излизате и за по няколко часа.

# 452
Благодаря, момичета! Flowers Bouquet Количката ми е 3в1 и ще реша в последствие дали да постилам пеленка или одеалце в коша. А и зимата в големия сняг едва ли ще се разкарваме много-много. До половин час навън и хайде в къщи Simple Smile

Dee, каква количка си избрахте?

# 453
В големия сняг са ми най-хубавите разходки, детето спеше като къпано, но не съм излизала с количката, де, само с раница, а не всеки го усеща като своето нещо.

# 454
  • Beyond the stars
Не знам къде сте вие, но при нас сняг валя два пъти тази зима 😃 отделно, че и не беше особено студено, февруари бяхме без якета на разходки. Моят е роден краят на Октомври, от началото сме навън по няколко часа, освен ако не са минусови температури, ще може да си излизате и за по няколко часа.

Нашият младеж е края на септември и цяла зима си бяхме навън - над -5, ако няма мъгла и не вали сме навън.
Та даже и като вали няколко дни поред есента сме излизали.

# 455
Да, може и на по-студено да се излиза, само че тогава на мен не ми се иска 😁

# 456
При нас последната эима такива снегове имаше, беше супер уютно точно от края на декември до средата на февруари. Представям си го уникално точно в снега с количката, поне до където са раэчистени улиците Grinning Heart Eyes Аэ дори тичах на до минус 10 градуса. С подходящо облекло сигурно е ок и с бебе? Nature Snowflake

# 457
  • Beyond the stars
При нас последната эима такива снегове имаше, беше супер уютно точно от края на декември до средата на февруари. Представям си го уникално точно в снега с количката, поне до където са раэчистени улиците Grinning Heart Eyes Аэ дори тичах на до минус 10 градуса. С подходящо облекло сигурно е ок и с бебе? Nature Snowflake

За мен винаги е ок. Само мъгла и силен вятър са ми ограничителите. Е и вече многото минуси на градусите, но те без друго не се случват често. Зимата драмата в Сф е кофти въздуха, та почнах това да следя за излизане навън.. щото излезеш уж да дишаш въздух, той мирише на гняс и хич не ти се диша.

# 458
Само мъгла и много силен вятър са ме спирали, на -15 до -20 съм обикаляла парковете по 4-5-6 часа с раницата. Детето спеше като пор. 😊 Но аз обожавам студа и зимата, а малко дете до тялото и с подходящи дрехи за бебеносене е достатъчно топло прибрано. Има си вече достатъчно дрехи и за студ, и за дъжд, и за вятър, за всичко, стига на човек да му е комфортно да излиза в такива условия.

# 459
,,Мирише на гняс" Joy Grinning Hands Plus1

А мъглата по някаква конкретна причина эаради бебето ли я иэбягвате, в смисъл има опасност да се раэболее или? Тук при нас винаги има мъгла от есента до...късно. :Д Но есента и эимата всеки ден общо вэето. Аэ и мъгла обожавам. Grin

# 460
Майка ми е педиатър, изрично ме предупреди за вятъра и мъглата. Мъглата е влага от най-гаден тип, дето ти се просмуква до гръбначния мозък 😊 За малки деца с недоизградена терморегулация казват, че е потенциална възможност да се разболее детето, да му е трудно да диша и т.н. Отделно мъглата е нисък валеж и сваля всичката налична мръсотия. Естествено, че хората развиват устойчивост към местния климат, то иначе трябва да си го държиш вкъщи на идеалните условия това дете. 😊 Просто може малко по-премерено с разходките като продължителност в първите 1-2-3 месеца. Не се притеснявай, ти ще си усещаш нещата, като се появи детето.

# 461
  • София/Севлиево
Аз пък падне ли под 0 градуса,най-много до -5 никъде не мърдам,с дете или без няма сила да ме изкара навън.Същото е и сега в топлото-излизам или сутринта преди 9 или вечерта след 8...

# 462
  • Beyond the stars
,,Мирише на гняс" Joy Grinning Hands Plus1

А мъглата по някаква конкретна причина эаради бебето ли я иэбягвате, в смисъл има опасност да се раэболее или? Тук при нас винаги има мъгла от есента до...късно. :Д Но есента и эимата всеки ден общо вэето. Аэ и мъгла обожавам. Grin

Местният климат е различен фактор. Като ми каже някой, че при дъжд и под 8 градуса не може да се излиза навън, все се чудя как в скандинавски страни или една Англия отглеждат деца нали. По същия начин и за жегата в Африка. Та предполагам и мъглите могат да са част от местния климат, с която се адаптираш като организъм от бебе.

В топлото гледам до 11 да сме вкъщи и после след 17ч. 20:30 е час за лягане вкъщи, които през седмицата рядко подлежи на предоговаряне. Ако мога да осигуря плътна сянка и в по обяд сме били навън да спи като бебе. (говорим за планина де, ама.. Simple Smile

# 463
  • София
Единственият проблем с излизането е снега, който виждам (освен силния вятър и мъглата) са непочистените тротоари. Ние уж сме в един от хубавите квартали в София… ами не знам как ще стане това с количката. Добре че детето няма нищо против слинга 😒

# 464
Здравейте! Някоя от вас взимала ли е от тези музикални въртящи играчки за креватче/количка? Има ли смисъл от тях или по-скоро зависи от бебето?

Общи условия

Активация на акаунт