Отговори
# 165
Боби, моите уважения към теб, но ако някой наистина носи отговорност за поведението на Недим, е Агях. Не Дженк, нито Джемре. И ще се мотивирам.
Нито Дженк дължи нещо на Недим, нито Джемре. По време на психодрамата Дженк каза, че съжалява. Каза го достатъчно ясно, на всички, в това число и Недим. Както Недим е бил дете, така и Дженк е бил дете. Както Недим се е страхувал от Шениз, така и Дженк. Това, че Недим отказва да види тази част от миналото, не е грешка на Дженк, а на Недим.
Джемре също не дължи нищо на Недим, много съжалявам. Не му дължи вярност и т.н. Животът си е неин и тя носи отговорност за изборите си. Не дължи обяснения с кого е и защо е на Недим, който, само за информация, е все така женен за Джерен. Така че няма абсолютно никакво право да държи сметка на Джемре, че не е хванала ръката му или на Дженк, че е женен за Джемре. Ти си женен, пич. Гледай си жената и спри да тормозиш другите и да им се бъркаш в живота! Или де разведи и тогава искай от Джемре да хване ръката ти. Тогава ще си свободен да я предложиш. Сега не си.
Но да, Агях е виновен за това, което е Недим. Агях, който не виждаше семейството си, а само Недим. Агях, който му обеща Джемре, все едно е пони за рождения ден на глезено дете. Агях, който не виждаше нито интригите на Шениз, нито проблемите на Дженк, нито желанието за мъст на Недим. Агях е най-виновен. Но, кой знае защо, за сценаристите е от добрите. А за мен е вреден и виновен.
Вали, наемникът едва ли щеше да остави жив свидетел (Недим). Той затова настрои термометъра на -10. Дженк и Джемре да замръзнат, а Недим беше припаднал, т.е. изглеждал е мъртъв. Едва ли щеше просто да вземе парите и да си тръгне. Така мисля. Тя тази сцена е доста кофти измислена и с доста логически слабости. Единствено обяснението в хладилното си струва гледането й

# 166
На мен ми направи лошо впечатление, когато Дженк настигна Недим с колата и му каза: "Дай парите и се прибирай". Доста грозничко. Да беше предложил двамата да отидат...
Не видях и грам благодарност, че Недим го спаси. Казвам това с уговорката, че не съм гледала серията от тази вечер. Помня как Недим прегърна Дженк след като той го спаси в началото на сериала.
Недим, такъв какъвто го виждате в момента и не харесвате, е продукт на безхаберното отношение на Дженк и глупостите, които сътвориха Агях и Джемре. Как пък веднъж не отиде и не каза на Недим: "Бях дете, не исках, прощавай." Сори, но няма как да харесам Дженк.
Боби, в предната серия докато пътуваха с колата към склада Дженк каза, че и той имал съвест и съжалявал за станалото преди години. Как да изкупел вината си? Сигурно това трябва д се приеме като опит за извинение, но трябваше да го направи много по-рано. И аз не харесвам Дженк за разлика от повечето тук.
Мадисон, и на мен ми стана жал за Джерен. Едно от редките й прозрения, че животът в имението й е навредил, но до там.

# 167
В интерес на истината във всички герои виждам положително развитие- Дженк, Джерен, Агях, Сехер. Единствено при Недим промяната е към лошо. С всички се държи ужасно и смята, че са му длъжни с нещо. Постоянно говори как “те” ще си платят. И кои са тези “те”?! Дженк и Агях? Защото все търси начин да се заяде с тях и да ги нарани, докато към Шениз е далеч по-благосклонен. Сцената с гоненето на Дженк в понеделник, ще е върха на сладоледа. Разбирам да е бил с Джемре и Дженк да му я е отнел, но те никога не са били заедно. Няма как да очаква каквото и да е от Джемре, а камо ли да мрази Дженк за това, че тя е хванала неговата ръка. Недим е преживял много гадости, които не заслужава, но това не го прави автоматично добър човек. Реално сега се разкрива истинският Недим, а той никак не ми е по вкуса.

# 168
# 169
Като гледам подобни клипове на Джерен, сърцето ми се къса. И се чудя кой на нейно място би издържал на всичките страдания, без да полудее или да се опита да сложи край на живота си. Но тя се пребори и за малко да изпълни така бленуваната цел. За малко..

# 170
С вас няма смисъл да се спори, защото по-далеч от Дженк не виждате. Wink
- Не приемам извинения от Дженк изтръгнати насила след симулация на инцидента. Ако не го бяха разиграли още щяхме да се мъчим с неговото мълчание.
- Не мисля, че Дженк не дължи нищо на Недим. Дължи му искрено извинение. Това, че е бил дете, залепено от завист и облъчено от ужасната си майка, не означава че не му е опропастил живота. А това че като вече осъзнат човек е предпочел да избяга вместо да поправи грешката си, ми е най-големия трън в очите.
- обясненията за Джемре са ала-бала. Само вие не поискахте да видите и да повярвате, че Джемре обича Недим. Знам, че ви се иска да обича Дженк, но това няма как да си случи. Недим бил женен.. Хайде да не се правим на слепи как Недим се озова женен за Джерен. Джемре също е женена, фиктивно разбира се, но това не й попречи да тича след Недим. Двамата са си един за друг. Излишният е Дженк.
- за Агях мога много да говоря, но ще си го спестя. Един от най-глупавите образи в сериала. Защо не е обръщал внимание на сина си преди инцидента не мога да кажа. Но след инцидента той се е опитал да изкупи вина, която не е негова, а на сина му. Дори не съумя да обедини семейството си. Нищо хубаво не мога да кажа за него.
Недим е пропуснал 20 години човешки отношения. В момента всеки го манипулира както си иска и се появява резултата. Но това не значи, че е лош. Ако човек вижда по-далеч от Дженк, ще види че Недим не е лош човек. Давам пример с отношението, което взе за Нуртен и дъщеря й. От другите в семейството не съм видяла някой да я прегърне и успокои. Или пък да се заинтересува за живота й.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 22:55 от *Bobby*

# 171
За ответната тайфа

# 172
Боби ❤️
Обръщам се към теб със следното,... Недим ДОБЪР.... Втрещена съм към отношението му към Джерен,..... Груб, толкова груб, но не се развежда... Обичал Джемре.... Ей Бога ми.... От колоо време вече е добре, защо остана женен.....
Добър, добър.. Във фирмата на инат какво ли не сътворява.... Сделка, Недим... С бизнес дамата Джерен.... Недей... Този сценарий не е за любов... Не и за Недим... Той просто не желае да обича..... Той иска да притежава....

# 173
А кога се разболява Дженк и как разбират?

# 174
За първи път в сериала съчувствам на Джерен. Дори на загубата на детето не и съчувствах така. Допусна много грешки, но и за нея, както и за Дженк не е лесно да живее в сянката на някого. Ако Недим беше психически стабилен, можеше да и подаде ръка и да я направи по-добър човек. А това, което и трябва е любов.

Някъде зад цялото отмъщение на Недим има и нещо положително, например това с Нуртен беше мила сцена. Но не мисля, че е пример колко добър човек е, защото личността му тук не е засегната. А добрите хора се познават, когато са поставени пред изпитания, а там Недим не се справя добре. Дженк му каза: "Кажи как да си платя, ще го напрявя и нищо няма да кажа". Е, плати си накрая, за съжаление. Аз лично виждам развитие в двойката Недим - Джерен можеха да си помогнат един на друг. Той щеше да я направи по-добър човек, а тя щеше да го научи да живее и да му бъде опора , защото не може да се отрече, че умее да се справя с проблемите.
Харесва ми как Агях започва да преоткрива сина си, много мили сцени.
За Дженк какво да кажа - израстване във всяка сцена. Много ми се иска любовта му да беше увенчана с успех. Не може героят, който изживява най-голям катарзис да не получи наградата накрая, нали поуката е важна. В случая я няма, защото излиза, че колкото и да си добър щом не ти е отредено няма да си щастлив. Губи се стремежа към добро.
Когато Джерен казваше, че не е убийцата всички бяхте на нейна страна и Шениз не иска да убива. Тя всъщност не го е и правила и по думите и е обичала Мюмтаз, всичко се върти около него. Не знам, колкото и злини да направи Шениз, всъщност я харесвам като персонаж. Ако във войната Джемре -Шениз в началото бях за Джемре и да разкрие истината, сега съм за Шениз и това да си върне лидерските позиции.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 00:16 от Mmegii

# 175

"Коя съм аз? Коя е Джерен? Бихте ли ме обичали повече, ако знаехте, че бях жертва?"

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 00:22 от Madison.

# 176
Боби,
Недим се държи добре към двама души - Нуртен и Шениз. Абсурдно, но факт. Дори с мълчанието си след инцидента подкрепи Шениз и тезата й. А уж на нея ще отмъщава. Честно казано, ако съм герой в този филм, бих предпочела Недим да ми отмъщава както уж отмъщава на Шениз, отколкото да ме обича, както уж обича Джемре. Откакто е станал от количката милите му думи към Джемре се броят на пръсти.
Недим се държи гадно и грубо към всички, които го подкрепят - Агях, Джемре, Джерен. Това не показва добър човек.
Особено отношението към Джерен. Абсолютно незаслужен тормоз. Да, мъчила го един или два епизода. А той от тогава насам постоянно е груб и рязък към нея. Въпреки че беше до него в затвора, защитава го, подкрепя го.
И да, Недим е женен. По собствено желание към този момент. Сам се отказа от развода. Така че не е свободен, за да предлага или иска ръката на Джемре и да й мъсти, че му е отказала. Той в момента не може да й предложи нищо. Защото е женен по собствено желание. Остана женен по собствено желание.
И хайде стига с тези 20 години. Ако цял живот ще е гадняр с всички с това оправдание, по-добре сценаристите да бяха убили него накрая
Нани, ❤

# 177
Аз пък да си кажа...добре, че ви има Боби и Вали Heart че егати скуката като всички мислим еднакво. Аз  харесвам Дженк, но разбирам Недим. Той е влюбен и всичко го дразни. А Дженк най-много! Накъдето и да погледне, все вижда вечно стоящите заедно, като скачени съдове Дженк и Джемре. Той не е просветен като Дженк, че Джемре  обича него, подозира, но като всеки влюбен има съмнения и тези съмнения го озлобяват. Истината е, че и той като нас не може да разбере сценаристите...защо обичащата го Джемре е непрекъснато с Дженк. Но и на сценаристите не им е лесно . Ако сте гледали 14 епизод на "Обади се на агента" ми с Озан, може да ви се изясни, как точно измислят тия небивалици.....та ние чак трябва и да се караме заради тях.

Това е стаята на сценаристите.....карат ги  да побързат, искат интересни сцени Joy

Аз логика не виждам в нито един аспект от този сериал. Всичко е безумие. Ако тръгна да изреждам, това, че Озан си ляга с костюма, та чак  и с обувките е направо прашинка. Харесвам Озан като Дженк. И то много. Направил е много грешки, но кой е безгрешен?  Харесва ми как страда. В живота красиви мъже като него рядко страдат така за жена. Затова е толкова завладяващо. Омагьоса ме приказката, която ни разказва за своята нещастна любов,.....напомня ми келската легенда, с която започва книгата " Птиците умират сами"

"Има една легенда за птичката, която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго земно създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой, докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клонки, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре, извисена над своята агония, надпяла и чучулигата, и славея. Възхитителна песен, заплатена с живота. Но целият свят притихва, заслушан, и дори Бог на небето се усмихва. Защото най-хубавото се добива само с цената на голяма болка… или поне така е според легендата."
"Птичката с тръна в гърдите следва неумолим закон.Когато острият трън я пронизва, тя не подозира, че я очаква смърт; само пее и пее, докато не й останат сили да издаде нито звук повече. Но ние хората, знаем. Разбираме. И все пак го правим. Все пак го правим."

Този филм..."Жестокия Истанбул" е последната  песен на Дженк ....пее за любовта....тази любов, която ще го убие, но както казват келтите....най-хубавото се добива само с цената на голяма болка.......

Аз виждам нещата така, нооо аз съм романтичка!  И за финал ще сложа цитат за разведряване.....разбира се от класика Тупак, чийто песни слушам по цял ден :
"Ако успееш да преживееш нощта, след нея те очаква по-светъл ден." 2Pac

# 178
При Дженк израстването се получава благодарение на Джемре. Ако тя беше останала до Недим, както му обеща първо на него, съм сигурна, че той много по-лесно щеше да преодолее ненавистта си. И Агях, и Оя я объркаха. Двадест години тормоз и живот в инвалидна количка не могат да се сравняват с няколко месеца тормоз от страна на Недим и то насочен само срещу Шениз и Дженк. Джемре сама тича да му се обяснява. И нея я разбирам, но кашата е голяма и трябва време за разрешаване на проблемите и израстването и на Недим в някои отношения. Време, което останалите като че ли не искат да му дадат, въпреки че Оя ги предупреди. Те си искат предишния живот, но няма как положението да остане същото.

# 179
Недим много добре знаеше причините за този брак и въпреки ,че видя как Дженк се обезпокои за него преди да хукне за Джема отново сме в същата позиция съскаме.Защо?
Пази Боже Джема да ме обича.... И до мен да бъде.
Толкова жалка героиня главна си имаме и не защото обича Недим а защото е уж много праволинейна а в моите очи няма разлика от една жена която си играе с
тези две момчета.
Колко му е на тези два унищожени гълъба да я обикнат? Тя беше полезна когато слушаше и помагаше на Дженк не като му се вреше за да нарани Недим.
Така раняваше и Дженк но беше сляпа нито го виждаше нито го чуваше
Чуваше го като ставаше дума за инцидента и после му казаа че си търсил виновник
Алоо апталин! Какъв виновник търси Дженк като 24/7 себе си винеше?
ЗИ има такива дупки , че не знам какво да кажа за тях това са сценарийни драсканици за първи клас.Дженк на Сърма след този инцидент нямаше да предложи брак на Джемре
Щеше да и даде развод колкото и да обичам сцената на лодката.
Дженк е на ясно че тя не го обича винаги е бил но надеждата умира последна
Тя никога не му каза е лицето Дженк не те обичам.
Каза му че го мрази но не му каза че не го обича никога.
Колко болезнено плати със своя живот цената само че Недим не беше доволен от цената защото той въпреки цялата кал в която се овъргаля и тиня обича повече Дженк от Джемре.
Много ми хареса сина на Шениз де да имаше Дженк силите да и търси е така сметка ,но нямаше...вече пак беше болен.
Сега гледам и в Чукура разболяха героинята на Хазал Субашъ - Нехир и тя поверява детето си на Ефсун.Изглежда е на мода още този сценарий...нищо че там държа на ЕфЯм.
Но да се върнем на ЗИ....
Искендер персонажа на Беркер в Алева че той все едно е загубен приятел по душа на Дженк
Цял живот живял в сянка.Сложил бомбите за да ги забележи брат му за да му се хареса за да го счете за силен.
Резултати? 21 души умряло зарязва годеницата си в пожара и бута бъдещата си любов в пламъците.Докато Искендер бяга мисли само да спаси себе си...
Какво оставя след себе си не го интересува.Вътрешно се мъчи но продължаваше да прави гадорийки доста дългичко едно дете му показа истинското в него и жената която се клеше че ще го съсипе.Чудя се Беркер мечта да изиграе Дженк ли е имал? Ако е така я постигна Искендер има своя успех над много хора и има какво да се дълбае в него защото от дъното и той катереше нагоре.
Той чакаше Чичек у беше до нея всеки момент дори когато тя го мразеше неговите крака я следваха.Пореден паралел....но разликата е че Искендер преди да се влюби в Чичек си беше лошия а при Дженк той беше заставено лошия в чуждия мрак обграден от пипалата на майка си октопод - Шениз.И в Алева имаме ужасни майки и майката на Искендер не пада по долу и тя беше уникален злодей но стига толкова по паралелите.
Дженк има една огромна разлика от Недим той е готов да плати. Недим можеше да го накара да спре колата да се сбият на пътя и да си разчистят сметките е тогава щях да кажа
Ето Недим не е подмолен.Щях да го разбера в признанията му накрая че не иска да го губи които за мен бяха изсмукване поредно сценарно.Много бих писала но бързам за работа а Боби и Вали аз мога да ви кажа че имам приятелки които са държали тийма Джемре и Недим и никога не се карахме за нищо и на мен не ми пречи това грам.
Добре че сте тук защото има дискусионни разговори за мен сте ценни не по малко от другите момичета в темата.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 09:12 от x BlackRose x

Общи условия

Активация на акаунт